autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Retete de post

Anginare mici

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
8 anghinare mici, 4 catei de usturoi, zeama de la o lamaie, ulei de masline extravirgin, o legatura de menta proaspata, curatata, sare marinata si piper negru prospat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Dupa ce ati curatat anghinarele si le-ati taiat pe din doua, puneti-le intr-o cratita cu apa, cât sa le acopere. Adaugati cateii de usturoi si putina zeama de lamâie; fierbeti pâna când tulpinile de anghinare s-au inmuiat. Scurgeti-le Într-o strecuratoare, apoi asezati din nou anghinarele in cratita goala, cu 2-3 linguri de ulei de masline, si prajiti-le circa 4 minute, ca sa se coloreze putin. Când au capatat o culoare auriu-deschis, luati-le de pe foc, stoarceti deasupra putina zeama de lamâie, adaugati menta si condimentati cu atentie, dupa gust. Scoateti 4 jumatati de anghinare din cratita si puneti-le deoparte, iar pe celelalte faceti-le piure, folosind o furculita pentru a zdrobi si usturoiul (aruncati cojile). Ungeti bruschettele cu acest piure, decorând fiecare felie cu o jumatate de anghinare nezdrobita.
PS. O idee buna este sa adaugati la piureul de anghinare o mâna de parmezan ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Anginare mici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Pilaf de orez...simplu de tot

Pilaf de orez...simplu de tot

Orezul se spala bine de tot. Uleiul se incinge, se trage cratita de pe foc si se pune patrunjelul

15 voturi    7 comentarii
20 min
Retete de post
Pilaf de urzici

Pilaf de urzici

Urzicile se curata de codite dupa care se spala in multe ape pana cand apa ramene curata lundu-le

13 voturi    7 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 8 anghinare mici
  • 4 catei de usturoi
  • zeama de la o lamaie
  • ulei de masline extravirgin
  • o legatura de menta proaspata
  • curatata
  • sare marinata si piper negru prospat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Paste cu mere si nuci