Ansoa marinate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Ansoa marinate

Ingrediente

  • 500 gr ansoa proaspete;
  • sare;
  • otet;
  • 2 catei de usturoi;
  • patrunjel proaspat;
  • ulei de masline.

Mod de preparare

Se curata ansoa de intestine, cap si sira spinarii.

Se desfac in doua, in fasii, si se asaza intr-un recipient care se poate acoperi cu un capac.

Se pune un strat de ansoa, un strat de sare si otet cat sa acopere bucatile de ansoa. Se continua cu aceasta operatie pana se termina bucatile de ansoa. Se da la frigider 1-2 ore, pana se albesc bucatile de peste datorita otetului. Verificati pestele sa nu fie crud, adica sa patrunda otetul in fiecare bucata de peste. Daca nu sunteti sigur, puteti lasa 1 ora in plus in frigider.

Se pregateste intr-o cana sau un alt recipient ulei de masline, usturoi taiat marunt, patrunjel taiat la fel de marunt ca usturoiul si un pic de sare. Se amesteca totul bine si se lasa un pic la macerat, timp de 30 de minute. Cand pestele s-a marinat, se scurge bine de otet si cu ajutorul unor servetele absorbante de hartie se sterge un pic pestele de zeama ramasa. Cand este totul gata, se asaza pestele bucata cu bucata pe un platou si se toarna compozitia de usturoi, ulei si patrunjel. Se serveste rece ca aperitiv.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise