autor:

costy1969

» » , , Aperitive, Aperitive, Aperitive

Aperitiv oua in forma briosa

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 noiembrie 2009

Ingrediente
- 10 oua, - 200 grame unt, - 100 grame cascaval ras, - 150 grame sunca/ kaiser felii, - gelatina,, - 200 ml supa de carne.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pregateste o forma de briose, se ung bine cu unt 10 locase, in acestea se pune sunca/ kaiserul taiat(a) marunt, dupa care se sparge cate un ou si se pune peste sunca.

Deasupra se presara cascaval ras sau parmezan, iar deasupra se pune un cubulet de unt.

Se pregateste o tava de aragaz, se pune putina apa in aceasta, se da la cuptorul incins, iar cand apa este fierbinte se pun formele sau tava cu forme de briose in acesta.

Se lasa la foc potrivit cca 8-10 minute, in asa fel incat ouale sa ramana moi.

Se pot servi din forme, ca atare, sau dupa preparare se poate pune un amestec din supa de carne si gelatina peste preparat, se da la rece pentru 1-2 ore si se pot rasturna in boluri transparente.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua in forma briosa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Frittata cu sunca si ardei

Frittata cu sunca si ardei

Se incinge bine cuptorul la 200 de grade. Se bat bine ouale. Se adauga faina si uleiul si se amesteca

7 voturi    2 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mamaliga

Mamaliga "Minune"

Intr-o oala se amesteca si se pun la fiert 1 cana(250ml) apa, cana (250ml) de lapte, smantana, cascavalul

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

    Interesant. Cred ca sunt foarte aspectuose, dar si gustoase.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 10 oua
  • - 200 grame unt
  • - 100 grame cascaval ras
  • - 150 grame sunca/ kaiser felii
  • - gelatina,
  • - 200 ml supa de carne.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

9 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

15 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Interesant. Cred ca sunt foarte aspectuose, dar si gustoase.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Sandvis cu ochiuri in paine