Aperitiv cu cascaval, sunca si pasta de branza

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie
Aperitiv cu cascaval, sunca si pasta de branza

Ingrediente

  • 200 g cascaval
  • 4 felii de branza topita
  • 100 g sunca sau salam de sunca
  • 100 g branza telemea mai uscata
  • 75 g ulei de palmier
  • 3 lingurite faina
  • cateva fire de patrunjel sau marar
  • cateva masline verzi/negre
  • cateva rosii mici pentru decor
  • cimbru, piper

Mod de preparare

Intr-o craticioara puneti la topit uleiul de palmier, adaugati faina si amestecati energic cu telul. Cand incepe sa fiarba adaugati telemeaua rasa, luati vasul de pe foc si continuati sa amestecati pana se incorporeaza bine branza. (vezi video)

Adaugati 50 g de sunca taiata cubulete foarte mici, verdeata tocata, cimbru si piper. Taiati cascavalul felii de 4-5 mm grosime si asezati pe un platou un rand de felii de cascaval, pasta de branza, doua felii de branza topita, din nou cascaval, pasta de branza, felii subtiri de sunca, pasta de branza, apoi imbracati totul in felii de branza topita si felii de sunca. Garnisiti cu baghete subtiri de sunca, branza rasa, masline, rosii, verdeata si ardei iuti taiati felii sau fasii (dupa preferinta).

Se da la rece cel putin 30 minute. Puteti taia diferite forme: felii, cuburi, triunghiuri, garnisind fiecare portie.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise