autor:

Florenta Dinu

» » Aperitive

Aperitive colorate

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2010

Ingrediente
1 salata,, , o rosie,, , 600g cascaval,, , 100g unt,, , 150g sunca,, , 200g brinza de vaci,, , o legatura marar,, , un plic boia dulce,, , 4 oua,, , 3 linguri faina,, , bicarbonat,, , piper,, , (optional un strugure negru si un gogosar).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

24 voturi

Mod de preparare

Tai felii 150g de cascaval si sunca din care decupezi patrate(eu am folosit o forma de inima). Le ungi cu unt si le lipesti alternativ o felie de cascaval si una de sunca pina formezi un cub.

Freci brinza cu untul,apoi formezi bulete unele le tavalesti prin marar,altele prin boia.

Buletele de cascaval se fac astfel:dai pe razatoarea cu ochiuri mici restul de cascaval,il amesteci cu 3 oua,3 linguri de faina,un virf de bicarbonat. Buletele le prajesti in ulei mult si foarte incins.

Ratusca se face astfel: oul se fierbe si dupa ce s-a racit se taie in doua ojumatate o punem pe platou taiem un pic pe partile laterale pentru a face aripile, eu le-am facut din ardei (pot fi facute si din masline ),iar capul din jumatatea de galbenus amestecata cu putina margarina se face un rotund si se fixeaza cu ajutorul unei scobitori pe ou,ochi din 2 boabe de piper si nasul cu un virf de morcov.

Pentru copii mofturosi se pot scoate buletele si sa se puna un crenwurst pe care il taiati in 4-5bucati si apoi ficare bucata o taiti in forma de plus la fiecare capat apoi ii puneti un pic in apa clocotita si ii scoateti (eu asa am procedat deoarece fata mea este mai mofturoasa).

Asamblare: pui pe un platou frunze de salata o rosie in mijloc(sau jumatate din ea). In rosie infigi cu scobitori bulete de cascaval,o fisie de sunca si o bucata de gogosar,bulete de brinza,iar de jur imprejur cubulete de cascaval cu sunca si boabe de struguri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive colorate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cascaval de casa

Cascaval de casa

Se farama branza intr-o cratita si se pune lapte pana da peste ea si se amesteca cu o lingura branza

12 voturi    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Provolone la cuptor

Provolone la cuptor

Rosia se taie in felii si se aranjeaza pe fundul a 2 vase de lut. Se adauga cate o lingura de ulei

9 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • 1 salata,
  • o rosie,
  • 600g cascaval,
  • 100g unt,
  • 150g sunca,
  • 200g brinza de vaci,
  • o legatura marar,
  • un plic boia dulce,
  • 4 oua,
  • 3 linguri faina,
  • bicarbonat,
  • piper,
  • (optional un strugure negru si un gogosar).

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi
marta gabriela abdelhafiz

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

arata bine

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
ARDEI UMPLUT CU PASTA DE BRANZA SI MASLINE