autor:

Fara foto

» » Aperitive

Aperitive atragatoare

Autor: moia daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: moia daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Ingrediente
un pachet de aluat fraged, 200g cascaval feliat, 150g salam de Sibiu feliat, 150g muschi file feliat, 150g svaiter, 1 galbenus de ou crud, masline, 2 mere, 1 kiwi, 1 portocala, susa, mac, chimen

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Se ia aluatul fraged (gata cumparat - eu folosesc aluatul bulgaresc) si se taie in diverse forme - patrate, cercuri, triunghiuri .

Ungeti formele taiate cu galbenus de ou si presarati peste ele susa, mac, chimen peste fiecare forma altceva apoi se introduc in cuptorul incins la 180 - 200 C (depinde de instructiunile fabricantului aluatului) si se coc.

Cand sunt gata se taie in doua formele pe inaltime ca o chifla pregatita pentru senvis.
Mezelurile se vor taia dupa formele pregatite, apoi se vor forma minisenvisuri dupa cum urmeaza:
1. Partea de jos a formei din foietaj:
Felie de cascaval,
Felie de salam de sibiu,
Partea de sus a formei din foietaj,
Se prinde totul cu o scobitoare in varful careia se pune o felie de kiwi.

2. Partea de jos a formei din foietaj:
Felie de svaiter,
Felie de salam de sibiu,
Partea de sus a formei de foietaj,
Se prinde totul cu o scobitoare in varful careia se pune un cubulet de portocala.

3. Partea de jos a formei din foietaj:
Felie de cascaval,
Felie de mar taiata julien,
Felie de muschi file,
Se prinde totul cu o scobitoare in varful careia se pune o maslina.

Se pot incerca si alt combinatii de mezeluri si fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive atragatoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Cirnaciori la tefal

Cirnaciori la tefal

Se pregataesc in vasul de tefal. Se Servesc imediat sau cu diverse garnituri.

2 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Shaorma

Shaorma

Spalam carnea de pui iar apoi o taiem in fasii lungi. Fasiile de carne nu trebuie sa fie nici prea

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Felicitari !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Sunt bune,bune...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

    Si eu fac aceste aperitive cu aluat fraged, cu crenvusti, sau cu salam, sunc de praga; le le coc impreuna cu aluatul, il intep cu furculita, le ung cu ou si le coc, sunt asa bune, iar copii sunt innebuniti dupa ele;

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

      Grozava ideea. FELICITARI!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2009

      Daniela...minunat !!!! Mare pacat ca nu ai pus si o poza !!!! felicitari pentru idee !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • un pachet de aluat fraged
  • 200g cascaval feliat
  • 150g salam de Sibiu feliat
  • 150g muschi file feliat
  • 150g svaiter
  • 1 galbenus de ou crud
  • masline
  • 2 mere
  • 1 kiwi
  • 1 portocala
  • susa
  • mac
  • chimen

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
pizza la minut