autor:

Fara foto

» » Aperitive

Aperitiv cu vinete si dovlecei

Autor: Mariana Vatamanu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mariana Vatamanu (Bucatar sef)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Ingrediente
2 vinete 2 dovlecei de marime medie, 4 rosii, o capatana usturoi, o legatura patrunjel, 4 linguri ulei masline

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se taie vinetele, dovleceii si rosiile felii rotunde, se presara cu sare si se lasa 1/2 ora, dupa care se clatesc sub jet de apa rece, se scurg si se pun pe un prosop de bucatarie (de bumbac sau prosoape de hartie pentru menaj) Se prajesc pe rand feliile de legume la foc iute, in uleiul incins, se intorc cu o paleta de lemn, se pun intr-un castron, alternativ, feliile prejite de vinete, cu cele de dovlecel si de rosii. In uleiul ramas (care este ca un sos,format cu sucul care ramane de la rosii - pt ca rosiile se prajesc ultimele), se undeste usturoiul curatat si pisat(pentru maruntit usturoi, eu folosesc mixerul vertical - dispozitivul cu cutit pentru piure=ul de cartofi)cu patrunjelul verde spalat, uscat si tocat- se amesteca foarte repede, cateva minute, se toarna peste feliile d elegume prajite asezate in castron, se pune sare si putin piper si s eacopera pt cca 15 minute. Se pot manca reci sau calde. Se pot praji in tigaie de teflon fara ulei sau cu f. putin ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu vinete si dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Risotto cu ceapa verde

Risotto cu ceapa verde

Ceapa verde se curata si se spala, se taie marunt, inclusiv partea verde, apoi se caleste in uleiul

3 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive
Cosulete cu legume si ceapa rosie

Cosulete cu legume si ceapa rosie

1Se prepara din faina amestecata cu margarina sau untul moale,sare si oul batut,un aluat omogen care

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
FASOLE CU CIUPERCI