autor:

Doina  Varga

» » Aperitive

Aperitiv picant cu ciuperci

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2009

Ingrediente
500 g ciuperci champignon, 2 cepe, 100 g smantana, 1 galbenus de ou, cateva masline, 1/2 ardei rosu, cateva frunze de salata verde si patrunjel, 1 lingura mustar, 1 lamaie, 3-4 linguri otet, 2 linguri ulei de masline, 100 g ulei, 4-5 catei usturoi, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

18 voturi

Mod de preparare

Se spala si se toaca ceapa si ciupercile, apoi se calesc in uleiul de masline 20 -25 minute la foc mic pana scade bine zeama. Condimentati si lasati sa se racoreasca.
Intr-un castron puneti galbenusul, mustarul, sare, piper si amestecati cu un tel sub forma de para incorporand treptat uleiul. Adaugati smantana, zeama de 1/2 de lamaie, otet (dupa gust), condimentati daca mai trebuie.
Amestecati ciupercile cu sosul si usturoiul dat pe razatoarea mica, eventual si verdeata tocata.
Asezati pe un platou si garnisiti cu masline, ardei rosu, foi de salata verde, frunze de patrunjel si felii de lamaie.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv picant cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Barcute de dovlecei

Barcute de dovlecei

Dovlecelul se spala, se taie pe din doua. Se scobeste miezul cu o lingura, apoi se scoate miezul

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Corabioare de Cartofi

Corabioare de Cartofi

Cartofii se spala, curata si se pun la fiert, cand sunt gata se scot se dau printr-un jet de apa

14 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    O reteta super !

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    Minunat!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Multumesc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Arata foarte bine...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc. Ma bucur ca v-a placut.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Foarte bună, cred că e! Arată f. bine! yammi...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Dupa asa prezentare...m-ai convins sa incerc si eu aceasta reteta,mai ales ca imi plac ciupercile preparate sub orice forma.Salvat!

    • Fara foto

      SebyS , 13 iulie 2009

      Am avut cateva ciuperci in plus prin casa asa ca m-am gandit sa incerc reteta aceasta si pot zice ca a iesit gustoasa. A iesit un pic cam acruta asa ca data viitoare cred ca am sa renunt la otet si am sa las doar zeama de lamaie.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

18 voturi

Ingrediente

  • 500 g ciuperci champignon
  • 2 cepe
  • 100 g smantana
  • 1 galbenus de ou
  • cateva masline
  • 1/2 ardei rosu
  • cateva frunze de salata verde si patrunjel
  • 1 lingura mustar
  • 1 lamaie
  • 3-4 linguri otet
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 g ulei
  • 4-5 catei usturoi
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Budinca cu brocoli , telemea si kaizer