autor:

Fara foto

» » Aperitive

Aspic cu gelatină si oase

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2005

Ingrediente
Pentru 1 kg aspic:, 2 kg oase cu cartilagii ca pentru supă, 3 I apă, 40-50 g gelatină,, 50 g ceapă, 50 g morcovi, 50 g ţelină, 2 fire tarhon, 1 foaie dafin, 10-20 ml oţet, 100 ml vin, 10 boabe piper, 2-3 albuşuri, 20 ml coniac, 100-200 g carne tocată macră.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se opăresc oasele, se spala bine şi se sparg, apoi se pun la fiert cu apă rece. Se ia spuma, se curăţă marginea vasului şi se pun 1/2 din cantitatea de legume şi piper. Se fierbe supa pâna scade mai bine de jumătate, timp în care se degreseaza. Sarea se adaugă la urmă, cu puţin înainte de a strecura supa. Dupa strecurarea supei, se adaugă coniacul şi gelatina spalată în prealabil în apă rece, amestecând mereu pâna se dizolvă complet. În cazul în care nu se dizolvă complet, cade la fundul vasului şi se lipeşte, afumând aspicul. Se ia vasul de pe foc şi se aşteaptă limpezirea.

Limpezirea aspicului: într-o cratiţă de 3 - 4 I se pun albuşurile, 3-4 linguri de apă rece şi 100-200 g carne macră tocată. Se bate totul de câteva ori, se pun celelalte legume, precum şi piperul, oţetul, vinul, foaia de dafin şi se amestecă totul pâna la omogenizare. Peste această compoziţie se toarnă, puţin câte puţin, din lichidul călduţ (limpezit), se potriveşte de sare şi oţet. Se pune apoi cratiţa pe maşina de gătit la un foc potrivit şi se lasă să fiarbă încet. În acest timp, nu se amestecă compoziţia şi nu se mişcă cratiţa. Se lasă să scadă compoziţia încercând câte o picatură (se strânge picatura de aspic rece între degete, dacă e foarte lipicioasă aspicul este gata sau se lasă o cantitate mică să se răcească). Se strecoară printr-o pânză de in curată şi se pune într-un vas la rece, după care se poate folosi la glasare si ornare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aspic cu gelatină si oase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Ceafa afumata

Ceafa afumata

Incorporam condimentele si sarea. Ceafa se pudreaza cu amestecul de condimente. Baitzul obtinut

9 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Rulada de pui cu ciuperci si bacon

Rulada de pui cu ciuperci si bacon

Spalam pieptul de pui, il stergem cu servetele si il batem cu un ciocoan de snitele, dar nu foarte

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 1 kg aspic:
  • 2 kg oase cu cartilagii ca pentru supă
  • 3 I apă
  • 40-50 g gelatină,
  • 50 g ceapă
  • 50 g morcovi
  • 50 g ţelină
  • 2 fire tarhon
  • 1 foaie dafin
  • 10-20 ml oţet
  • 100 ml vin
  • 10 boabe piper
  • 2-3 albuşuri
  • 20 ml coniac
  • 100-200 g carne tocată macră.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar