Aperitiv grecesc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 grame branza capra(de preferat proaspata si nesarata);
  • -2 lingurite de menta proaspata(sau uscata);
  • -2 oua;
  • -4-5 linguri zahar;
  • -200 ml ulei masline;
  • -400 grame faina;
  • -sare.

Mod de preparare

-din faina, apa, sare se prepara un aluat consistent,care se intinde in foaie;

-din foaie se decupeaza cu o forma rotunde, rondele;

-din branza, menta, oua, zahar,se formeaza o compozitie cu care se umple jumatate dintr-o rondea, cealalta jumatate se pliaza in doua,iar marginile se lipesc cu o furculita sau prin presare cu degetele;

-se pune uleiul la incins, iar rondelele astfel preparate se prajesc, la foc potrivit;

-se scot pe un servet absorbant,dupa ce se scurge uleiul se pun pe platou si se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise