autor:

Fara foto

» » Prajituri

Arabela

Autor: Rodica Cristina Catrinescu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rodica Cristina Catrinescu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 aprilie 2006

Ingrediente
Ingrediente Blat:, -6 albuse, -6 linguri de zahar, -1 cana de rahat colorat, -1 cana de nuca prajita si taiata, -6-7 linguri faina, -1 praf de copt, -2 foi de napolitana(Lica), , Ingrediente crema:, -6 galbenuse, -2 plicuri de vanilie, -6 linguri de zahar, -250 gr. unt sau margarina, -1 esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Preparare Blat:
Se bat 6 albuse tare cu 6 linguri de zahar se adauga cana de rahat , cana de nuca cele 6-7 linguri faina si praful de copt.
Se toarna intr-o tava unsa si tapitata si se da la cuptor la foc potrivit.

Preparare Crema:
6 galbenuse se bat pe baie de abur cu 6 liguri de zahar si cele doua vanilii pina se ingroasa.
Cind s-a racit se adauga untul frecat spuma.

Se ia o foaie de napolitana se pune 1/2 din crema peste ia se pune blatul , peste blat se intinde cealalta 1/2 din crema pe urma se pune cealalta foaie de napolitana.
Se poate lasa asa sau se pote face si o glazura de ciocolata,care se toarna peste ia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Arabela" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa

Negresa

Intr-o craticioara punem pachetul de margarina,500 gr.zahar,3 linguri de cacao si 125 ml.lapte pe

28 voturi    17 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu pere

Tarta cu pere

Se separa albusul de galbenus apoi se mixeaza albusul cu zaharul pana cand se obtine o spuma consistenta

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente Blat:
  • -6 albuse
  • -6 linguri de zahar
  • -1 cana de rahat colorat
  • -1 cana de nuca prajita si taiata
  • -6-7 linguri faina
  • -1 praf de copt
  • -2 foi de napolitana(Lica)
  • Ingrediente crema:
  • -6 galbenuse
  • -2 plicuri de vanilie
  • -6 linguri de zahar
  • -250 gr. unt sau margarina
  • -1 esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Pere umplute cu inghetata