Aperitive cu brânză şi legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Aperitive cu brânză şi legume

Ingrediente

  • 1.Chec sărat de dovlecei :
  • - 200 g de făină
  • - 200 g dedovlecei
  • - 150 g de feta/caşcaval
  • - 120 g de brânză de vaci sau iaurt
  • - 2 linguri de ulei
  • - 3 ouă
  • - 1/2 pachet de praf de copt
  • - sare, piper
  • 2.Muffins din dovlecei:
  • 120 g de făină
  • 3 ouă
  • 5 linguri de ulei
  • 1 iaurt natur
  • 1 praf de copt
  • 1 ardei roşu
  • 1 ardei verde
  • 75 g cuburi de găină
  • 40 g de măsline
  • 150 g de feta
  • 1 linguriţă de pătrunjel frunze
  • 1 linguriţă de busuioc frunze
  • Sare, piper

Mod de preparare

1.Chec sărat de dovlecei :

Spală şi taie cubuleţe dovleceii de 5/5 mm. La fel şi caşcavalul sau telemeaua.

Fierbe 10 min la abur, sărează uşor, apoi lasă la scurs.

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C (termostat 6).

Bate ouăle, amestecă făina cu praful de copt. Treptat adaugă făina la ouă. Adaugă iaurtul şi 2 linguri de ulei, sărează şi piperează.

Încorporează brânza şi ¾ din dovlecei-uşor să nu se distrugă cubuleţele. Varsă în forma tapiţată cu hârtie de copt. Pune pe deasupra restul de cubuleţe.

Coace 45 min cam 180°C (t 6). Verifică dacă e copt cu vârful unui cuţit. Stinge focul şi mai lasă 10 minute în cuptorul stins.

2.Muffins din dovlecei:

Încălzeşte cuptorul la termostat 6 (180°C). Taie cei 2 ardei cubuleţe şi căleşte-I într-o lingură de ulei.

La jumătatea călirii adaugă cuburile de găină, mai lasă la foc mic. Sărează şi piperează.

Bate ouăle, adaugă făina, praful de copt, iaurtul şi 4 linguri de ulei. După ce se omogenizează, adaugă ierburile mărunţite.

Taie măslinele în 4 şi mărunţeşte brânza. Adaug-o la aluat, de asemenea şi ardeii.

Umple formele(2/3) după ce le-ai uns puţin cu unt .

Coace cam 20 de minute la acelaşi foc.

Serveşte-le calde alături de o salată verde sau de roşii.

Notă: Eu am cam schimbat de data asta că nu am avut chiar de toate: am pus ardei capia copt, ardei iute, tărâţe şi seminţe de susan. Ca să nu se prindă de tavă, am uns cu ulei şi am presarat seminţe de susan. Am călit 2 cepe, am ras dovleceii, i-am scurs vreo oră, apoi i-am călit cu ceapa. Ideea este că nu au mai crescut aşa de tare, dar asta e, au fost foarte bune. Te descurci cu ce ai!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise