autor:

Anastasia

» » Aperitive

Aperitiv din dovlecel

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2009

Ingrediente
un dovlecel mare sau mijlociu 4~5 catei de usturoi 2 rosii mari 1 lingura de patrunjel taiat marunt 2 lingura otet 25~30 gr. apa 1 lingurita ulei de masline ( optional ) 2 picaturi miere de albini

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se taie fisii subtiri dovlecelul
si se prajeste la foc moderat pana devine un pic ruman
apoi se pune sa se scurga de ulei
se prajeste rosia
taiata rondele
pana i-si schimba culoarea .
Punem dovlecelul pe o scandura si il presaram cu sare dupa gust, dar nu exagerat , luam o rondela de rosie scoatem de pe ea coaja si o punem pe dovlecel
rulam dovlecelul si il punem pe o farfurie. Dupa aceasta facem sosul din usturoiul pisat
apa+otet+ulei+2 picaturi de miere+patrunjel taiat marunt si stropim dovleceii cu aceasta compozitie . Acest aperitiv este foarte gustos si se serveste la mese festive precum si la o pofta de fiecare zi.

Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv din dovlecel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Rulouri aperitiv din dovlecel verde

Rulouri aperitiv din dovlecel verde

O metoda geniala de a prepara dovleceii! Sunt gustosi si nu se fac greu deloc! Va puteti juca cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta sarata

Tarta sarata

Intr-o tava intindeti foaia frageda si intepati-o cu furculita. Separat taiati ceapa pestisori si

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

    Delicios....

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

    Arata foarte bine

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

    Interesant!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      Foarte apetisant.

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Ca de obicei... neintrecuta in maiestrie! Arata grozav de bine! si cred ca e si gustos!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Super gustos...

    • Fara foto

      menuca , 13 septembrie 2009

      Naskwik am sa o incerc si eu,cred ca este fff buna

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Foarte interesant !

    • Fara foto

      Nadia , 13 septembrie 2009

      Foarte frumos arata. Ar trebui sa incerc si eu, nu cred ca e asa greu de realizat si oricum nu stiam multe retete cu dovlecel.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Interesant modul de pregatire!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • un dovlecel mare sau mijlociu 4~5 catei de usturoi 2 rosii mari 1 lingura de patrunjel taiat marunt 2 lingura otet 25~30 gr. apa 1 lingurita ulei de masline ( optional ) 2 picaturi miere de albini

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

mac myra (Chef de cuisine)

Delicios....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose cu ton si varza de bruxelles