Aperitiv de andive cu gorgonzola

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Aperitiv de andive cu gorgonzola

Ingrediente

  • 1 andiva dolofana
  • 100 g gorgonzola picanta
  • 50 g unt

Mod de preparare

Se spala andiva, se taie cotorul si se scobeste, pentru a-i reduce gustul amarui, apoi se scot foile exterioare si se taie in doua, pe latime.

Untul si gorgonzola (sau orice alta branza albastra picanta - roquefort, fourme, bleu d'Auvergne etc,) se scot din frigider si se lasa sa se inmoaie circa 30 minute. Intr-un bol, se freaca branza cu untul pana se obtine o pasta cremoasa.

Se ia cu lingurita cate o portie de pasta, se aseaza in foile de andiva si se serveste.

Pentru cei peste 18 ani, se pot servi impreuna cu un paharel de tuica de prune sau cu un pahar de vin alb, sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise