autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Anghinare cu linte si fasole Lima

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
4 anghinare mari, 3 linguri suc proaspat de lamâie, 1 lingura ulei de masline, 1 ceapa mica, tocata marunt, 3 catei de usturoi, tocati, 1 morcov mare, taiat cubulete, 3/4 cana linte, curatata si spalata, 1 1/2 cana suc de morcovi, 3/4 lingurita sare, 1/2 lingurita cimbru uscat, 1 pachet (285 g) fasole Lima congelata, 85 gr brânza feta

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru curatatul anghinarel: Se scot frunzele
exterioare tari. Se taie capatul tare al cozii; cu un
cutit. se curata coaja tare de pe restul cozii. Se taie
partea de sus a anghinarei la circa 2,5 cm de baza SI
se arunca. Anghinarea se taie În doua pe lungime,
apoi se scot si se arunca vârfurile. Se taie anghinarea
din nou În doua. Se asaza anghinarele curatate
Într-un castron cu apa calda cât sa le acopere. Se
adauga 1 lingura de suc de lamâie; se Iasa deoparte
Într-o cratlta se Încalzeste uleiul la foc potrivIt. Se
adauga ceapa si usturoiul; se calesc, amestecând
des, 5 minute sau pâna când se rumeneste ceapa.
Se adauga morcovul si se caleste 4 minute.
Se scot anghlnarele din apa si se pun În cratita.
Se adauga lintea, restul de 2 linguri de suc de
lamâie, sucul de morcovi, sarea, cimbrul si 1 cana
cu apa; se pun la fiert. Când fierb, se face focul mic;
se acopera si se fierb 25 de minute.
Se adauga fasolea Lima si se fierb 10 minute sau
pâna când anghinarele, fasolea Llma si lintea sunt
fragede. Se servesc cu brânza feta presarata
deasupra
Daca ti-a placut reteta noastra "Anghinare cu linte si fasole Lima" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de legume la cuptor cu orez

Mancare de legume la cuptor cu orez

Legumele congelate le lasam la decongelat. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il curatam

8 voturi    4 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Omleta cu smantana si cascaval

Omleta cu smantana si cascaval

Mixam bine ouale ,apoi adaugam smantana ,sare , piper si omogenizam bine compozitia,apoi o turnam

38 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 anghinare mari
  • 3 linguri suc proaspat de lamâie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • tocata marunt
  • 3 catei de usturoi
  • tocati
  • 1 morcov mare
  • taiat cubulete
  • 3/4 cana linte
  • curatata si spalata
  • 1 1/2 cana suc de morcovi
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 pachet (285 g) fasole Lima congelata
  • 85 gr brânza feta

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Vinete pane