autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Arpagic cu masline

Autor: gavrilescu cristina (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gavrilescu cristina (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2013

Ingrediente
Pentru 4 portii:200 gr masline negre,300 gr arpagic,100 gr bulion,1 lamaie, gr zahar,30 gr faina,50 ml ulei,100 ml vin alb,2 crengute de cimbru,20 gr sare, gr piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Arpagicul si maslinele se oparesc timp de 5-6 minute in apa clocotita pentru a se inmuia putin si a elimina excesul de sare din masline, apoi se scurg.



2.Intr-o tigaie se incinge uleiul,se adauga bulionul,zaharul si condimentele,se calesc impreuna pana se granuleaza bulionul,apoi se stinge cu vin.



3.Peste sosul din tigaie se adauga maslinele si arpagicul si se fierb impreuna pe foc mic pana ce s-au inmuiat, iar gustul lor a trecut in sos.



4.Se controleaza din nou gustul,se stropeste totul cu zeama de lamaie,se adauga cimbrul,apoi se ia de pe foc.



5.Se recomanda sa se lase acoperit 10 minute inainte de servire pentru a se aroma cu cimbrul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Arpagic cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iepure de vanat la cuptor cu arpagic si masline

Iepure de vanat la cuptor cu arpagic si masline

Iepurele se curata de pielite, se portioneaza si se spala foarte bine. Intr-o oala se adauga toate

7 voturi    8 comentarii
3h
Fripturi
SUFLEU DE CONOPIDA

SUFLEU DE CONOPIDA

Se spala conopida, se pune la fiert apa cu zarzavatul si cand a fiert se adauga bucatelele de conopida

10 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:200 gr masline negre,300 gr arpagic,100 gr bulion,1 lamaie, gr zahar,30 gr faina,50 ml ulei,100 ml vin alb,2 crengute de cimbru,20 gr sare, gr piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Rulada din dovlecei umpluta cu crema de branza