autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Ardei umpluti a la portugaise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 4 ardei grasi verzi, , 125 g orez cu bob lung, , 1 cutie sardele in ulei (90 g), , 1 borcanel capere (35 g), , 1/2 legatura patrunjel verde, , 1/2 lamaie, , sare, , 2 linguri ulei de masline, , 300 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie ardeii in doua (pe lung) si se scot coditele cu seminte cu tot. Se pune zeama de legume pe foc sa dea in clocot (doar 250 ml) si se fierbe in ea orezul, circa 20 de minute, adaugand, eventual, cate putina apa. Se scurg sardelele (uleiul se pastreaza) si se taie nu prea marunt. Se scurg si caperele si se toaca patrunjelul spalat si zvantat. Se rade coaja de lamaie si se stoarce zeama. Se amesteca orezul, sardelele + uleiul scurs, caperele, patrunjelul si coaja de lamaie si se adauga zeama de lamaie si sare. Se umplu jumatatile de ardei cu compozitia astfel preparata, se lipesc doua cate doua si se leaga cu ata de bucatarie. Se prajesc circa 5 minute, pe toate partile, in uleiul incins, se toarna deasupra zeama de legume ramasa si se lasa sa fiarba incet, cu capac, aproximativ 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti a la portugaise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade. Pestele se spala bine cu apa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pangasius cu ciuperci si stafide

Pangasius cu ciuperci si stafide

Fileu de pangasius se taie in bucatele mai mici (4-5). Se sareaza si se pipereaza si dupa ce sta

4 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 ardei grasi verzi
  • 125 g orez cu bob lung
  • 1 cutie sardele in ulei (90 g)
  • 1 borcanel capere (35 g)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/2 lamaie
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Dourada cu legume