autor:

Mihaela11

» » Aperitive

Aperitiv picant cu telemea de oaie-“Shankalish”

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 05 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 05 martie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -150 gm telemea de oaie, -1 fir de ceapa verde, -1/2 ardei verde mic, -1 rosie mica, -1 lingurita oregano verde, -1/2 lingurita seminte de susan, -1 lingura ulei de masline, -2 ardei rosii iuti, -1/2 lingurita boia de ardei dulce, -piper proaspat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

21 voturi

Mod de preparare

Telemeaua se pune intr-un bol si se sfarama cu o furculita.
Se taie marunt ardeiul verde,ardeii iuti, rosia si ceapa verde.
Se adauga in bol impreuna cu condimentele si se amesteca bine.
Se orneaza dupa gust.
Pofta buna!
Shankalish este un aperitiv nelipsit de la mesele si bufeturile din restaurantele arabe.
Este foarte aromat si aspectuos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv picant cu telemea de oaie-“Shankalish”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tortii cu salata salsa si branza de capre

Tortii cu salata salsa si branza de capre

Pregatirea tortiilor Cernem faina in vasul mixerului adaugam sarea,uleiul, si apa si framantam

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Spirale cu telemea

Spirale cu telemea

Eu am pus ingredientele in masina de framantat, si a facut treaba buna, ca de obicei. Am obtinut

5 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Am incercat reteta ieri si mi-a iesit excelent! Foarte gustos!

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    O bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    Eii...dar arata grozav!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

    Cum am sarit eu aperitivul tau? E foarte bun, dar trebuie sa mai astept ca sa pot sa-l fac!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Multumesc tuturor pentru comentarii si pentru cuvintele frumoase de incurajare.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Draga Nadia, Acesta este un loc pentru a posta "comentarii referitoare la reteta" nu acuzatii sau insulte la adresa altor membrii ai comunitatii, indiferent cine ar fi ei. Daca esti atat de brava de ce nu ti-ai pus adresa pentru a ti se raspunde.

    • Fara foto

      Nadia , 10 martie 2010

      Doina,poza asta ai plasat-o la pasta cu branza si cartofi,ce legatura are cu pasta asta?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Arata tare bine!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Sint aici de f.multi ani;niciodata n-am facut"Shankalish”; am auzit de el,dar nimic mai mult Sint sigura ca e un aperitiv f.delicios. Eu fac aperitive cu brinza,cum se face in Romania. Trebuie sa incerc "Shankalish”",Mihaela !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Se poate folosi la acest aperitiv atat oregano verde cat si uscat. In tarile arabe oregano uscat vine amestecat cu seminte de susan.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Felicitari, arata superb, Este foarte bun pentru ca stiu ca esti o gospodina exceptionala. Nota ***** Si eu fac aperitive cu pasta de branza, am facut chiar zilele acestea, in cosulete de salata verde si le-am decorat cu ceapa rosie.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Arata super poza, dar ardeiasii aia mititei, mititei cred ca te gadila la limba tare de tot.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Bun aperitivul tau.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      O minunatie de salata!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      hmm......ce bunatate!!!!!!!!!!!!Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Grozav aperitiv...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Arata de-ti vine sa mananci si cu ochi :)))......bun.bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

21 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -150 gm telemea de oaie
  • -1 fir de ceapa verde
  • -1/2 ardei verde mic
  • -1 rosie mica
  • -1 lingurita oregano verde
  • -1/2 lingurita seminte de susan
  • -1 lingura ulei de masline
  • -2 ardei rosii iuti
  • -1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • -piper proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Crochete de cartofi