autor:

Laura Teodora

» » Prajituri

Arici de ciocolata

Autor: Laura Teodora (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura Teodora (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Ingrediente
2 cani de faina alba, 1 lingura pudra de cacao, 1 lingurita de praf de copt, putina sare, 1/2 cana fulgi de porumb, 2 linguri fulgi de ovaz, 2 linguri de nuca de cocos rasa, 1/2 cana unt (1 bucata), 2/3 cana zahar pudra, 1 lingura sirop de porumb, 1 lingura bicarbonat de sodiu dizolvat in 1 lingura de lapte

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se ung cu unt doua tavi. Se cern faina, cacaua, praful de copt si sarea intr-un castron mare. Se adauga fulgii de porumb, ovazul si nuca de cocos si se amesteca. Se topeste untul cu zaharul si siropul de porumb intr-o craticioara, la foc mic. Se adauga bicarbonatul dizolvat. Se incorporeaza untul topit in amestecul de faina. Se pun in tavi lingurite de aluat la distanta de cativa cm si se preseaza bine cu o furculita. Se coc 15-20 min sau pana devin crocante. Se scot la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Arici de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort de mere si grepfruit

Tort de mere si grepfruit

Preparare Se curata merele de coaja si se taie dupa dorinta(ori se scobesc in mijloc si se umplu

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Chec de ciocolata  cu mar espresso

Chec de ciocolata cu mar espresso

Se curata merele de coaja/se taie felii si se aseaza in tava unsa cu putin unt/se presara cu 2

4 voturi    16 comentarii
35 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

    Eu nu stiu nimic despre siropul de porumb. Poate ma lamureste cineva,va rog.Poate il folosesc si eu si il denumesc altfel

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Sigur am sa incerc aceasta reteta cat mai curand ...

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 cani de faina alba
  • 1 lingura pudra de cacao
  • 1 lingurita de praf de copt
  • putina sare
  • 1/2 cana fulgi de porumb
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 2 linguri de nuca de cocos rasa
  • 1/2 cana unt (1 bucata)
  • 2/3 cana zahar pudra
  • 1 lingura sirop de porumb
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu dizolvat in 1 lingura de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Laura Teodora
Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata

Mixăm într-un caston, ouăle şi zahărul. Apoi, adăugăm încet, treptat, uleiul. La final, punem

7 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Se curata, spala si chiar maruntesc fructele in caz ca sunt prea mari. Se pun la clocotit intr-o

20 voturi    5 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe
Spumă de strugurei

Spumă de strugurei

Spălăm strugureii şi îi rupem de pe codiţe. Separat, batem albuşurile spumă cu zahărul alb

1 vot    1 comentariu
10 min
Dulciuri diverse

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Eu nu stiu nimic despre siropul de porumb. Poate ma lamureste cineva,va rog.Poate il folosesc si eu si il denumesc altfel

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Rulouri cu budinca