Ingrediente
Pentru 1 kg aspic:, 2 kg oase cu cartilagii ca pentru supă, 3 I apă, 40-50 g gelatină,, 50 g ceapă, 50 g morcovi, 50 g ţelină, 2 fire tarhon, 1 foaie dafin, 10-20 ml oţet, 100 ml vin, 10 boabe piper, 2-3 albuşuri, 20 ml coniac, 100-200 g carne tocată macră.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
2 voturi
Mod de preparare
Limpezirea aspicului: într-o cratiţă de 3 - 4 I se pun albuşurile, 3-4 linguri de apă rece şi 100-200 g carne macră tocată. Se bate totul de câteva ori, se pun celelalte legume, precum şi piperul, oţetul, vinul, foaia de dafin şi se amestecă totul pâna la omogenizare. Peste această compoziţie se toarnă, puţin câte puţin, din lichidul călduţ (limpezit), se potriveşte de sare şi oţet. Se pune apoi cratiţa pe maşina de gătit la un foc potrivit şi se lasă să fiarbă încet. În acest timp, nu se amestecă compoziţia şi nu se mişcă cratiţa. Se lasă să scadă compoziţia încercând câte o picatură (se strânge picatura de aspic rece între degete, dacă e foarte lipicioasă aspicul este gata sau se lasă o cantitate mică să se răcească). Se strecoară printr-o pânză de in curată şi se pune într-un vas la rece, după care se poate folosi la glasare si ornare.