autor:

husni

» » Dulciuri diverse

Apple pie

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Ingrediente
Aluat:, -500 g faina, -300 g margarina, -cca 12 linguri apa rece(de la robinet, -putina sare(cca 1/4-1/2 lingurita), , Umplutura de mere:, -1 kg de mere, -1 lingurita rasa de scortisoara, -cca 1/4 lingurita de cuisoare, -cca 3 linguri de zahar(sau dupa gust)+ 1 lingurita, -cca 2 linguri de gris, -4-6 lingurite de amidon, -100-150 ml de apa rece(de la robinet), -putina zeama de lamiie

Dificultate: Redusa Timp: 3h

4 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat amestecam faina cu margarina moale si sarea;pe urma se pune apa incetul cu incetul,pina cind obtinem un aluat elastic,care se poate intinde cu usurinta,cu facaletul.Framintam putin,apoi punem aluatul(acoperit,sa nu se usuce) in frigider,pina facem umplutura.
Umplutura:merele se curata,se scoate casa semintelor,apoi,se taie in 4 sau 6 bucati(depinde de marimea marului).Fiecare bucata se taie in felii subtiri;peste merele feliate,se pune putina zeama de lamiie;se mesteca;se pune lamiie,deoarece fiind acra,merele nu-si schimba culoarea.
Peste mere se pune scortisoara,cuisoarele,1 lingurita de zahar,amidonul dizolvat in apa(cele 100-150 ml);se mesteca.
Asamblare:aluatul,se scoate din frigider si se imparte in 2.Prima jumatate se intinde,apoi se pune in tava neunsa.Daca vi se pare prea groasa foaia,nu puneti tot aluatul(eu nu-l pun tot);daca-l puneti tot,mariti cantitatea de mere si folositi o tava mai mare.Eu am folosit o tava cu diametrul de 38 cm;am avut doar 1 kg de mere.
Aluatul,se pune in tava,se continua intinderea lui(in tava),cu mina;se intinde putin pe peretii tavii(cam 1-1,5 cm);aluatul,astfel intins,se presara cu grisul(absoarbe surplusul de zeama,lasata de mere);peste gris se pune umplutura de mere.Se presara peste mere cele 3 linguri de zahar,apoi se pune a 2-a jumatate de aluat,intinsa cu facaletul;nu se poate intinde in tava.
Daca ni se pare prea mult(aluat) si de data asta,luam putin din el.Dupa ce am pus aluatul in tava,peste mere,il intepam cu o furculita.
Se da tava la cuptorul,preincalzit,cca 45-50 minute.
Se serveste cald(sau rece),pudrat cu zahar pudra;se taie bucati mari(cca 8/8 cm).
Aluatul ramas,se pune in congelator;se poate lasa pina la 1 luna.
Cu acest aluat se pot face si placinte sarate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Apple pie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Apple pie - Prajitura cu mere

Apple pie - Prajitura cu mere

Toate ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei, iar untul sa fie putin incalzit,

3 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Apple pie englezeasca

Apple pie englezeasca

Se framanta margarina data prin razatoare cu zaharul, oul si nucile macinate, faina si putina sare,

21 voturi    19 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Am facut aceasta placinta ,e grozava !

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Imi place tot ce are mere! Super!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Delicioase. Foarte frumos!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Ma bucur ca va place reteta.Incercati-o,n-o sa regretati. Se pot pune 1,5 kg de mere;e mai buna.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      De retinut.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      f.bun!salvat!

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Bravo imi place mult reteta ta am salvat-o!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Bravo 10 cu felicitari pentru prezentare si explicatii in fotografii.......am salvat reteta.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Foarte aromata cu adaosul de cuisoare si zeama de lamaie.Eu pun doar scortisoara, am sa incerc reteta ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

4 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -300 g margarina
  • -cca 12 linguri apa rece(de la robinet
  • -putina sare(cca 1/4-1/2 lingurita)
  • Umplutura de mere:
  • -1 kg de mere
  • -1 lingurita rasa de scortisoara
  • -cca 1/4 lingurita de cuisoare
  • -cca 3 linguri de zahar(sau dupa gust)+ 1 lingurita
  • -cca 2 linguri de gris
  • -4-6 lingurite de amidon
  • -100-150 ml de apa rece(de la robinet)
  • -putina zeama de lamiie

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Am facut aceasta placinta ,e grozava !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu dovleac turcesc