autor:

Cely Snijec

» » Aperitive

Aperitiv Lica

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
o foaie Lica, 2 oua, faina de grau, ulei pentru prajit, Umplutura:, 1/ 2 kg carne tocata (dupa placere), o ceapa, sare, piper, , 2 oua, , 2 felii paine muiata in lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se caleste ceapa pana devine aurie, se adauga carnea tocata, sa se caleasca putin, se condimenteaza si se framanta cu painea.
Se intinde peste foaia lica, dupa ce aceasta se inmoaie, se ruleaza si se lasa cateva ore la rece. Se taie felii de 1 cm grosime, se trec prin faina si ou si se prajesc in ulei incins. Se scot pe servet de hartie pentru a se scurge uleiul, se servesc la peritiv calde sau reci.
SAU
Se pot folosi 2 foi Lica. In acest caz nu se ruleaza foaia, se asaza a doua foaie peste carne, se lasa la racit, apoi se taie patrate care se trec prin faina si ou, si se prajesc in ulei incins
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv Lica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pui shanghai

Pui shanghai

Pieptul de pui se spala si apoi se taie fasiute.Se condimenteaza cu sare si piper. Facem urmatorul

11 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Rulada de pui cu legume

Rulada de pui cu legume

Despicam pieptul de pui si il taiem in felii subtiri ca pentru snitele. Pregatim mixul de legume.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • o foaie Lica
  • 2 oua
  • faina de grau
  • ulei pentru prajit
  • Umplutura:
  • 1/ 2 kg carne tocata (dupa placere)
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 2 felii paine muiata in lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Kaizer la cuptor in folie de aluminiu