autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aperitive, Aperitive

Aperitive cu brânză şi legume

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iulie 2011

Ingrediente
1.Chec sărat de dovlecei :, - 200 g de făină, - 200 g dedovlecei, - 150 g de feta/caşcaval, - 120 g de brânză de vaci sau iaurt, - 2 linguri de ulei, - 3 ouă, - 1/2 pachet de praf de copt, - sare, piper, , 2.Muffins din dovlecei:, 120 g de făină, 3 ouă, 5 linguri de ulei, 1 iaurt natur, 1 praf de copt, 1 ardei roşu, 1 ardei verde, 75 g cuburi de găină, 40 g de măsline, 150 g de feta, 1 linguriţă de pătrunjel frunze, 1 linguriţă de busuioc frunze, Sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

1.Chec sărat de dovlecei :
Spală şi taie cubuleţe dovleceii de 5/5 mm. La fel şi caşcavalul sau telemeaua.
Fierbe 10 min la abur, sărează uşor, apoi lasă la scurs.
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C (termostat 6).
Bate ouăle, amestecă făina cu praful de copt. Treptat adaugă făina la ouă. Adaugă iaurtul şi 2 linguri de ulei, sărează şi piperează.
Încorporează brânza şi ¾ din dovlecei-uşor să nu se distrugă cubuleţele. Varsă în forma tapiţată cu hârtie de copt. Pune pe deasupra restul de cubuleţe.
Coace 45 min cam 180°C (t 6). Verifică dacă e copt cu vârful unui cuţit. Stinge focul şi mai lasă 10 minute în cuptorul stins.

2.Muffins din dovlecei:
Încălzeşte cuptorul la termostat 6 (180°C). Taie cei 2 ardei cubuleţe şi căleşte-I într-o lingură de ulei.

La jumătatea călirii adaugă cuburile de găină, mai lasă la foc mic. Sărează şi piperează.
Bate ouăle, adaugă făina, praful de copt, iaurtul şi 4 linguri de ulei. După ce se omogenizează, adaugă ierburile mărunţite.
Taie măslinele în 4 şi mărunţeşte brânza. Adaug-o la aluat, de asemenea şi ardeii.
Umple formele(2/3) după ce le-ai uns puţin cu unt .
Coace cam 20 de minute la acelaşi foc.
Serveşte-le calde alături de o salată verde sau de roşii.

Notă: Eu am cam schimbat de data asta că nu am avut chiar de toate: am pus ardei capia copt, ardei iute, tărâţe şi seminţe de susan. Ca să nu se prindă de tavă, am uns cu ulei şi am presarat seminţe de susan. Am călit 2 cepe, am ras dovleceii, i-am scurs vreo oră, apoi i-am călit cu ceapa. Ideea este că nu au mai crescut aşa de tare, dar asta e, au fost foarte bune. Te descurci cu ce ai!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive cu brânză şi legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Dovlecei cu patrunjel

Dovlecei cu patrunjel

Se spala, se curata , se taie cubulete dovleceii si se soteaza in uleiul incins.Cand sunt usor rumeniti

3 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive
SNACK SANATOS - VEGIE & DIP

SNACK SANATOS - VEGIE & DIP

Se pune dressingul intr-un pahar mare si se taie legumele in fasii pe lung. Se servesc intre mese

5 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Cred ca se pot pune dovleceii cruzi, fara a-i mai fierbe 10 min - se moaie in 45 min...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2011

    Sunt delicioase.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    O bunatate,felicitari !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1.Chec sărat de dovlecei :
  • - 200 g de făină
  • - 200 g dedovlecei
  • - 150 g de feta/caşcaval
  • - 120 g de brânză de vaci sau iaurt
  • - 2 linguri de ulei
  • - 3 ouă
  • - 1/2 pachet de praf de copt
  • - sare
  • piper
  • 2.Muffins din dovlecei:
  • 120 g de făină
  • 3 ouă
  • 5 linguri de ulei
  • 1 iaurt natur
  • 1 praf de copt
  • 1 ardei roşu
  • 1 ardei verde
  • 75 g cuburi de găină
  • 40 g de măsline
  • 150 g de feta
  • 1 linguriţă de pătrunjel frunze
  • 1 linguriţă de busuioc frunze
  • Sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

mira (Chef de cuisine)

Cred ca se pot pune dovleceii cruzi, fara a-i mai fierbe 10 min - se moaie in 45 min...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Fasole verde lata sau fideluta