Anghinare cu linte si fasole Lima

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 anghinare mari
  • 3 linguri suc proaspat de lamâie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1 morcov mare, taiat cubulete
  • 3/4 cana linte, curatata si spalata
  • 1 1/2 cana suc de morcovi
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 pachet (285 g) fasole Lima congelata
  • 85 gr brânza feta

Mod de preparare

Pentru curatatul anghinarel: Se scot frunzele

exterioare tari. Se taie capatul tare al cozii; cu un

cutit. se curata coaja tare de pe restul cozii. Se taie

partea de sus a anghinarei la circa 2,5 cm de baza SI

se arunca. Anghinarea se taie În doua pe lungime,

apoi se scot si se arunca vârfurile. Se taie anghinarea

din nou În doua. Se asaza anghinarele curatate

Într-un castron cu apa calda cât sa le acopere. Se

adauga 1 lingura de suc de lamâie; se Iasa deoparte

Într-o cratlta se Încalzeste uleiul la foc potrivIt. Se

adauga ceapa si usturoiul; se calesc, amestecând

des, 5 minute sau pâna când se rumeneste ceapa.

Se adauga morcovul si se caleste 4 minute.

Se scot anghlnarele din apa si se pun În cratita.

Se adauga lintea, restul de 2 linguri de suc de

lamâie, sucul de morcovi, sarea, cimbrul si 1 cana

cu apa; se pun la fiert. Când fierb, se face focul mic;

se acopera si se fierb 25 de minute.

Se adauga fasolea Lima si se fierb 10 minute sau

pâna când anghinarele, fasolea Llma si lintea sunt

fragede. Se servesc cu brânza feta presarata

deasupra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise