Apple pie

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Apple pie

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -300 g margarina
  • -cca 12 linguri apa rece(de la robinet
  • -putina sare(cca 1/4-1/2 lingurita)
  • Umplutura de mere:
  • -1 kg de mere
  • -1 lingurita rasa de scortisoara
  • -cca 1/4 lingurita de cuisoare
  • -cca 3 linguri de zahar(sau dupa gust)+ 1 lingurita
  • -cca 2 linguri de gris
  • -4-6 lingurite de amidon
  • -100-150 ml de apa rece(de la robinet)
  • -putina zeama de lamiie

Mod de preparare

Pentru aluat amestecam faina cu margarina moale si sarea;pe urma se pune apa incetul cu incetul,pina cind obtinem un aluat elastic,care se poate intinde cu usurinta,cu facaletul.Framintam putin,apoi punem aluatul(acoperit,sa nu se usuce) in frigider,pina facem umplutura.

Umplutura:merele se curata,se scoate casa semintelor,apoi,se taie in 4 sau 6 bucati(depinde de marimea marului).Fiecare bucata se taie in felii subtiri;peste merele feliate,se pune putina zeama de lamiie;se mesteca;se pune lamiie,deoarece fiind acra,merele nu-si schimba culoarea.

Peste mere se pune scortisoara,cuisoarele,1 lingurita de zahar,amidonul dizolvat in apa(cele 100-150 ml);se mesteca.

Asamblare:aluatul,se scoate din frigider si se imparte in 2.Prima jumatate se intinde,apoi se pune in tava neunsa.Daca vi se pare prea groasa foaia,nu puneti tot aluatul(eu nu-l pun tot);daca-l puneti tot,mariti cantitatea de mere si folositi o tava mai mare.Eu am folosit o tava cu diametrul de 38 cm;am avut doar 1 kg de mere.

Aluatul,se pune in tava,se continua intinderea lui(in tava),cu mina;se intinde putin pe peretii tavii(cam 1-1,5 cm);aluatul,astfel intins,se presara cu grisul(absoarbe surplusul de zeama,lasata de mere);peste gris se pune umplutura de mere.Se presara peste mere cele 3 linguri de zahar,apoi se pune a 2-a jumatate de aluat,intinsa cu facaletul;nu se poate intinde in tava.

Daca ni se pare prea mult(aluat) si de data asta,luam putin din el.Dupa ce am pus aluatul in tava,peste mere,il intepam cu o furculita.

Se da tava la cuptorul,preincalzit,cca 45-50 minute.

Se serveste cald(sau rece),pudrat cu zahar pudra;se taie bucati mari(cca 8/8 cm).

Aluatul ramas,se pune in congelator;se poate lasa pina la 1 luna.

Cu acest aluat se pot face si placinte sarate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise