Aperitiv rapid

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat :
  • 100 g smantana
  • 1 oua
  • faina
  • 1/2 pachet de praf de copt
  • sare, marar, susan, mac, piper
  • 1 cana de apa minerala
  • Compozitia 1 :
  • 100 g branza de vaci
  • o legatura de ceapa verde
  • marar , sare, piper
  • Compozitia 2 :
  • 1 cutie pateu de ficat
  • 2 galbenusuri de ou fiert
  • mustar
  • 2 castraveciori murati (nu este obligatoriu)
  • 1 lingurita de unt sau maioneza

Mod de preparare

Se bate 1 ou spuma, se adauga smantana, apa minerala, sare, praf de copt marar taiat foarte marunt si se amesteca pana ce se omogenizeaza compozitia. Apoi se adauga faina amestecand usor pana cand compozitia va avea consistenta unui aluat de clatite foarte gros. Jumatate din compozitie se amesteca cu mac, jumatate din compozitie se amesteca cu susan.

Intr-o tigaie cu diametru de 28 cm (daca aveti mai mare si mai bine) se coc clatite mai groase decat cele normale (cel putin 5 mm)

Compozitia 1 : Se curata si sa taie foarte foarte marunt ceapa verde, la fel si mararul. Se amesteca cu branza de vaci si o lingura de smantana. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper (Unii in loc de ceapa folosesc usturoi - depinde de gusturi)

Compozitia 2 : Se taie cei doi castraveciori in cubulete foarte foarte mici si se scurg foarte bine de zeama. Se amesteca bine de tot cu galbenusurile de ou, mustar, pateu de ficat si lingurita de unt sau maioneza pana se omogenizeaza compozitia. Se condimenteaza dupa gust

Clatitele cu susan se umple cu branza (stratul de branza trebuie sa aiba grosimea cel putin egala cu grosimea clatitei

Clatitele cu mac se suple cu pateu

Dupa ce se ruleaza clatitele fiecare in parte se invelesc in folie de aluminiu si se strang bine de tot pentru ca acestea sa nu se desfaca. Se introduc in frigider pana a doua zi.

Cand se scot de la frigider aceste clatite vor arata ca niste rulade care se pot taia foarte frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise