autor:

Laura Teodora

» » Prajituri

Arici de ciocolata

Autor: Laura Teodora (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura Teodora (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Ingrediente
2 cani de faina alba, 1 lingura pudra de cacao, 1 lingurita de praf de copt, putina sare, 1/2 cana fulgi de porumb, 2 linguri fulgi de ovaz, 2 linguri de nuca de cocos rasa, 1/2 cana unt (1 bucata), 2/3 cana zahar pudra, 1 lingura sirop de porumb, 1 lingura bicarbonat de sodiu dizolvat in 1 lingura de lapte

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se ung cu unt doua tavi. Se cern faina, cacaua, praful de copt si sarea intr-un castron mare. Se adauga fulgii de porumb, ovazul si nuca de cocos si se amesteca. Se topeste untul cu zaharul si siropul de porumb intr-o craticioara, la foc mic. Se adauga bicarbonatul dizolvat. Se incorporeaza untul topit in amestecul de faina. Se pun in tavi lingurite de aluat la distanta de cativa cm si se preseaza bine cu o furculita. Se coc 15-20 min sau pana devin crocante. Se scot la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Arici de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
tarta foarte simpla cu mascarpone,capsuni si frisca

tarta foarte simpla cu mascarpone,capsuni si frisca

Intr-un castron se bate bine frisca.Se adauga crema mascarpone si zaharul pudra cu aroma de vanilie.Compozitia

9 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Cubulete cu caramel

Cubulete cu caramel

Blat: Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul,un praf de sare si nuca macinata. Se adauga untul

2 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

    Eu nu stiu nimic despre siropul de porumb. Poate ma lamureste cineva,va rog.Poate il folosesc si eu si il denumesc altfel

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Sigur am sa incerc aceasta reteta cat mai curand ...

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 cani de faina alba
  • 1 lingura pudra de cacao
  • 1 lingurita de praf de copt
  • putina sare
  • 1/2 cana fulgi de porumb
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 2 linguri de nuca de cocos rasa
  • 1/2 cana unt (1 bucata)
  • 2/3 cana zahar pudra
  • 1 lingura sirop de porumb
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu dizolvat in 1 lingura de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Laura Teodora
Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata

Mixăm într-un caston, ouăle şi zahărul. Apoi, adăugăm încet, treptat, uleiul. La final, punem

7 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Se curata, spala si chiar maruntesc fructele in caz ca sunt prea mari. Se pun la clocotit intr-o

20 voturi    5 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe
Spumă de strugurei

Spumă de strugurei

Spălăm strugureii şi îi rupem de pe codiţe. Separat, batem albuşurile spumă cu zahărul alb

1 vot    1 comentariu
10 min
Dulciuri diverse

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Eu nu stiu nimic despre siropul de porumb. Poate ma lamureste cineva,va rog.Poate il folosesc si eu si il denumesc altfel

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Prajituri
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure