autor:

Fara foto

» » Aperitive

Aperitive atragatoare

Autor: moia daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: moia daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Ingrediente
un pachet de aluat fraged, 200g cascaval feliat, 150g salam de Sibiu feliat, 150g muschi file feliat, 150g svaiter, 1 galbenus de ou crud, masline, 2 mere, 1 kiwi, 1 portocala, susa, mac, chimen

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Se ia aluatul fraged (gata cumparat - eu folosesc aluatul bulgaresc) si se taie in diverse forme - patrate, cercuri, triunghiuri .

Ungeti formele taiate cu galbenus de ou si presarati peste ele susa, mac, chimen peste fiecare forma altceva apoi se introduc in cuptorul incins la 180 - 200 C (depinde de instructiunile fabricantului aluatului) si se coc.

Cand sunt gata se taie in doua formele pe inaltime ca o chifla pregatita pentru senvis.
Mezelurile se vor taia dupa formele pregatite, apoi se vor forma minisenvisuri dupa cum urmeaza:
1. Partea de jos a formei din foietaj:
Felie de cascaval,
Felie de salam de sibiu,
Partea de sus a formei din foietaj,
Se prinde totul cu o scobitoare in varful careia se pune o felie de kiwi.

2. Partea de jos a formei din foietaj:
Felie de svaiter,
Felie de salam de sibiu,
Partea de sus a formei de foietaj,
Se prinde totul cu o scobitoare in varful careia se pune un cubulet de portocala.

3. Partea de jos a formei din foietaj:
Felie de cascaval,
Felie de mar taiata julien,
Felie de muschi file,
Se prinde totul cu o scobitoare in varful careia se pune o maslina.

Se pot incerca si alt combinatii de mezeluri si fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive atragatoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pate de ficat de porc

Pate de ficat de porc

Ficatul, spalat si taiat bucati, se fierbe 30 minute sau se prajeste in 2 lingurite de margarina

62 voturi    16 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Crochete de bechamel

Crochete de bechamel

Incepem cu prepararea sosului bechamel.Se pune untul la topit in oala in care o sa pregatim sosul.Se

14 voturi    14 comentarii
2h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Felicitari !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Sunt bune,bune...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

    Si eu fac aceste aperitive cu aluat fraged, cu crenvusti, sau cu salam, sunc de praga; le le coc impreuna cu aluatul, il intep cu furculita, le ung cu ou si le coc, sunt asa bune, iar copii sunt innebuniti dupa ele;

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

      Grozava ideea. FELICITARI!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2009

      Daniela...minunat !!!! Mare pacat ca nu ai pus si o poza !!!! felicitari pentru idee !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • un pachet de aluat fraged
  • 200g cascaval feliat
  • 150g salam de Sibiu feliat
  • 150g muschi file feliat
  • 150g svaiter
  • 1 galbenus de ou crud
  • masline
  • 2 mere
  • 1 kiwi
  • 1 portocala
  • susa
  • mac
  • chimen

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Felicitari !

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulouri de sunca pane umplute cu cascaval