autor:

Doina  Varga

» » , Aperitive, Aperitive

Aperitiv cu cascaval, sunca si pasta de branza cu oua

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Ingrediente
200 g cascaval, 8 felii de branza topita, 50 g sunca sau salam de sunca, 100 g branza telemea, 75 g ulei de palmier, 1 lingurita faina, 1-2 oua, cateva fire de patrunjel, cateva masline verzi/negre, cateva rosii mici pentru decor, 1/2 ardei gras rosu, cimbru, piper

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

35 voturi

Mod de preparare

Intr-o craticioara puneti la topit uleiul de palmier, adaugati faina si amestecati energic cu telul. Cand incepe sa fiarba adaugati telemeaua rasa si ouale, amestecati inca 10-15 secunde, apoi luati vasul de pe foc si continuati sa amestecati pana se incorporeaza bine ingredientele. (vezi video)
Adaugati 25 g de sunca taiata cubulete foarte mici, verdeata tocata, cimbru si piper. Taiati cascavalul felii de 4-5 mm grosime si asezati pe un platou un rand de felii de cascaval, pasta de branza, doua felii de branza topita, din nou cascaval, pasta de branza, felii subtiri de sunca, pasta de branza, apoi imbracati totul in felii de branza topita. Garnisiti cu baghete subtiri de sunca, baghete de cascaval, masline, rosii, fasii de ardei gras, verdeata si ardei iuti taiati felii sau fasii (dupa preferinta).
Se da la rece cel putin 30 minute. Puteti taia diferite forme: felii, cuburi, triunghiuri, garnisind fiecare portie.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu cascaval, sunca si pasta de branza cu oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Ou de rata in crusta de pesmet

Ou de rata in crusta de pesmet

Fierbem oul de rata 7 minute si-l curatam de coaja. Trecem oul prin pesmet si-l prajim in ulei

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Salata de telina cu maioneza din iaurt

Salata de telina cu maioneza din iaurt

Punem la fiert telina in apa cu sare. Cand este fiarta, furculita intra usor in ea. Dupa ce a fiert

2 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 27 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Super !

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    felicitari pt reteta...foarte frumos ornata !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Multumesc mult.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2009

      Draga Doina,superba prezentarea,continutul sunt sigura ca este un deliciu,nota10 cu felicitari.

    • Fara foto

      ICE (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

      Doina, imi ploua in gura, foarte apetisanta!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Imi pare bine, Ica. Ma bucur. Sa nu uit sa ma votezi la festival. :)

    • ica

      ica (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      sa stit ca am facuto de ziua sotului si e foarte gustoasa lea placut la toti

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Multumesc mult.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Foarte frumoasa prezentare,cu siguranta este o delicatesa.Felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Multumesc, Ica. Da, este foarte buna.

    • ica

      ica (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      arata foarte frumos cred cai si gustoasa

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Multumesc. :)

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Multumesc. :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Am trecut pe aici si am admirat din nou preparatul, Doina!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Frumos,frumos,frumos............

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      10 cu felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult. Nu e prea multa munca, e o joaca. :) Alisea, sa ne spui cum a iesit.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Doiniţa, ai multă dragoste pentru gătit! Eu le-aş fi pus pe platou fară atâta muncă!

    • Alisea

      Alisea (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      De-abia astept sa incerc reteta...Se apropie ziua mea si sunt in cautare de "capodopere" ca sa impresionez invitatii :D

    • Fara foto

      Nadia , 27 septembrie 2009

      Nu am cuvinte... Felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Multumesc de apreciere, Lenuta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      E tare aspectos!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Multumesc, Carmen. Mi-ai dat o idee buna.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Superba prezentarea si filmuletul la fel,felicitari.Arata tare bine,prima data am crezut ca este salata de beouf.Draga Doinita felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

35 voturi

Ingrediente

  • 200 g cascaval
  • 8 felii de branza topita
  • 50 g sunca sau salam de sunca
  • 100 g branza telemea
  • 75 g ulei de palmier
  • 1 lingurita faina
  • 1-2 oua
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva masline verzi/negre
  • cateva rosii mici pentru decor
  • 1/2 ardei gras rosu
  • cimbru
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Oua umplute cu castraveciori acri si hrean