autor:

tania

» » Prajituri

Apple pie - Prajitura cu mere

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 15 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 15 ianuarie 2016

Ingrediente
Aluat:, -550-600 g faina, -125 g unt, -125 ml ulei floarea soarelui, -250 ml iaurt, -3 linguri miere de albine, -3 linguri zahar pudra, -4 lingurite praf de copt, -2 lingurite vanilie, -1 praf de sare, , Umplutura:, -700 g mere curatate de coaja, -100 g nuci maruntite, -50 g stafide, -2 linguri scortisoara macinata marunt, -200-250 g zahar brun sau normal (eu am pus 250 g ca sa fie mai dulce), -2-3 linguri miere de albine (mierea se intinde pe toata suprafata prajiturii, cu 10 minute inainte de a se rumeni)., -2 linguri gris (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei, iar untul sa fie putin incalzit, nu topit.

Intr-un vas punem untul moale, uleiul, zaharul, mierea, iaurtul, vanilia si praful de sare. Amestecam cu mana toate aceste ingrediente.Incorporam apoi faina si praful de copt. Adaugam cate putina faina si continuam sa framantam cu mana pana s-a incorporat toata cantitatea de faina, iar aluatul a devenit moale si nelipicios (daca aluatul se mai lipeste de mana se mai adauga inca putina faina). Lasam sa se odihneasca 5-10 minute, timp in care radem merele pe care le amestecam cu celelalte ingrediente pentru umplutura, fara mierea de albine.

Presaram faina pe masa de lucru si punem aluatul pe care-l mai framantam putin si il impartim in 2 parti.

Din prima jumatate vom intinde o foaie cat dimensiunea tavii (in cazul meu cu diametrul de 28cm).

In tava (eu am folosit un vas yenna) am pus o foaie de copt unsa cu unt peste care am pus foaia de aluat, pe care am intepat-o din loc in loc cu furculita ca sa nu se ridice in timpul coacerii si am ridicat-o pe marginile tavii (vasului).

Peste foaie punem compozitia. Daca merele sunt zemoase, trebuie sa mai scurgem din zeama sau sa presaram peste foaia de aluat 2 linguri de gris inainte de a pune compozitia. Eu nu mai calesc merele, ci le pun crude si astfel nu lasa prea multa zeama. Din cealalta jumatate de aluat vom forma fasii de dimensiuni diferite pe care le intindem pe suprafata prajiturii. Procedam asa pana acoperim de fasii toata suprafata prajiturei, in forma de patratele (eu ii spun gemulete), iar la sfarsit, jur de imprejur, vom pune o fasie care sa uneasca toate "gemuletele", formand astfel un gratar.

Suprafata prajiturii o presam putin cu mana apoi o dam la cuptorul preincalzit (180-200 grade) timp de 40-45 de minute. Inainte de a se rumeni (aproximatim cu 10 minute inainte) scoatem tava si intindem pe toata suprafata prajiturii mierea de albine ramasa, care ii da un aspect placut si aromat. Dupa ce s-a rumenit prajitura o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca un pic, apoi se poate portiona.

Daca doriti o puteti pudra cu zahar, dar eu nu am procedat astfel pentru a nu strica aspectul frumos al prajiturii.

Este foarte frageda si delicioasa.

Pofta buna!

Specific:Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Apple pie - Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere(un fel de apple pie,arab)

Prajitura cu mere(un fel de apple pie,arab)

Pentru cantitatea asta,folosesc o tava cu diametrul de 36 cm. Pentru aluat,se amesteca margarina(moale)

31 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Fursecuri cu martipan

Fursecuri cu martipan

Galbenusurile, untul,zaharul,sarea si esenta se mixeaza bine,adaougindu-se in continuare migdalele

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tania Kiswani , 02 februarie 2016

    Iti multumesc pentru comentariu, draga Anka, trebuie sa incerci ca este foarte gustoasa si usor de facut..!

  • Fara foto

    Anka Lupu , 20 ianuarie 2016

    Arata bine o incerc si eu reteta

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -550-600 g faina
  • -125 g unt
  • -125 ml ulei floarea soarelui
  • -250 ml iaurt
  • -3 linguri miere de albine
  • -3 linguri zahar pudra
  • -4 lingurite praf de copt
  • -2 lingurite vanilie
  • -1 praf de sare
  • Umplutura:
  • -700 g mere curatate de coaja
  • -100 g nuci maruntite
  • -50 g stafide
  • -2 linguri scortisoara macinata marunt
  • -200-250 g zahar brun sau normal (eu am pus 250 g ca sa fie mai dulce)
  • -2-3 linguri miere de albine (mierea se intinde pe toata suprafata prajiturii
  • cu 10 minute inainte de a se rumeni).
  • -2 linguri gris (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu afine