autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Ardei umpluti a la portugaise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 4 ardei grasi verzi, , 125 g orez cu bob lung, , 1 cutie sardele in ulei (90 g), , 1 borcanel capere (35 g), , 1/2 legatura patrunjel verde, , 1/2 lamaie, , sare, , 2 linguri ulei de masline, , 300 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie ardeii in doua (pe lung) si se scot coditele cu seminte cu tot. Se pune zeama de legume pe foc sa dea in clocot (doar 250 ml) si se fierbe in ea orezul, circa 20 de minute, adaugand, eventual, cate putina apa. Se scurg sardelele (uleiul se pastreaza) si se taie nu prea marunt. Se scurg si caperele si se toaca patrunjelul spalat si zvantat. Se rade coaja de lamaie si se stoarce zeama. Se amesteca orezul, sardelele + uleiul scurs, caperele, patrunjelul si coaja de lamaie si se adauga zeama de lamaie si sare. Se umplu jumatatile de ardei cu compozitia astfel preparata, se lipesc doua cate doua si se leaga cu ata de bucatarie. Se prajesc circa 5 minute, pe toate partile, in uleiul incins, se toarna deasupra zeama de legume ramasa si se lasa sa fiarba incet, cu capac, aproximativ 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti a la portugaise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
PANGASIUS cu FETA si CIUPERCI

PANGASIUS cu FETA si CIUPERCI

Pestele se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza in tava de cuptor. Deasupra, se pune o parte

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Stiuca in sos de vin si lamaie la cuptor

Stiuca in sos de vin si lamaie la cuptor

Pasul 1: Zdrobim usturoiul. Adaugam piper proaspat macinat si sare. Turnam uleiul de masline si

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 ardei grasi verzi
  • 125 g orez cu bob lung
  • 1 cutie sardele in ulei (90 g)
  • 1 borcanel capere (35 g)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/2 lamaie
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Crap prajit cu lamaie