Imi place salata de ardei copti, fapt pentru care in fiecare vara coacem cateva kilograme de ardei special pentru a-i pune la congelator. Aceasta solutie imi place mai mult pentru ca nu mai ocup rafturile din camara cu alte borcane, iar ardeii se pastreaza perfect in forma congelata, lasand in pungi si putin din sucul lor.
Ardeii ii spalam si ii punem sa se coaca pe gratar (sau intr-o tigaie tip gril incinsa foarte bine). Ii intoarcem pe toate partile, pentru a se coace uniform.
Dupa ce s-au copt ii punem intr-un vas mai mare, ii presaram cu sare si ii acoperim cu un prosop de bucatarie.
Ii lasam astfel pret de 10 minute, apoi ii curatam – cu acest procedeu pielitele arse se vor curata mai usor. Dupa ce au fost curatati de pielite, cotoare si seminte, ii punem in pungi de plastic, scoatem aerul din acestea, apoi le depozitam in congelator.
Sa va fie de folos!
Reteta oferita de blogul Divainbucatarie.ro

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii