Anginare mici

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 anghinare mici
  • 4 catei de usturoi
  • zeama de la o lamaie
  • ulei de masline extravirgin
  • o legatura de menta proaspata, curatata
  • sare marinata si piper negru prospat macinat

Mod de preparare

Dupa ce ati curatat anghinarele si le-ati taiat pe din doua, puneti-le intr-o cratita cu apa, cât sa le acopere. Adaugati cateii de usturoi si putina zeama de lamâie; fierbeti pâna când tulpinile de anghinare s-au inmuiat. Scurgeti-le Într-o strecuratoare, apoi asezati din nou anghinarele in cratita goala, cu 2-3 linguri de ulei de masline, si prajiti-le circa 4 minute, ca sa se coloreze putin. Când au capatat o culoare auriu-deschis, luati-le de pe foc, stoarceti deasupra putina zeama de lamâie, adaugati menta si condimentati cu atentie, dupa gust. Scoateti 4 jumatati de anghinare din cratita si puneti-le deoparte, iar pe celelalte faceti-le piure, folosind o furculita pentru a zdrobi si usturoiul (aruncati cojile). Ungeti bruschettele cu acest piure, decorând fiecare felie cu o jumatate de anghinare nezdrobita.

PS. O idee buna este sa adaugati la piureul de anghinare o mâna de parmezan ras.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise