autor:

Fara foto

» » Prajituri

Arabela

Autor: Rodica Cristina Catrinescu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rodica Cristina Catrinescu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 aprilie 2006

Ingrediente
Ingrediente Blat:, -6 albuse, -6 linguri de zahar, -1 cana de rahat colorat, -1 cana de nuca prajita si taiata, -6-7 linguri faina, -1 praf de copt, -2 foi de napolitana(Lica), , Ingrediente crema:, -6 galbenuse, -2 plicuri de vanilie, -6 linguri de zahar, -250 gr. unt sau margarina, -1 esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Preparare Blat:
Se bat 6 albuse tare cu 6 linguri de zahar se adauga cana de rahat , cana de nuca cele 6-7 linguri faina si praful de copt.
Se toarna intr-o tava unsa si tapitata si se da la cuptor la foc potrivit.

Preparare Crema:
6 galbenuse se bat pe baie de abur cu 6 liguri de zahar si cele doua vanilii pina se ingroasa.
Cind s-a racit se adauga untul frecat spuma.

Se ia o foaie de napolitana se pune 1/2 din crema peste ia se pune blatul , peste blat se intinde cealalta 1/2 din crema pe urma se pune cealalta foaie de napolitana.
Se poate lasa asa sau se pote face si o glazura de ciocolata,care se toarna peste ia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Arabela" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu portocale si ciocolata

Prajitura cu portocale si ciocolata

Se rade o portocala,toate cele trei se storc iar in sucul obtinut se amesteca bine mierea apoi se

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente Blat:
  • -6 albuse
  • -6 linguri de zahar
  • -1 cana de rahat colorat
  • -1 cana de nuca prajita si taiata
  • -6-7 linguri faina
  • -1 praf de copt
  • -2 foi de napolitana(Lica)
  • Ingrediente crema:
  • -6 galbenuse
  • -2 plicuri de vanilie
  • -6 linguri de zahar
  • -250 gr. unt sau margarina
  • -1 esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Rulada cu fructe confiate