autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Arpagic cu masline

Autor: gavrilescu cristina (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gavrilescu cristina (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2013

Ingrediente
Pentru 4 portii:200 gr masline negre,300 gr arpagic,100 gr bulion,1 lamaie, gr zahar,30 gr faina,50 ml ulei,100 ml vin alb,2 crengute de cimbru,20 gr sare, gr piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Arpagicul si maslinele se oparesc timp de 5-6 minute in apa clocotita pentru a se inmuia putin si a elimina excesul de sare din masline, apoi se scurg.



2.Intr-o tigaie se incinge uleiul,se adauga bulionul,zaharul si condimentele,se calesc impreuna pana se granuleaza bulionul,apoi se stinge cu vin.



3.Peste sosul din tigaie se adauga maslinele si arpagicul si se fierb impreuna pe foc mic pana ce s-au inmuiat, iar gustul lor a trecut in sos.



4.Se controleaza din nou gustul,se stropeste totul cu zeama de lamaie,se adauga cimbrul,apoi se ia de pe foc.



5.Se recomanda sa se lase acoperit 10 minute inainte de servire pentru a se aroma cu cimbrul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Arpagic cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iepure de vanat la cuptor cu arpagic si masline

Iepure de vanat la cuptor cu arpagic si masline

Iepurele se curata de pielite, se portioneaza si se spala foarte bine. Intr-o oala se adauga toate

7 voturi    8 comentarii
3h
Fripturi
Orez rosu si alb cu legume si creveti

Orez rosu si alb cu legume si creveti

Mod de preparare: Se pune orezul rosu in 4 cantitati de supa, se adauga putin cardamon, sare,

4 voturi    15 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:200 gr masline negre,300 gr arpagic,100 gr bulion,1 lamaie, gr zahar,30 gr faina,50 ml ulei,100 ml vin alb,2 crengute de cimbru,20 gr sare, gr piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de fasole verde