Incalziti cuptorul la 180C.
Faceti o mica incizie in fiecare ardei kapia, de la coada spre varf, cam 6 cm. Aceasta incizie se foloseste pentru a scoate semintele putin mai tarziu. Aranjati ardeii kapia pe tava pentru prajit/copt, si ii introduceti in cuptor pentru 30 de minute. Ardeii trebuie sa fie moi dar nu foarte moi fiindca nu vor mai putea fi folositi pentru umplut si se vor rupe. Dupa ce se coc se scot si se aseaza separat pentru a se raci. Cu lingurita se vor scoate semintele prin incizia facuta in asa fel incat sa nu se rupa codita. Este putin cam delicat dar cu grija vor arata perfect. Se va indeparta si pielita de pe ardei, tot cu mare grija. Se lasa ardeii dupa asta pe o farfurie pentru a se scurge zeama.
Umplutura se prepara amestecand branza de vaci, mascarpone, semintele de pin, oregano, coaja ardei kapia umplutide lamaie, zeama de lamaie si o ligura de ulei de masline intr-un bol. Se adauga sare (1/2 lingurita) si piper dupa gust. Se amesteca toate ingredientele. Se introduc cam doua linguri din amestec in fiecare ardei. kapia Daca se mareste incizia nu e o problema fiindca se pot strange la loc cu mana.
Se curata ardeii de urmele de amestec ramase si se pun pe farfurie. Se stropesc cu uleiul de masline ramas, se pune otetul balsamic, cateva picaturi peste ulei. Se adauga ardeiul iute. Se serveste cu paine prajita sau foccacia.
(In poza nu arata, estetic vorbind, foarte bine fiindca m-am cam grabit si oricum nu reuseam fara ajutorul cuiva cu mai multa rabdare :-) decat mine. Gustul e minunat).
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii