autor:

Anca E. Voicu

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Ardei de post cu orez si ciuperci

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2016

Ingrediente
1 kg ardei,, 2 cepe,, 1 morcov,, 1 cana mare cu orez,, Ciuperci dupa gust,, 2 linguri bulion, , patrunjel dupa gust,, Sare si piper (dupa gust),, ulei,, cateva rosii din care vom face capacele pentru ardei

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Vara imi place sa mananc ardei de post cu orez, iar pentru ceilalti membri ai familiei adaug si ciuperci. Fiind reteta de vara, nu am mai ingrosat sosul cu faina, ci l-am lasat simplu.


Portii:
La o cana mare cu orez ies cam 10 ardei umpluti. Dar depinde si de marimea ardeilor. Daca va ramane orez, puteti umple si cateva rosii!

Mod de preparare:
Se taie marunt cele 2 cepe, se da morcovul prin razatoare. Se caleste ceapa in putin ulei incins pentru aprox 5 minute, adaugam orezul, apoi le acoperim cu apa. Se lasa sa fiarba cam 5 minute, dupa care se da deoparte si se lasa la racit.

Intre timp, se curata ardeii de cotoare, se spala, se umple cu orez, se adauga si ciuperci in toti ardeii sau numai in cativa ardei, pentru cei carora le plac ciupercile. Apoi le punem capacele din rosii. Daca va ramane orez, umpleti si cateva rosii.
Se punem ardeii intr-o cratita incapatoare, cu putin ulei pentru a-i praji putin, apoi se adauga apa mai mult de jumatate din cratita si se fierbe totul la foc mic.

Cand este aproape gata, se pun 2 linguri de bulion peste ardei. Se mai lasa sa fiarba putin, apoi se dau de pe foc. Se decoreaza cu patrunjel proaspat tocat marunt.


Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/08/ardei-de-post-cu-orez-si-ciuperci.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei de post cu orez si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Sarmale cu ciuperci

Sarmale cu ciuperci

Orezul se pune la inmuiat in apa cat sa-l acopere. Daca varza e prea sarata se clateste in cateva

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Taitei de casa cu dragavei (reteta de post)

Taitei de casa cu dragavei (reteta de post)

Taiteii de casa se pun la fiert (in apa cu un praf de sare), cand apa a dat in clocot, dupa care

7 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ardei,
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 1 cana mare cu orez,
  • Ciuperci dupa gust,
  • 2 linguri bulion
  • patrunjel dupa gust,
  • Sare si piper (dupa gust),
  • ulei,
  • cateva rosii din care vom face capacele pentru ardei

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Taitei de casa cu dragavei (reteta de post)