autor:

Doina  Varga

» » , Aperitive, Aperitive

Aperitiv cu sunca si branza feta

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2010

Ingrediente
100 g branza feta (delis sau orice alta branza cremoasa, branza de vaci), 100 g sunca (de curcan, de Praga, etc.), 1 rosie, 1 ceapa rosie, 1 ceapa alba, 1 ou fiert, 4 cartofi potriviti, cateva foi de salata verde, 30 ml ulei (de masline), zeama de la o jumatate de lamaie, 3 lingurite mustar, 3 feliute de branza topita, boia, cimbru, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Spalati cartofii, salata foaie cu foaie si rosia. Puneti cartofii la fiert in coaja intr-un litru de apa. Taiati rosia feliute si puneti-o pe un platou impreuna cu cateva frunze de salata verde, intregi si/sau tocate fasiute, asezati deasupra 1-2 feliute de branza topita sau sunca. Puneti intr-un blender ceapa alba taiata bucati mari, ceapa rosie din care pastrati cateva bucati mai colorate pentru decor, branza si sunca ramase, oul fiert, mustarul, uleiul, sare, piper, cimbru. Mixati 10-15 secunde si rasturnati totul intr-un castron.
Dupa ce au fiert catofii, 20 minute, curatati-i, zdrobiti-i putin cu furculita, puneti-i in blender cu putina sare, piper si zeama de lamaie. Mixati 10 secunde si adaugati-i in castron.
Condimentati cu putina boia, dregeti gustul de sare si piper, eventual puneti putina verdeata tocata. Omogenizati compozitia. Asezati pe platou gramajoare de 3-4 linguri de compozitie pe foile de salata, pe feliile de branza topita si sunca. Decorati cu fasiute de ceapa rosie, feliute de castravete acru, peperoni, etc. Eu am facut un soricel si niste flori. Restul de pasta puneti-l intr-un castronel.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu sunca si branza feta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii

  • Delia , 09 martie 2010

    hm.hm.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

    tentant!salvat.f usor de facut,si trebuie sa fie tare bun,felicitari!

  • Delia , 06 martie 2010

    Ok. Dar daca va laud ca alte cititoare,pot sa mai scriu cateva randuri?.....Sunteti talentata

    • Lia , 06 martie 2010

      Hm...aici trebuie doar sa vii cu laude !!!!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Delia, daca tu nu intelegi, este problema ta. Este un aperitiv, o pasta de branza cu cartofi fierti, se mixeaza, se pune pasta pe foi de salata, pe felii de sunca si branza, ce mai trebuie explicat, concret? E un APERITIV. Si inca ceva. Daca nu intelegi retetele mele, nu trebuie sa te obosesti sa pui comentarii. Pentru ca eu, de exemplu, nu iti inteleg comentariile. :)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Interesant.

    • Delia , 06 martie 2010

      Greu de inteles ce meniu e si asta. Concret.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Ce sa fie, Natalia? Un aperitiv cu sunca si branza feta. Nu pricep ce nu ai inteles.

    • Natalia , 05 martie 2010

      Ce e asta?

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Interesant acest aperitiv! Se salveaza!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • 100 g branza feta (delis sau orice alta branza cremoasa
  • branza de vaci)
  • 100 g sunca (de curcan
  • de Praga
  • etc.)
  • 1 rosie
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 1 ou fiert
  • 4 cartofi potriviti
  • cateva foi de salata verde
  • 30 ml ulei (de masline)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3 lingurite mustar
  • 3 feliute de branza topita
  • boia
  • cimbru
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Delia

hm.hm.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Chapli Peshawari Kebab