autor:

Sinziana

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Ardei grasi umpluti cu orez

Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 septembrie 2016

Ingrediente
- 1 kg ardei graşi (au fost 9 bucăţi), - 3 ardei pepperoni roşii şi galbeni (mici), - 100 g orez, - 500 ml suc de roşii sau 3 linguri pastă de roşii diluată cu apă, - 3 linguri ulei, - 1 ceapă, - 2-3 linguriţe sare, - 1 linguriţă zahăr pentru sos, - 2 linguri făină, - mărar verde, - pătrunjel verde, - frunze de ţelină, - cimbru, - 2-3 frunze de dafin.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spală orezul în 2-3 ape şi se lasă la înmuiat în apă curată cu o oră înainte. Curăţăm ceapa, o spălăm împreună cu pepperoni şi ardeii graşi. Tăiem codiţele ardeilor şi cu o linguriţă scoatem seminţele şi lamelele dinăuntru, apoi spălăm ardeii în exterior şi interior şi îi lăsăm cu gura în jos să se curgă apa din ei.

Tăiem mărunt ceapa şi pepperoni şi îi punem într-o cratiţă la călit în ulei, apoi, când s-au înmuiat şi ceapa a devenit sticloasă, adăugăm orezul scurs şi lăsăm să se călească câteva minute împreună. Stingem totul cu 300 ml apă caldă, adăugăm sarea, mărarul verde şi pătrunjelul verde (spălate şi tocate mărunt) şi lăsăm să fiarbă totul aproximativ 15 minute, apoi tragem deoparte şi verificăm. Dacă orezul a absorbit toată apa, mai punem o jumătate de cană de apă caldă (cam 100 ml) pentru ca orezul să aibă ce absorbi până se mai răceşte şi lăsăm acoperit. Când s-a mai răcit puţin, punem cele două ouă întregi şi amestecăm, apoi cu ajutorul unei linguriţe umplem cu acest conţinut ardeii, aşezându-i pe rând în oala în care urmează să-i fierbem la cuptor. Vom aşeza ardeii vertical, unul lângă altul, iar deasupra presărăm la fiecare puţină făină, pentru a nu ieşi orezul afară în timpul fiertului. La sfărşit, punem foile de dafin printre ardei şi frunzele de ţelină tocate mărunt. Frecăm cele 2 linguri de făină cu 2 linguri de apă şi adăugăm zahărul, sarea şi sucul de roşii sau pasta de roşii diluată, apoi turnăm printre ardei. Avem grijă să ajungă lichidul până sus dar nu să-i acopere complet, iar dacă e necesar, mai completăm cu puţină apă. Putem pune şi o crenguţă de cimbru sau 2 linguriţe de cimbru uscat. Punem oala la cuptor, fără capac,şi lăsăm să fiarbă totul aproximativ 40 de minute. Când au prins puţină pojghiţă deasupra înseamnă că sunt gata. Când s-au răcit, îi putem scoate cu grijă într-o oală curată, dacă se poate tot vertical aşezaţi, iar sosul îl mai putem potrivi de gust şi turna într-o altă oală pentru păstrare, sau dacă doriţi îi puteţi pune împreună (eu prefer prima variantă).

Se pot servi simpli, cu sosul de roşii, sau şi cu smântână dulce adăugată.

Obs. Porţia normală este de 2 ardei şi 4 linguri de sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei grasi umpluti cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Budinca de tapioca cu ananas

Budinca de tapioca cu ananas

Se pune la fiert tapioca impreuna cu laptele, la foc foarte mic si se amesteca din cand in cand.

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Plăcinte, plăcinţele

Plăcinte, plăcinţele

Se amestecă drojdia cu zahărul, puţină apă călduţă şi făină. Când a crescut se amestecă

8 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • - 1 kg ardei graşi (au fost 9 bucăţi)
  • - 3 ardei pepperoni roşii şi galbeni (mici)
  • - 100 g orez
  • - 500 ml suc de roşii sau 3 linguri pastă de roşii diluată cu apă
  • - 3 linguri ulei
  • - 1 ceapă
  • - 2-3 linguriţe sare
  • - 1 linguriţă zahăr pentru sos
  • - 2 linguri făină
  • - mărar verde
  • - pătrunjel verde
  • - frunze de ţelină
  • - cimbru
  • - 2-3 frunze de dafin.

Raporteaza reteta

Retete
de Sinziana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Pere posate in visinata Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Pasta picanta din dovleac si avocado (raw vegana)