autor:

Fara foto

» » Aperitive

Aperitiv rapid

Autor: moia daniela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: moia daniela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
Aluat :, 100 g smantana, 1 oua, faina, 1/2 pachet de praf de copt, sare, marar, susan, mac, piper, 1 cana de apa minerala, Compozitia 1 :, 100 g branza de vaci, o legatura de ceapa verde, marar, sare, piper, Compozitia 2 :, 1 cutie pateu de ficat, 2 galbenusuri de ou fiert, mustar, 2 castraveciori murati (nu este obligatoriu), 1 lingurita de unt sau maioneza

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Se bate 1 ou spuma, se adauga smantana, apa minerala, sare, praf de copt marar taiat foarte marunt si se amesteca pana ce se omogenizeaza compozitia. Apoi se adauga faina amestecand usor pana cand compozitia va avea consistenta unui aluat de clatite foarte gros. Jumatate din compozitie se amesteca cu mac, jumatate din compozitie se amesteca cu susan.
Intr-o tigaie cu diametru de 28 cm (daca aveti mai mare si mai bine) se coc clatite mai groase decat cele normale (cel putin 5 mm)
Compozitia 1 : Se curata si sa taie foarte foarte marunt ceapa verde, la fel si mararul. Se amesteca cu branza de vaci si o lingura de smantana. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper (Unii in loc de ceapa folosesc usturoi - depinde de gusturi)
Compozitia 2 : Se taie cei doi castraveciori in cubulete foarte foarte mici si se scurg foarte bine de zeama. Se amesteca bine de tot cu galbenusurile de ou, mustar, pateu de ficat si lingurita de unt sau maioneza pana se omogenizeaza compozitia. Se condimenteaza dupa gust
Clatitele cu susan se umple cu branza (stratul de branza trebuie sa aiba grosimea cel putin egala cu grosimea clatitei
Clatitele cu mac se suple cu pateu
Dupa ce se ruleaza clatitele fiecare in parte se invelesc in folie de aluminiu si se strang bine de tot pentru ca acestea sa nu se desfaca. Se introduc in frigider pana a doua zi.
Cand se scot de la frigider aceste clatite vor arata ca niste rulade care se pot taia foarte frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rapid" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Aperitiv rapid

Aperitiv rapid

Pe foaia de placinta unsa cu ou batut,pun 1lingurita de mustar boabe si le intind cat se poate pe

3 voturi    0 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Aperitiv rece rapid

Aperitiv rece rapid

Se taie rosia in doua, in forma de stea. Se da branza pe razatoare, presarandu-se peste jumatatile

5 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Merita incercata !

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

    Intradevar rapida reteta si sigur buna !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    Merita incercata...Cred ca este foarte gustoasa...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      O reteta rapida si interesanta; merita incercata.

    • aec21

      aec21 (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2009

      Super reteta! E excelenta! O voi testa sigur in curand.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • Aluat :
  • 100 g smantana
  • 1 oua
  • faina
  • 1/2 pachet de praf de copt
  • sare
  • marar
  • susan
  • mac
  • piper
  • 1 cana de apa minerala
  • Compozitia 1 :
  • 100 g branza de vaci
  • o legatura de ceapa verde
  • marar
  • sare
  • piper
  • Compozitia 2 :
  • 1 cutie pateu de ficat
  • 2 galbenusuri de ou fiert
  • mustar
  • 2 castraveciori murati (nu este obligatoriu)
  • 1 lingurita de unt sau maioneza

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Stelute cu pasta de branza