Ingrediente
1 ardei gras rosu, mare, taiat in doua pe lungime si fara seminte, 1 ardei gras verde, mare, taiat in doua pe lungime si fara seminte, 1 lingura ulei de masline, 1ceapa rosie, mare, tocata marunt, 5 catei de usturoi, toca ti, 1 conserva (540 g) fasole cannellini, scursa si spalata, 2 linguri pasta de rosii, 2 linguri seminte de susan, 1 1/2 lingurita pudra de cacao fara zahar, 1/2 lingurita oregano uscat, 1/2 lingurita scortisoara, 1/2 lingurita sare, 11/2 cani rosii taiate din conserva, 1/3 cana stafide, 85 g brânza moale de capra, sfarâmata
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
2 voturi
Mod de preparare
2 Într-o tigaie de teflon, se Încinge uleiul la foc mic. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 5 minute sau pâna se rumeneste ceapa. Se masoara 1/4 cana din amestecul cu ceapa si se pune intr-un castron. Se adauga fasolea si pasta de rosii si se zdrobesc cu un aparat pentru facut cartofi piure sau cu o lingura.
3 În amestecul de ceapa ramas În tigaie se pun semintele de susan, pudra de cacao, oregano, scortisoara si sarea; se prajesc 1 minut. Se adauga rosiile taiate si stafidele; se pun la fiert. Când dau in clocot, se face focul mic, se acopera si se mai fierb 5 minute ca sa se amestece aromele. Se scot intr-un robot de bucatarie si se amesteca pâna se fac piure.
4 Se pune piureul Înapoi În tigaie si se adauga 1/3 cana cu apa. Se adauga ardeii tinuti la abur, cu partea taiata În sus. Se pune amestecul cu fasole in ardei; se acopera si se fierb 5 minute. Se pune putin sos peste fasole si se presara cu brânza; se acopera si se mai tin la foc 2 minute ca sa se topeasca brânza.
5 Pentru servit se pune putin sos pe fiecare farfurie, si se asaza deasupra o jumatate de ardei.