Merele se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un vas de iena în care am pus folie de aluminiu
(sau mai simplu într-o formă de tort cu pereţii detaşabili) se pun merele tăiate felii împreună cu margarina şi zahărul vanilat şi se lasă la cuptor la 180oC până scad merele (circa 45 de minute).
Crema de vanilie
Într-un vas se amestecă 3 gălbenuşuri, 4 linguri de zahăr, 3 linguri cu vârf de făină şi 500 mL lapte. Se adaugă esenţă de vanilie. Se amestecă continuu la foc mic sau la bain marie până când de îngroaşă.
Crema de albuşuri
Se bat albuşurile spumă, se adaugă 4 linguri de zahăr şi se mai bat 5 minute.
Merele se scot din cuptor, se adaugă crema de vanilie şi apoi crema din albuşuri. Se ornează cu nuci măcinate sau alune. Se dă la cuptor la 150oC pentru 20-30 de minute.
După ce se scoate şarlota se lasă la răcit, apoi se introduce în frigider pentru câteva ore.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii