Portocalele se spala, se taie in 4 si se pun la macerat o saptamana (de preferat intr-un vas care se poate inchide ermetic) cu vinul, scortisoara si cuisoarele, timp in care, zilnic se amesteca continutul, fara a deschide vasul;
Dupa macerare, lichidul rezultat se fitreaza in alt vas, la fel care se inchide ermetic, se adauga zaharul si alcoolul, si se mai lasa 10 zile, timp in care la cateva zile se amesteca continutul.
Dupa 10 zile se pune in sticle si se poate consuma ca bautura aperitiv.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii