Aperitiv oua in forma briosa

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 10 oua;
  • - 200 grame unt;
  • - 100 grame cascaval ras;
  • - 150 grame sunca/ kaiser felii;
  • - gelatina,
  • - 200 ml supa de carne.

Mod de preparare

Se pregateste o forma de briose, se ung bine cu unt 10 locase, in acestea se pune sunca/ kaiserul taiat(a) marunt, dupa care se sparge cate un ou si se pune peste sunca.

Deasupra se presara cascaval ras sau parmezan, iar deasupra se pune un cubulet de unt.

Se pregateste o tava de aragaz, se pune putina apa in aceasta, se da la cuptorul incins, iar cand apa este fierbinte se pun formele sau tava cu forme de briose in acesta.

Se lasa la foc potrivit cca 8-10 minute, in asa fel incat ouale sa ramana moi.

Se pot servi din forme, ca atare, sau dupa preparare se poate pune un amestec din supa de carne si gelatina peste preparat, se da la rece pentru 1-2 ore si se pot rasturna in boluri transparente.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise