autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Aperitive

Aperitiv cu rosii si oua fierte

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
12 rosii, 1 piept de pui, 1 aredi gras, 2-3 frunze de salata, 200 g maioneza, 4 linguri de orez fiert, 1 lingura de zeama de lamaie, 100 g mix de legume, 4 felii de mandarine din compot, 12 oua fierte, 100g somon sau alt peste afumat, 1 lingurita de hrean ras, 50 g masline umplute, feliate, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se aleg 6 rosii si se taie la fiecare cate un capac. Se curata de miez cu o lingurita, se dau cu un praf de sare si se lasa la scurs. Jumatate din pieptul de pui se taie cubulete si se amesteca intr-un castron cu ardeiul gras taiat cubulete, salata verde maruntita si o lingura de maioneza. se pune aceasta umplutura in rosiile curatate, se spriteaza apoi putina maioneza si se acopera cu capacelele de rosie. Se orneaza cu maioneza. Restul de piept de pui taiat cubulete, orezul fiert, legumele fierte si zeama de lamaie se amesteca. Se pune ca umpltura in patru rasii taiate si curatate in forma de cosulete. se adauga la fiecare roasie cate o felie de manadarina si se orneaza cu patrunjel verde. Sase oua se taie in jumatati si se umplu cu maioneza si masline taiate felii sau cu maioneza si felii de peste afumat.
Celelalt oua sse taie la un capat, astfel incat sa se aseze vertical si se acopera cu cate un capacel de rosie pe care s-a pus cate putina maioneza amestecata cu hrean ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu rosii si oua fierte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua umplute cu albus colorat

Oua umplute cu albus colorat

Se elimina cojile de ouă și se taie fiecare ou în juSe scoate galbenusurile de la jumatati. Se

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Omleta la cuptor

Omleta la cuptor

Se separa albusurile de galbenusuri. Se pune cate un varf de cutit de sare si peste galbenusuri,

1 vot    3 comentarii
25 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 august 2009

    Cu putina imaginatie, iese un aperitiv deosebit. Foarte bun.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 12 rosii
  • 1 piept de pui
  • 1 aredi gras
  • 2-3 frunze de salata
  • 200 g maioneza
  • 4 linguri de orez fiert
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 100 g mix de legume
  • 4 felii de mandarine din compot
  • 12 oua fierte
  • 100g somon sau alt peste afumat
  • 1 lingurita de hrean ras
  • 50 g masline umplute
  • feliate
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Cu putina imaginatie, iese un aperitiv deosebit. Foarte bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Oua umplute cu pasta de sunca