autor:

Dayonara

» » Aperitive

Aperitiv cu ficatei

Autor: Dayonara (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dayonara (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2009

Ingrediente
500 g ficatei de pasare, 2 morcovi, o ceapa, 3 catei de usturoi, 4 oua, o bucatica de cascaval, o cana de smantana, 400 g faina, 250g unt/margarina, sare, piper, verdeata (patrunjel, marar)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Fierbe ficateii in apa cu putina sare, apoi toaca-i cubulete (sanu fie foarte marunte).
Ceapa tocata si morcovul dat pe razatoare se calesc in putin ulei.
Din faina, un ou, unt, jumatate de cana de smantana si un praf de sare se face un aluat fraged care se intinde intr-o foaie de marimea tavii in care va fi pus. Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Intr-un castron se amesteca doua oua, ficateii tocati, usturoiul pisat, ceapa si morcovul, si se potriveste de sare si piper. Aceasta compozitie se intinde peste foaia de aluat.
In alt castronel se amesteca oul si smantana ramase si cascavalul dat pe razatoare (sau tocat cubulete). Acest amestec se toarna uniform peste compozitia din tava.
Deasupra se presara verdeata maruntita si se da la cuptor sa se rumeneasca.
Cand e gata se taie in patrate care se pot servi atat calde cat si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu ficatei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Tarta aperitiv cu ficatei de pui si ciuperci

Tarta aperitiv cu ficatei de pui si ciuperci

- din margarina, ou, faina, sare si piper faci un aluat consistent; daca nu se leaga, mai adaugi

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Aperitiv cu ficatei de pui si oua (mini drob)

Aperitiv cu ficatei de pui si oua (mini drob)

Se spala bine ficateii si se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se lasa sa clocoteasca 5-6

93 voturi    32 comentarii
1h 25 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 iulie 2012

    Gustos si sanatos!

  • Fara foto

    clara marinescu (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    buna

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    O reteta gustoasa si prezentata foarte frumos!Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Tare bun!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Delicios aperitivul tau !!! Ce fain arata ...

    • Fara foto

      Gabriela (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Ai votul meu si sigur am s-o testez, felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      Arata super......

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      O reteta de testat.Cred ca merge mai bine ca aperitiv cald.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Arata foarte bine!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 500 g ficatei de pasare
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 4 oua
  • o bucatica de cascaval
  • o cana de smantana
  • 400 g faina
  • 250g unt/margarina
  • sare
  • piper
  • verdeata (patrunjel
  • marar)

Raporteaza reteta

Retete
de Dayonara
Barcute de cartofi umplute cu branza

Barcute de cartofi umplute cu branza

Cartofii se fierb integi, se curata si se dau in doua, pe lung, se scobesc ca niste barcute pentru

5 voturi    7 comentarii
45 min
Aperitive
Gratin de cartofi cu pui

Gratin de cartofi cu pui

Cartofii se curata si se fierb. Cand sunt fierti se taie rondele. Separat se fierbe bine carnea de

21 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca de dovlecei cu carne de pui

Budinca de dovlecei cu carne de pui

Se spala si se curata dovleceii, se dau pe razatoare. Carnea de pui se fierbe si se taie cubulete. Painea

18 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Gustos si sanatos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada de pui a la Nico