autor:

Fara foto

» » Prajituri

Arabela

Autor: Rodica Cristina Catrinescu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rodica Cristina Catrinescu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 aprilie 2006

Ingrediente
Ingrediente Blat:, -6 albuse, -6 linguri de zahar, -1 cana de rahat colorat, -1 cana de nuca prajita si taiata, -6-7 linguri faina, -1 praf de copt, -2 foi de napolitana(Lica), , Ingrediente crema:, -6 galbenuse, -2 plicuri de vanilie, -6 linguri de zahar, -250 gr. unt sau margarina, -1 esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Preparare Blat:
Se bat 6 albuse tare cu 6 linguri de zahar se adauga cana de rahat , cana de nuca cele 6-7 linguri faina si praful de copt.
Se toarna intr-o tava unsa si tapitata si se da la cuptor la foc potrivit.

Preparare Crema:
6 galbenuse se bat pe baie de abur cu 6 liguri de zahar si cele doua vanilii pina se ingroasa.
Cind s-a racit se adauga untul frecat spuma.

Se ia o foaie de napolitana se pune 1/2 din crema peste ia se pune blatul , peste blat se intinde cealalta 1/2 din crema pe urma se pune cealalta foaie de napolitana.
Se poate lasa asa sau se pote face si o glazura de ciocolata,care se toarna peste ia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Arabela" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Lady fingers

Lady fingers

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Se bat galbenusurile cu zaharul si cel vanilat pana devin

13 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri
Semiluna

Semiluna

Se bate oul cu zaharul pana se topeste. Se adauga faina, uleiul, nucile, praful de copt, zaharul

2 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente Blat:
  • -6 albuse
  • -6 linguri de zahar
  • -1 cana de rahat colorat
  • -1 cana de nuca prajita si taiata
  • -6-7 linguri faina
  • -1 praf de copt
  • -2 foi de napolitana(Lica)
  • Ingrediente crema:
  • -6 galbenuse
  • -2 plicuri de vanilie
  • -6 linguri de zahar
  • -250 gr. unt sau margarina
  • -1 esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Choux à la Crème