Aperitiv energizant

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 4 portocale;
  • - 2 litri vin alb sec
  • - 2 baton scortisoara;
  • - 3 - 5 cuisoare;
  • - 300 grame zahar;
  • - 500 ml alcool de 40 grade.

Mod de preparare

Portocalele se spala, se taie in 4 si se pun la macerat o saptamana (de preferat intr-un vas care se poate inchide ermetic) cu vinul, scortisoara si cuisoarele, timp in care, zilnic se amesteca continutul, fara a deschide vasul;

Dupa macerare, lichidul rezultat se fitreaza in alt vas, la fel care se inchide ermetic, se adauga zaharul si alcoolul, si se mai lasa 10 zile, timp in care la cateva zile se amesteca continutul.

Dupa 10 zile se pune in sticle si se poate consuma ca bautura aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise