Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
Alautul: 600 gr. faina, 250 gr. unt, 3 galbenusuri, 250 gr. zahar pudra, 1 lingura smintina, 1 plic praf de copt, 1 virf cutit sare, umplutura: 3 albusuri, 7 linguri gem de caise mai tare, 3 linguri zahar tos, coaja rasa si zeama de la 1/2 lamiie, zahar vanilat sau serber de cacao
Dificultate: Ridicata | Timp: 2h 10 min
Mod de preparare
Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne. Peste faina se pune untul taiat bucatele si se presara sarea. Se face o adincitura in faina, se pune zaharul, galbenusurile si smintina si se framinta bine. Coca rezultata se da la rece 30 de minute. Se imparte in patru parti egale, se intind patru foi dreptunghiulare si se coc pe rind pe dosul tavii, presarata in prelabil cu faina. Foile se coc in cuptor, la foc potrivit, 10-15 minute. In timp ce se racesc foile, albusurile se bat bine cu telul. Se adauga apoi zaharul, gemul si coaja de lamiie si se bat in continuare pina se obtine o spuma tare. Se ung trei foi cu aceasta umplutura si se suprapun. Ultima foaie se presara cu zahar vanilat sau se glaseaza cu serbet de cacao incalzit si amestecat cu putin unt. Dupa ce se intareste glazura, prajitura se paie patrate. Se poate pastra 4-5 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Arlechin" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Capsunile proaspete le cureti de codite, le speli sub jet de apa rece, le tai jumatati si le dai
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate