autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Ardei umpluti a la portugaise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 4 ardei grasi verzi, , 125 g orez cu bob lung, , 1 cutie sardele in ulei (90 g), , 1 borcanel capere (35 g), , 1/2 legatura patrunjel verde, , 1/2 lamaie, , sare, , 2 linguri ulei de masline, , 300 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie ardeii in doua (pe lung) si se scot coditele cu seminte cu tot. Se pune zeama de legume pe foc sa dea in clocot (doar 250 ml) si se fierbe in ea orezul, circa 20 de minute, adaugand, eventual, cate putina apa. Se scurg sardelele (uleiul se pastreaza) si se taie nu prea marunt. Se scurg si caperele si se toaca patrunjelul spalat si zvantat. Se rade coaja de lamaie si se stoarce zeama. Se amesteca orezul, sardelele + uleiul scurs, caperele, patrunjelul si coaja de lamaie si se adauga zeama de lamaie si sare. Se umplu jumatatile de ardei cu compozitia astfel preparata, se lipesc doua cate doua si se leaga cu ata de bucatarie. Se prajesc circa 5 minute, pe toate partile, in uleiul incins, se toarna deasupra zeama de legume ramasa si se lasa sa fiarba incet, cu capac, aproximativ 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti a la portugaise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
CARAS PRAJIT

CARAS PRAJIT

Pestele se curata,se spala,se zvanta bine,se fac crestaturi pe fiecare parte a pestelui la distanta

17 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Dorada cu legume si lamaie

Dorada cu legume si lamaie

Doradele se curata, se spala bine, se indeparteaza solzii, se taie capul, le taiem de-a lungul, obtinem

4 voturi    10 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 ardei grasi verzi
  • 125 g orez cu bob lung
  • 1 cutie sardele in ulei (90 g)
  • 1 borcanel capere (35 g)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/2 lamaie
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon suculent la cuptor cu sos de sampanie Somon suculent la cuptor cu sos de sampanie

Pentru inceput spalam si curatam somonul de solzi si spini. Untul il topim la microunda intr-un bol mai marisor, peste punem sucul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la tava cu legume