Reteta postata pe: 01 octombrie 2009
Ingrediente
- 4 portocale, - 2 litri vin alb sec, - 2 baton scortisoara, - 3 - 5 cuisoare, - 300 grame zahar, - 500 ml alcool de 40 grade.
Dificultate: Redusa | Timp: 25 min
Mod de preparare
Portocalele se spala, se taie in 4 si se pun la macerat o saptamana (de preferat intr-un vas care se poate inchide ermetic) cu vinul, scortisoara si cuisoarele, timp in care, zilnic se amesteca continutul, fara a deschide vasul;
Dupa macerare, lichidul rezultat se fitreaza in alt vas, la fel care se inchide ermetic, se adauga zaharul si alcoolul, si se mai lasa 10 zile, timp in care la cateva zile se amesteca continutul.
Dupa 10 zile se pune in sticle si se poate consuma ca bautura aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv energizant" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Cocktailuri si lichioruri
Se toarna tuica in ibric ,se adauga zaharul si restul ingredientelor si se pune la fiert.
Cand ajunge
15 voturi
5 comentarii
10 min
Cocktailuri si lichioruri
Pentru fiecare pahar am folosit cate un cub galben, unu rosu, cate una lingura de sirop de menta
7 voturi
7 comentarii
10 min
Cocktailuri si lichioruri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009
Poate fi un aperitiv surpriză!