Tai felii 150g de cascaval si sunca din care decupezi patrate(eu am folosit o forma de inima). Le ungi cu unt si le lipesti alternativ o felie de cascaval si una de sunca pina formezi un cub.
Freci brinza cu untul,apoi formezi bulete unele le tavalesti prin marar,altele prin boia.
Buletele de cascaval se fac astfel:dai pe razatoarea cu ochiuri mici restul de cascaval,il amesteci cu 3 oua,3 linguri de faina,un virf de bicarbonat. Buletele le prajesti in ulei mult si foarte incins.
Ratusca se face astfel: oul se fierbe si dupa ce s-a racit se taie in doua ojumatate o punem pe platou taiem un pic pe partile laterale pentru a face aripile, eu le-am facut din ardei (pot fi facute si din masline ),iar capul din jumatatea de galbenus amestecata cu putina margarina se face un rotund si se fixeaza cu ajutorul unei scobitori pe ou,ochi din 2 boabe de piper si nasul cu un virf de morcov.
Pentru copii mofturosi se pot scoate buletele si sa se puna un crenwurst pe care il taiati in 4-5bucati si apoi ficare bucata o taiti in forma de plus la fiecare capat apoi ii puneti un pic in apa clocotita si ii scoateti (eu asa am procedat deoarece fata mea este mai mofturoasa).
Asamblare: pui pe un platou frunze de salata o rosie in mijloc(sau jumatate din ea). In rosie infigi cu scobitori bulete de cascaval,o fisie de sunca si o bucata de gogosar,bulete de brinza,iar de jur imprejur cubulete de cascaval cu sunca si boabe de struguri.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii