autor:

Alina

» » Aperitive

Aperitiv cu brânză și fistic

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2014

Ingrediente
Blat:, 5 ouă foarte mari (XL), 280 g făină de grâu 000 (Dobrogea am folosit eu), 200 ml lapte, 50 g ulei de palmier/unt topit, ¼ linguriță ghimbir pudră, 1 linguriță sare, ½ linguriță usturoi pudră, ½ linguriță bicarbonat de sodiu, 1 linguriță oțet, , , Umplutură și decor, 650 g brânză din iaurt, 80 g smântână (20%grasime), 1 mănunchi chives/ceapă verde (opțional), ¼ lgt sare, 100 g fistic decojit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Blat:



1. Preîncălzești cuptorul la 150 grade Celsius.

2. Separi albușurile de gălbenușuri.

3. Mixezi galbenușurile adăugând puțin câte puțin uleiul de palmier (adus la temperatura camerei, fluid), ca pentru maioneză. Adaugi laptele și mixezi în continuare un minut.

4. Cerni făina peste galbenușurile bătute, adaugi usturoiul, ghimbirul, ¾ linguriță de sare și bicarbonatul stins cu oțet și mixezi până la omogenizarea completă.

5. Separat mixezi albușurile cu un praf de sare, până când se formează o spuma densă (care nu cade din vas dacă îl întorci).

6. Iei 2 linguri de spumă de albușuri si le încorporezi în compoziția cu galbenușuri apoi înglobezi cu ajutorul unei spatule întreaga cantitate de albușuri batute în compoziție prin câteva mișcări fine.

7. Torni compozitia intr-o tava (cu dimensiunile 35x38cm) tapetată cu hârtie de copt și introduci tava în cuptor pentr 15 minute. Verifică daca s-a copt introducând o scobitoare în mijlocul blatului, dacă iese curata înseamna că e copt. Scoate tava din cuptor, lasă blatul să se racească complet, apoi taie-l in fâșii lungi de 7 cm și late de 4 cm.



Pentru umplutură pui brânza împreună cu smântâna și sarea într-un vas și le mixezi (cu un mixer vertical) până când capătă o consistență fină. Adaugi frunzele de chives tăiate mărunt și le inglobezi în compoziție cu o lingură/spatulă.



Asamblare:

1. Pui umplutura într-un poș cu dui simplu.

2. Așezi pe un platou un dreptunghi de blat. Sprițezi 3 cerculețe de umplutură pe el, presari fistic mărunțit, mai pui puțină umplutura deasupra (ca sa adere următorul strat) apoi pui al doilea dreptunghi de blat, șprițezi deasupra acestuia umplutura sub formă de cercuri si decorezi cu fistic mărunțit.



Poftă bună!



Notă!

Brânza din iaurt o obții punând iaurtul (cca. 2 kg) la scurs într-o sedilă deasa(minim 14 ore).



Poți inlocui acest tip de brânză cu ricotta sau cu cremă de brânză.
Blat: 1. Preîncălzești cuptorul la 150 grade Celsius. 2. Separi albușurile de gălbenușuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu brânză și fistic" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aperitive
Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic

Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic

Se pregateste o forma de copt, pentru chec, dar mai mica. Daca aveti o forma de chec mai mare, recomandat

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Mic dejun traditional - Manakish - zaatar

Mic dejun traditional - Manakish - zaatar

Dupa ce s-a uscat bine oregano, se macina la rasnita de condimente (cafea), dupa care se freaca

6 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 ouă foarte mari (XL)
  • 280 g făină de grâu 000 (Dobrogea am folosit eu)
  • 200 ml lapte
  • 50 g ulei de palmier/unt topit
  • ¼ linguriță ghimbir pudră
  • 1 linguriță sare
  • ½ linguriță usturoi pudră
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță oțet
  • Umplutură și decor
  • 650 g brânză din iaurt
  • 80 g smântână (20%grasime)
  • 1 mănunchi chives/ceapă verde (opțional)
  • ¼ lgt sare
  • 100 g fistic decojit

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful

3 voturi    0 comentarii
4h
Prajituri
Ciorba cu galuste

Ciorba cu galuste

Ciorba: Morcovul curatat si spalat, taie-l rondele si pune-l impreuna cu ceapa (curatata si spalata)

5 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Tort cu capsune si busuioc

Tort cu capsune si busuioc

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

2 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Pogacele cu cascaval Pogacele cu cascaval

Punem faina in bol, adaugam smantana, ulei sau unt topit, sare si cascaval si amestecam bine pana se omogenizeaza. Aluatul se intinde

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Scufite cu branza si verdeata Scufite cu branza si verdeata

Imi plac mult aperitivele cu branza, mai ales cu branza pufoasa. Se pot consuma alaturi de alte aperitive intr-un cadru mai mult sau

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive