Ardei grasi umpluti cu orez

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Ardei grasi umpluti cu orez

Ingrediente

  • - 1 kg ardei graşi (au fost 9 bucăţi)
  • - 3 ardei pepperoni roşii şi galbeni (mici)
  • - 100 g orez
  • - 500 ml suc de roşii sau 3 linguri pastă de roşii diluată cu apă
  • - 3 linguri ulei
  • - 1 ceapă
  • - 2-3 linguriţe sare
  • - 1 linguriţă zahăr pentru sos
  • - 2 linguri făină
  • - mărar verde
  • - pătrunjel verde
  • - frunze de ţelină
  • - cimbru
  • - 2-3 frunze de dafin.

Mod de preparare

Se spală orezul în 2-3 ape şi se lasă la înmuiat în apă curată cu o oră înainte. Curăţăm ceapa, o spălăm împreună cu pepperoni şi ardeii graşi. Tăiem codiţele ardeilor şi cu o linguriţă scoatem seminţele şi lamelele dinăuntru, apoi spălăm ardeii în exterior şi interior şi îi lăsăm cu gura în jos să se curgă apa din ei.

Tăiem mărunt ceapa şi pepperoni şi îi punem într-o cratiţă la călit în ulei, apoi, când s-au înmuiat şi ceapa a devenit sticloasă, adăugăm orezul scurs şi lăsăm să se călească câteva minute împreună. Stingem totul cu 300 ml apă caldă, adăugăm sarea, mărarul verde şi pătrunjelul verde (spălate şi tocate mărunt) şi lăsăm să fiarbă totul aproximativ 15 minute, apoi tragem deoparte şi verificăm. Dacă orezul a absorbit toată apa, mai punem o jumătate de cană de apă caldă (cam 100 ml) pentru ca orezul să aibă ce absorbi până se mai răceşte şi lăsăm acoperit. Când s-a mai răcit puţin, punem cele două ouă întregi şi amestecăm, apoi cu ajutorul unei linguriţe umplem cu acest conţinut ardeii, aşezându-i pe rând în oala în care urmează să-i fierbem la cuptor. Vom aşeza ardeii vertical, unul lângă altul, iar deasupra presărăm la fiecare puţină făină, pentru a nu ieşi orezul afară în timpul fiertului. La sfărşit, punem foile de dafin printre ardei şi frunzele de ţelină tocate mărunt. Frecăm cele 2 linguri de făină cu 2 linguri de apă şi adăugăm zahărul, sarea şi sucul de roşii sau pasta de roşii diluată, apoi turnăm printre ardei. Avem grijă să ajungă lichidul până sus dar nu să-i acopere complet, iar dacă e necesar, mai completăm cu puţină apă. Putem pune şi o crenguţă de cimbru sau 2 linguriţe de cimbru uscat. Punem oala la cuptor, fără capac,şi lăsăm să fiarbă totul aproximativ 40 de minute. Când au prins puţină pojghiţă deasupra înseamnă că sunt gata. Când s-au răcit, îi putem scoate cu grijă într-o oală curată, dacă se poate tot vertical aşezaţi, iar sosul îl mai putem potrivi de gust şi turna într-o altă oală pentru păstrare, sau dacă doriţi îi puteţi pune împreună (eu prefer prima variantă).

Se pot servi simpli, cu sosul de roşii, sau şi cu smântână dulce adăugată.

Obs. Porţia normală este de 2 ardei şi 4 linguri de sos.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura