Se curata ansoa de intestine, cap si sira spinarii.
Se desfac in doua, in fasii, si se asaza intr-un recipient care se poate acoperi cu un capac.
Se pune un strat de ansoa, un strat de sare si otet cat sa acopere bucatile de ansoa. Se continua cu aceasta operatie pana se termina bucatile de ansoa. Se da la frigider 1-2 ore, pana se albesc bucatile de peste datorita otetului. Verificati pestele sa nu fie crud, adica sa patrunda otetul in fiecare bucata de peste. Daca nu sunteti sigur, puteti lasa 1 ora in plus in frigider.
Se pregateste intr-o cana sau un alt recipient ulei de masline, usturoi taiat marunt, patrunjel taiat la fel de marunt ca usturoiul si un pic de sare. Se amesteca totul bine si se lasa un pic la macerat, timp de 30 de minute. Cand pestele s-a marinat, se scurge bine de otet si cu ajutorul unor servetele absorbante de hartie se sterge un pic pestele de zeama ramasa. Cand este totul gata, se asaza pestele bucata cu bucata pe un platou si se toarna compozitia de usturoi, ulei si patrunjel. Se serveste rece ca aperitiv.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii