autor:

husni

» » Dulciuri diverse

Apple pie

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Ingrediente
Aluat:, -500 g faina, -300 g margarina, -cca 12 linguri apa rece(de la robinet, -putina sare(cca 1/4-1/2 lingurita), , Umplutura de mere:, -1 kg de mere, -1 lingurita rasa de scortisoara, -cca 1/4 lingurita de cuisoare, -cca 3 linguri de zahar(sau dupa gust)+ 1 lingurita, -cca 2 linguri de gris, -4-6 lingurite de amidon, -100-150 ml de apa rece(de la robinet), -putina zeama de lamiie

Dificultate: Redusa Timp: 3h

4 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat amestecam faina cu margarina moale si sarea;pe urma se pune apa incetul cu incetul,pina cind obtinem un aluat elastic,care se poate intinde cu usurinta,cu facaletul.Framintam putin,apoi punem aluatul(acoperit,sa nu se usuce) in frigider,pina facem umplutura.
Umplutura:merele se curata,se scoate casa semintelor,apoi,se taie in 4 sau 6 bucati(depinde de marimea marului).Fiecare bucata se taie in felii subtiri;peste merele feliate,se pune putina zeama de lamiie;se mesteca;se pune lamiie,deoarece fiind acra,merele nu-si schimba culoarea.
Peste mere se pune scortisoara,cuisoarele,1 lingurita de zahar,amidonul dizolvat in apa(cele 100-150 ml);se mesteca.
Asamblare:aluatul,se scoate din frigider si se imparte in 2.Prima jumatate se intinde,apoi se pune in tava neunsa.Daca vi se pare prea groasa foaia,nu puneti tot aluatul(eu nu-l pun tot);daca-l puneti tot,mariti cantitatea de mere si folositi o tava mai mare.Eu am folosit o tava cu diametrul de 38 cm;am avut doar 1 kg de mere.
Aluatul,se pune in tava,se continua intinderea lui(in tava),cu mina;se intinde putin pe peretii tavii(cam 1-1,5 cm);aluatul,astfel intins,se presara cu grisul(absoarbe surplusul de zeama,lasata de mere);peste gris se pune umplutura de mere.Se presara peste mere cele 3 linguri de zahar,apoi se pune a 2-a jumatate de aluat,intinsa cu facaletul;nu se poate intinde in tava.
Daca ni se pare prea mult(aluat) si de data asta,luam putin din el.Dupa ce am pus aluatul in tava,peste mere,il intepam cu o furculita.
Se da tava la cuptorul,preincalzit,cca 45-50 minute.
Se serveste cald(sau rece),pudrat cu zahar pudra;se taie bucati mari(cca 8/8 cm).
Aluatul ramas,se pune in congelator;se poate lasa pina la 1 luna.
Cu acest aluat se pot face si placinte sarate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Apple pie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Apple pie - Prajitura cu mere

Apple pie - Prajitura cu mere

Toate ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei, iar untul sa fie putin incalzit,

3 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu mere(un fel de apple pie,arab)

Prajitura cu mere(un fel de apple pie,arab)

Pentru cantitatea asta,folosesc o tava cu diametrul de 36 cm. Pentru aluat,se amesteca margarina(moale)

31 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Am facut aceasta placinta ,e grozava !

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Imi place tot ce are mere! Super!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Delicioase. Foarte frumos!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Ma bucur ca va place reteta.Incercati-o,n-o sa regretati. Se pot pune 1,5 kg de mere;e mai buna.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      De retinut.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      f.bun!salvat!

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Bravo imi place mult reteta ta am salvat-o!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Bravo 10 cu felicitari pentru prezentare si explicatii in fotografii.......am salvat reteta.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Foarte aromata cu adaosul de cuisoare si zeama de lamaie.Eu pun doar scortisoara, am sa incerc reteta ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

4 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -300 g margarina
  • -cca 12 linguri apa rece(de la robinet
  • -putina sare(cca 1/4-1/2 lingurita)
  • Umplutura de mere:
  • -1 kg de mere
  • -1 lingurita rasa de scortisoara
  • -cca 1/4 lingurita de cuisoare
  • -cca 3 linguri de zahar(sau dupa gust)+ 1 lingurita
  • -cca 2 linguri de gris
  • -4-6 lingurite de amidon
  • -100-150 ml de apa rece(de la robinet)
  • -putina zeama de lamiie

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Am facut aceasta placinta ,e grozava !

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Pasca poloneza cu branza de vaci