autor:

ALINA BANICA

» » Aperitive

Aperitiv picant cu muschi file

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 decembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 decembrie 2006

Ingrediente
- 1 kg muschi file, - 2 foi dafin, - cateva boabe de piper, - 200 ml otet, - 2 l apa, - 50 g sare, , pentru ornat:, - 10 g boia iute, - 1 capatana de usturoi, - 10 g piper, - 10 g sare, - 10 ml zeama de la fiert

Dificultate: Redusa Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

1. Se ia muschiul file fasonat si se introduce in zeama formata din otet, apa, sare, dafin si piper si se lasa la fiert aproximativ 1 ora, dupa care se scoate si se unge cu compozitia pentru ornat.
2. Compozitia de ornat se face din boia iute, usturoi pisat, piper, sare si zeama de la fiertura;
3. Se lasa putin sa se raceasca, iar apoi se unge cu aceasta compozitie pe toata suprafata;

Pofta buna!

Nota: Este un aperitiv grozav pentru masa de Craciun, servit cu mustar sau cu hrean, dar si pentru oricare alta masa festiva de peste an!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv picant cu muschi file" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Inimi de foietaj cu carne si susan

Inimi de foietaj cu carne si susan

Inimioare cu aluat foietaj si carne de porc tocata, cu morcov ras si verdeata si cu susan rumenit.

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Tarta cu ciuperci si sunca

Tarta cu ciuperci si sunca

Se face aluatul, se intinde o foaie rotunda de aproximativ 2 centimetri, si se aseaza in tava de

12 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg muschi file
  • - 2 foi dafin
  • - cateva boabe de piper
  • - 200 ml otet
  • - 2 l apa
  • - 50 g sare
  • pentru ornat:
  • - 10 g boia iute
  • - 1 capatana de usturoi
  • - 10 g piper
  • - 10 g sare
  • - 10 ml zeama de la fiert

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placintele cu ficatei