autor:

Marianne_Scarlat

» » Retete de post

Ardei umpluți cu orez și legume - de post

Autor: Marianne_Scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marianne_Scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 august 2016

Ingrediente
10-12 ardei buni de umplut, 1-2 ardei pentru umplutură, 250 gr orez, 2 morcovi mari sau 4 mai mici cum au fost ai mei, 2-3 cepe, 2-3 roșii(depinde de mărime), 1 legătură de mărar, 2 linguri de bulion, 2-3 linguri de ulei, sare și piper după gust

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Pentru că suntem în postul Sfintei Maria, mâncărurile din această perioadă vor fi de post așa ca și această bunătate de ardei umpluți.
Spălăm bine ardeii și cu un cuțit subțire și ascuțit îndepărtăm codița. Îi spălăm și înăuntru ca să eliminăm toate semințele și îi punem la scurs.
După ce curățăm și spălăm bine morcovii și îi dăm pe răzătoare. Tocăm ceapa mărunt și tăiem ardeii cubulețe.
Într-o tigaie încăpătoare punem uleiul și il lîsîm să se ăncingă in pic pe foc, apoi adăugăm ceapa și o călim puțin. După ce s-a înmuiat suficient adăugăm morcovii și ardeiul. Le călim un pic și pe ele. Nu le prăjim, le călim. Adăugăm și orezul și după ce îl amestecăm cu legumele punem și o cană de apă caldă și lasăm să fiarbă la foc mic până se umflă orezul. Dacă este nevoie mai adăugăm apă fiartă. Când orezul s-a umflat destul adăugăm și roșiile tăiate cubulețe. Amestecăm bine și lăsăm cratița pe foc până scade suficient încât să putem umple ardeii fără probleme. La sfărșit punem și sarea și piperul.
Umplem ardeii, îi căpăcim cu felii de roșii sau cu cotoarele de ardei dacă le-am spălat bine și le-am curățat de semințe. Așezăm ardeii într-o cratiță încăpătoare cu gura în sus. Îi acoperim cu apă și îi punem la fiert.
Eu îi fierb pe ochiul de la aragaz până începe să clocotească apa, apoi îi bag în cuptorul aragazului bine încins pentru o oră. După o oră îi scot, pun cele două linguri de bulion și îi mai țin la cuptor încă 1/2 oră.
Sunt foarte buni calzi.
Eu am ales să îi fac așa, fără prăjeli și sosuri cu făină pentru că țin regim. Au și foarte puțină sare din același motiv dar cui îi place poate să facă și un sos.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluți cu orez și legume - de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Orez cu mazare Rigi Bigi

Orez cu mazare Rigi Bigi

Orezul se spala, dupa care se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se strecoara si

3 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post
Prajitura de post cu visine si capsune

Prajitura de post cu visine si capsune

Am pus la o parte cateva visine si capsune, restul ingredientelor le-am amestecat intr-un castron. Am

10 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 10-12 ardei buni de umplut
  • 1-2 ardei pentru umplutură
  • 250 gr orez
  • 2 morcovi mari sau 4 mai mici cum au fost ai mei
  • 2-3 cepe
  • 2-3 roșii(depinde de mărime)
  • 1 legătură de mărar
  • 2 linguri de bulion
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare și piper după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Marianne_Scarlat
Varza dulce cu piept de porc

Varza dulce cu piept de porc

Varza se curăță de frunzele pătate sau deteriorate și se toacă cu un cuțit bine ascuțit pe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Supă cremă de brocoli- de post

Supă cremă de brocoli- de post

Încălziți uleiul într-o oală mare (a mea are 4l). Adăugați ceapa și 1/2 liguriță de sare.

0 voturi    2 comentarii
45 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Saratele de post cu masline Saratele de post cu masline

In oala mixerului cu forma de aluat punem faina sarea, praful de copt si uleiul si incepem sa-l framantam si adaugam treptat apa pana

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu legume