Aschii de migdala in ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de bucati): 100 g ciocolata amaruie,
  • 1 varf de cutit piper de Cayenne,
  • 1 lingura cu varf zahar,
  • 120 g aschii (stifturi) de migdala.

Mod de preparare

Se rupe ciocolata bucatele, se topeste pe baia de apa si se incorporeaza piperul.

Se caramelizeaza zaharul intr-o tigaie antiadeziva (de cum incepe sa se topeasca si sa-si schimbe culoarea se face focul mai mic, ca sa nu se arda).

Se adauga aschiile de migdala si se lasa putin sa se rumeneasca, dupa care se amesteca imediat cu ciocolata topita.

Cu ajutorul a doua lingurite se ia cate-o gramajoara din compozitie, se aseaza pe o coala de hartie si se lasa sa se usuce mai intai in frigider (o ora) si pe urma la temperatura camerei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise