autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Anghinare cu linte si fasole Lima

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
4 anghinare mari, 3 linguri suc proaspat de lamâie, 1 lingura ulei de masline, 1 ceapa mica, tocata marunt, 3 catei de usturoi, tocati, 1 morcov mare, taiat cubulete, 3/4 cana linte, curatata si spalata, 1 1/2 cana suc de morcovi, 3/4 lingurita sare, 1/2 lingurita cimbru uscat, 1 pachet (285 g) fasole Lima congelata, 85 gr brânza feta

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru curatatul anghinarel: Se scot frunzele
exterioare tari. Se taie capatul tare al cozii; cu un
cutit. se curata coaja tare de pe restul cozii. Se taie
partea de sus a anghinarei la circa 2,5 cm de baza SI
se arunca. Anghinarea se taie În doua pe lungime,
apoi se scot si se arunca vârfurile. Se taie anghinarea
din nou În doua. Se asaza anghinarele curatate
Într-un castron cu apa calda cât sa le acopere. Se
adauga 1 lingura de suc de lamâie; se Iasa deoparte
Într-o cratlta se Încalzeste uleiul la foc potrivIt. Se
adauga ceapa si usturoiul; se calesc, amestecând
des, 5 minute sau pâna când se rumeneste ceapa.
Se adauga morcovul si se caleste 4 minute.
Se scot anghlnarele din apa si se pun În cratita.
Se adauga lintea, restul de 2 linguri de suc de
lamâie, sucul de morcovi, sarea, cimbrul si 1 cana
cu apa; se pun la fiert. Când fierb, se face focul mic;
se acopera si se fierb 25 de minute.
Se adauga fasolea Lima si se fierb 10 minute sau
pâna când anghinarele, fasolea Llma si lintea sunt
fragede. Se servesc cu brânza feta presarata
deasupra
Daca ti-a placut reteta noastra "Anghinare cu linte si fasole Lima" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de rosii cu galuste de gris

Supa de rosii cu galuste de gris

Se pune bulionul cu apa la fiert. Se bate oul cu un praf de sare si bicarbonatul, apoi se adauga

18 voturi    6 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza a`la Flory

Varza a`la Flory

Aceasta reteta e inventia lui Flory inspirata din varza a`la cluj. Ceapa se taie marunt si se caleste

6 voturi    12 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 anghinare mari
  • 3 linguri suc proaspat de lamâie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • tocata marunt
  • 3 catei de usturoi
  • tocati
  • 1 morcov mare
  • taiat cubulete
  • 3/4 cana linte
  • curatata si spalata
  • 1 1/2 cana suc de morcovi
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 pachet (285 g) fasole Lima congelata
  • 85 gr brânza feta

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Mâncare de mazăre verde