autor:

Laura Teodora

» » Prajituri

Arici de ciocolata

Autor: Laura Teodora (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura Teodora (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Ingrediente
2 cani de faina alba, 1 lingura pudra de cacao, 1 lingurita de praf de copt, putina sare, 1/2 cana fulgi de porumb, 2 linguri fulgi de ovaz, 2 linguri de nuca de cocos rasa, 1/2 cana unt (1 bucata), 2/3 cana zahar pudra, 1 lingura sirop de porumb, 1 lingura bicarbonat de sodiu dizolvat in 1 lingura de lapte

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se ung cu unt doua tavi. Se cern faina, cacaua, praful de copt si sarea intr-un castron mare. Se adauga fulgii de porumb, ovazul si nuca de cocos si se amesteca. Se topeste untul cu zaharul si siropul de porumb intr-o craticioara, la foc mic. Se adauga bicarbonatul dizolvat. Se incorporeaza untul topit in amestecul de faina. Se pun in tavi lingurite de aluat la distanta de cativa cm si se preseaza bine cu o furculita. Se coc 15-20 min sau pana devin crocante. Se scot la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Arici de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu ghimbir si caise

Tarta cu ghimbir si caise

1.Din ingrediententele pentru aluat,framantam aluatul pe care il dam la frigider cca.30 min,apoi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Cake pops

Cake pops

Cum am ajuns sa fac aceasta reteta? Simplu, am facut o prajitura pentru care am cam exagerat cu cantitatile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

    Eu nu stiu nimic despre siropul de porumb. Poate ma lamureste cineva,va rog.Poate il folosesc si eu si il denumesc altfel

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Sigur am sa incerc aceasta reteta cat mai curand ...

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 cani de faina alba
  • 1 lingura pudra de cacao
  • 1 lingurita de praf de copt
  • putina sare
  • 1/2 cana fulgi de porumb
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 2 linguri de nuca de cocos rasa
  • 1/2 cana unt (1 bucata)
  • 2/3 cana zahar pudra
  • 1 lingura sirop de porumb
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu dizolvat in 1 lingura de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Laura Teodora
Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata

Mixăm într-un caston, ouăle şi zahărul. Apoi, adăugăm încet, treptat, uleiul. La final, punem

7 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Se curata, spala si chiar maruntesc fructele in caz ca sunt prea mari. Se pun la clocotit intr-o

20 voturi    5 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe
Spumă de strugurei

Spumă de strugurei

Spălăm strugureii şi îi rupem de pe codiţe. Separat, batem albuşurile spumă cu zahărul alb

1 vot    1 comentariu
10 min
Dulciuri diverse

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Eu nu stiu nimic despre siropul de porumb. Poate ma lamureste cineva,va rog.Poate il folosesc si eu si il denumesc altfel

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rulada din biscuiti cu crema fina de branza si zmeura