autor:

Doina  Varga

» » , Aperitive, Aperitive

Aperitiv cu cascaval, sunca si pasta de branza

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 august 2009

Ingrediente
200 g cascaval, 4 felii de branza topita, 100 g sunca sau salam de sunca, 100 g branza telemea mai uscata, 75 g ulei de palmier, 3 lingurite faina, cateva fire de patrunjel sau marar, cateva masline verzi/negre, cateva rosii mici pentru decor, cimbru, piper

Dificultate: Medie Timp: 20 min

22 voturi

Mod de preparare

Intr-o craticioara puneti la topit uleiul de palmier, adaugati faina si amestecati energic cu telul. Cand incepe sa fiarba adaugati telemeaua rasa, luati vasul de pe foc si continuati sa amestecati pana se incorporeaza bine branza. (vezi video)
Adaugati 50 g de sunca taiata cubulete foarte mici, verdeata tocata, cimbru si piper. Taiati cascavalul felii de 4-5 mm grosime si asezati pe un platou un rand de felii de cascaval, pasta de branza, doua felii de branza topita, din nou cascaval, pasta de branza, felii subtiri de sunca, pasta de branza, apoi imbracati totul in felii de branza topita si felii de sunca. Garnisiti cu baghete subtiri de sunca, branza rasa, masline, rosii, verdeata si ardei iuti taiati felii sau fasii (dupa preferinta).
Se da la rece cel putin 30 minute. Puteti taia diferite forme: felii, cuburi, triunghiuri, garnisind fiecare portie.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu cascaval, sunca si pasta de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Aperitiv cu cascaval, sunca si pasta de branza cu oua

Aperitiv cu cascaval, sunca si pasta de branza cu oua

Intr-o craticioara puneti la topit uleiul de palmier, adaugati faina si amestecati energic cu telul.

35 voturi    27 comentarii
25 min
Aperitive cu oua
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    Foarte apetisant aperitivul!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

    Foarte frumos prezentat........

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Multumesc mult de tot.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Super arata,foarte frumos motzate,felicitari.Sunt sigura ca este o bunaciune,rau de tot.....

    • Fara foto

      ICE (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Arata foarte bine Doina! Feliciari!

    • Nicusor

      Nicusor (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      O reteta minunata, Doina. Felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Multumesc mult.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Mi-am salvat si eu reteta, arata tare bine si o voi face si eu, Felicitari!

    • Fara foto

      Nadia , 20 septembrie 2009

      O minunatie ai facut acolo! Ai un talent deosebit!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Multumesc. Am vazut asa ceva si la nunta. Cred ca mi-au furat reteta. :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Felicitari!O reteta extraordinara si o prezentare reusita.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Interesanta reteta !

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Esti foarte inspirata, ca intotdeauna! Felicitari! Spor la bucatarit, si numai urari de bine pentru o nunta cat mai reusita!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Multumesc. Mai sunt cateva zile pana la nunta si incerc fel de fel de retete.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Apetisant!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

20 min

22 voturi

Ingrediente

  • 200 g cascaval
  • 4 felii de branza topita
  • 100 g sunca sau salam de sunca
  • 100 g branza telemea mai uscata
  • 75 g ulei de palmier
  • 3 lingurite faina
  • cateva fire de patrunjel sau marar
  • cateva masline verzi/negre
  • cateva rosii mici pentru decor
  • cimbru
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pulpa de curcan umpluta