autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Ardei umpluti a la portugaise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 4 ardei grasi verzi, , 125 g orez cu bob lung, , 1 cutie sardele in ulei (90 g), , 1 borcanel capere (35 g), , 1/2 legatura patrunjel verde, , 1/2 lamaie, , sare, , 2 linguri ulei de masline, , 300 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie ardeii in doua (pe lung) si se scot coditele cu seminte cu tot. Se pune zeama de legume pe foc sa dea in clocot (doar 250 ml) si se fierbe in ea orezul, circa 20 de minute, adaugand, eventual, cate putina apa. Se scurg sardelele (uleiul se pastreaza) si se taie nu prea marunt. Se scurg si caperele si se toaca patrunjelul spalat si zvantat. Se rade coaja de lamaie si se stoarce zeama. Se amesteca orezul, sardelele + uleiul scurs, caperele, patrunjelul si coaja de lamaie si se adauga zeama de lamaie si sare. Se umplu jumatatile de ardei cu compozitia astfel preparata, se lipesc doua cate doua si se leaga cu ata de bucatarie. Se prajesc circa 5 minute, pe toate partile, in uleiul incins, se toarna deasupra zeama de legume ramasa si se lasa sa fiarba incet, cu capac, aproximativ 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti a la portugaise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Midiile marinarului (Mexilhões á Marinheiro)

Midiile marinarului (Mexilhões á Marinheiro)

Este un aperitiv traditional portughez, servim cu multã pâine de casã :) 1)Spalã bine midiile

8 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Peste la gratar cu  cartofi

Peste la gratar cu cartofi

Se curata pestele si se condimenteaza cu sare, piper si curry, se lasa asa cam 1 ora, se unge cu

9 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 ardei grasi verzi
  • 125 g orez cu bob lung
  • 1 cutie sardele in ulei (90 g)
  • 1 borcanel capere (35 g)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/2 lamaie
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Peste la cuptor si salata de ardei rosu cu ton.