autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Aperitive

Ardei copti cu sardele si masline

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

25 voturi

Mod de preparare

Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins. Se serveste la masa caldut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti cu sardele si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chiftelute de cartofi cu branza

Chiftelute de cartofi cu branza

se pun cartofii si morcovii la fiert, dupa ce au fiert ii curatam si ii zdrobim cu furculita, atat

11 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Bruschete de secara cu crema de somon si capere pentru un mic dejun satios

Bruschete de secara cu crema de somon si capere pentru un mic dejun satios

Tocam ceapa, somonul si burta de somon marunt. Amestecam cu crema de branza si cu caperele. Pregatim

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

    am vazut ceva asemanator preparat la euforia la euforia si mi.am zis ca tb sa incerc si eu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Foarte buna!

    • Fara foto

      denisamihaela (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      uite parerea mea este ca e cam...nepotrivita ideea.te rog sa nu te superi pe mine dar asta e parerea mea!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      Aceasta reteta mi se pare un deliciu.Am sa incerc aceasta reteta cu alt peste(macrou).Felicitari.

    • meg2010

      meg2010 (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Mi se pare foarte gustoasa reteta! Ma intreb daca nu merge si rece, adica sa nu o bag la cuptor, eventual stropita cu lamaie? O s-o incerc, imi lasa gura apa inca din titlu:-)

    • Fara foto

      alexandra , 21 octombrie 2009

      Reteta asta m-a facut sa-mi fie foame.Abia astept sa o incerc si sa va impartasesc cum mi-a iesit

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Un deliciu.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      buna reteta

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Foarte gustos.

    • Fara foto

      valentina ionita , 24 iunie 2009

      Chiar imi place reteta si merita incercata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

25 voturi

Ingrediente

  • 4 ardei capia
  • 2 catei de usturoi
  • o ramurica de rozmarin
  • 8 fileuri de sardele in ulei
  • 3 linguri de untdelemn
  • 20 de masline negre fara samburi
  • piper proaspat macinat
  • sare.

Raporteaza reteta

doru simona (Chef de cuisine)

am vazut ceva asemanator preparat la euforia la euforia si mi.am zis ca tb sa incerc si eu

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Salata Mexicana de Porumb