Aperitiv picant cu ciuperci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Aperitiv picant cu ciuperci

Ingrediente

  • 500 g ciuperci champignon
  • 2 cepe
  • 100 g smantana
  • 1 galbenus de ou
  • cateva masline
  • 1/2 ardei rosu
  • cateva frunze de salata verde si patrunjel
  • 1 lingura mustar
  • 1 lamaie
  • 3-4 linguri otet
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 g ulei
  • 4-5 catei usturoi
  • sare, piper

Mod de preparare

Se spala si se toaca ceapa si ciupercile, apoi se calesc in uleiul de masline 20 -25 minute la foc mic pana scade bine zeama. Condimentati si lasati sa se racoreasca.

Intr-un castron puneti galbenusul, mustarul, sare, piper si amestecati cu un tel sub forma de para incorporand treptat uleiul. Adaugati smantana, zeama de 1/2 de lamaie, otet (dupa gust), condimentati daca mai trebuie.

Amestecati ciupercile cu sosul si usturoiul dat pe razatoarea mica, eventual si verdeata tocata.

Asezati pe un platou si garnisiti cu masline, ardei rosu, foi de salata verde, frunze de patrunjel si felii de lamaie.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor