Aperitive atragatoare

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un pachet de aluat fraged, 200g cascaval feliat, 150g salam de Sibiu feliat, 150g muschi file feliat
  • 150g svaiter, 1 galbenus de ou crud, masline, 2 mere, 1 kiwi, 1 portocala, susa, mac, chimen

Mod de preparare

Se ia aluatul fraged (gata cumparat - eu folosesc aluatul bulgaresc) si se taie in diverse forme - patrate, cercuri, triunghiuri .

Ungeti formele taiate cu galbenus de ou si presarati peste ele susa, mac, chimen peste fiecare forma altceva apoi se introduc in cuptorul incins la 180 - 200 C (depinde de instructiunile fabricantului aluatului) si se coc.

Cand sunt gata se taie in doua formele pe inaltime ca o chifla pregatita pentru senvis.

Mezelurile se vor taia dupa formele pregatite, apoi se vor forma minisenvisuri dupa cum urmeaza:

1. Partea de jos a formei din foietaj:

Felie de cascaval,

Felie de salam de sibiu,

Partea de sus a formei din foietaj,

Se prinde totul cu o scobitoare in varful careia se pune o felie de kiwi.

2. Partea de jos a formei din foietaj:

Felie de svaiter,

Felie de salam de sibiu,

Partea de sus a formei de foietaj,

Se prinde totul cu o scobitoare in varful careia se pune un cubulet de portocala.

3. Partea de jos a formei din foietaj:

Felie de cascaval,

Felie de mar taiata julien,

Felie de muschi file,

Se prinde totul cu o scobitoare in varful careia se pune o maslina.

Se pot incerca si alt combinatii de mezeluri si fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise