autor:

Sinziana

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Ardei grasi umpluti cu orez

Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 septembrie 2016

Ingrediente
- 1 kg ardei graşi (au fost 9 bucăţi), - 3 ardei pepperoni roşii şi galbeni (mici), - 100 g orez, - 500 ml suc de roşii sau 3 linguri pastă de roşii diluată cu apă, - 3 linguri ulei, - 1 ceapă, - 2-3 linguriţe sare, - 1 linguriţă zahăr pentru sos, - 2 linguri făină, - mărar verde, - pătrunjel verde, - frunze de ţelină, - cimbru, - 2-3 frunze de dafin.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spală orezul în 2-3 ape şi se lasă la înmuiat în apă curată cu o oră înainte. Curăţăm ceapa, o spălăm împreună cu pepperoni şi ardeii graşi. Tăiem codiţele ardeilor şi cu o linguriţă scoatem seminţele şi lamelele dinăuntru, apoi spălăm ardeii în exterior şi interior şi îi lăsăm cu gura în jos să se curgă apa din ei.

Tăiem mărunt ceapa şi pepperoni şi îi punem într-o cratiţă la călit în ulei, apoi, când s-au înmuiat şi ceapa a devenit sticloasă, adăugăm orezul scurs şi lăsăm să se călească câteva minute împreună. Stingem totul cu 300 ml apă caldă, adăugăm sarea, mărarul verde şi pătrunjelul verde (spălate şi tocate mărunt) şi lăsăm să fiarbă totul aproximativ 15 minute, apoi tragem deoparte şi verificăm. Dacă orezul a absorbit toată apa, mai punem o jumătate de cană de apă caldă (cam 100 ml) pentru ca orezul să aibă ce absorbi până se mai răceşte şi lăsăm acoperit. Când s-a mai răcit puţin, punem cele două ouă întregi şi amestecăm, apoi cu ajutorul unei linguriţe umplem cu acest conţinut ardeii, aşezându-i pe rând în oala în care urmează să-i fierbem la cuptor. Vom aşeza ardeii vertical, unul lângă altul, iar deasupra presărăm la fiecare puţină făină, pentru a nu ieşi orezul afară în timpul fiertului. La sfărşit, punem foile de dafin printre ardei şi frunzele de ţelină tocate mărunt. Frecăm cele 2 linguri de făină cu 2 linguri de apă şi adăugăm zahărul, sarea şi sucul de roşii sau pasta de roşii diluată, apoi turnăm printre ardei. Avem grijă să ajungă lichidul până sus dar nu să-i acopere complet, iar dacă e necesar, mai completăm cu puţină apă. Putem pune şi o crenguţă de cimbru sau 2 linguriţe de cimbru uscat. Punem oala la cuptor, fără capac,şi lăsăm să fiarbă totul aproximativ 40 de minute. Când au prins puţină pojghiţă deasupra înseamnă că sunt gata. Când s-au răcit, îi putem scoate cu grijă într-o oală curată, dacă se poate tot vertical aşezaţi, iar sosul îl mai putem potrivi de gust şi turna într-o altă oală pentru păstrare, sau dacă doriţi îi puteţi pune împreună (eu prefer prima variantă).

Se pot servi simpli, cu sosul de roşii, sau şi cu smântână dulce adăugată.

Obs. Porţia normală este de 2 ardei şi 4 linguri de sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei grasi umpluti cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Painici aromate

Painici aromate

1. Se dizolva drojdia in 150 ml apa calduta, impreuna cu 1 lingurita zahar, lasand-o 10-12 minute,

8 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Retete vegetariene
Varza dietetica

Varza dietetica

Tocam pe robot toate legumele, mai putin conopida pe care o adaugam in buchetele mici si rosiile

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • - 1 kg ardei graşi (au fost 9 bucăţi)
  • - 3 ardei pepperoni roşii şi galbeni (mici)
  • - 100 g orez
  • - 500 ml suc de roşii sau 3 linguri pastă de roşii diluată cu apă
  • - 3 linguri ulei
  • - 1 ceapă
  • - 2-3 linguriţe sare
  • - 1 linguriţă zahăr pentru sos
  • - 2 linguri făină
  • - mărar verde
  • - pătrunjel verde
  • - frunze de ţelină
  • - cimbru
  • - 2-3 frunze de dafin.

Raporteaza reteta

Retete
de Sinziana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Dulce cu susan Dulce cu susan

Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciuperci pane umplute cu cremă de brânză