autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Ardei umpluti a la portugaise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 4 ardei grasi verzi, , 125 g orez cu bob lung, , 1 cutie sardele in ulei (90 g), , 1 borcanel capere (35 g), , 1/2 legatura patrunjel verde, , 1/2 lamaie, , sare, , 2 linguri ulei de masline, , 300 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie ardeii in doua (pe lung) si se scot coditele cu seminte cu tot. Se pune zeama de legume pe foc sa dea in clocot (doar 250 ml) si se fierbe in ea orezul, circa 20 de minute, adaugand, eventual, cate putina apa. Se scurg sardelele (uleiul se pastreaza) si se taie nu prea marunt. Se scurg si caperele si se toaca patrunjelul spalat si zvantat. Se rade coaja de lamaie si se stoarce zeama. Se amesteca orezul, sardelele + uleiul scurs, caperele, patrunjelul si coaja de lamaie si se adauga zeama de lamaie si sare. Se umplu jumatatile de ardei cu compozitia astfel preparata, se lipesc doua cate doua si se leaga cu ata de bucatarie. Se prajesc circa 5 minute, pe toate partile, in uleiul incins, se toarna deasupra zeama de legume ramasa si se lasa sa fiarba incet, cu capac, aproximativ 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti a la portugaise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon in crusta de pesto cu menta si fistic

Somon in crusta de pesto cu menta si fistic

Pentru sosul pesto, punem toate ingredientele in blender si le mixam pana obtinem o pasta fina. Daca

4 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Scoici cu legume-Wok

Scoici cu legume-Wok

Scoicile congelate, le spalam in apa rece si le lasam la scurs. Intr-o tigaie mai adanca, punem

15 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 ardei grasi verzi
  • 125 g orez cu bob lung
  • 1 cutie sardele in ulei (90 g)
  • 1 borcanel capere (35 g)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/2 lamaie
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Somon la cuptor