autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

ASPIC DE PEPENE GALBEN CU VIN ALB

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 iulie 2008

Ingrediente
500g.pepene galben,, 1 pahar de vin alb,, 5dl. vin Muscat-Otonel,, 120g.gelatina,, 1 manunchi de menta ,, 100g.zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Din zahar si vinul Muscat-Otonel se prepara un sirop. Gelatina se dizolva in apa rece, apoi se maesteca cu 1 pahar de vin alb si se amesteca cu siropul.
2. Se feliaza pepenele galben, se toaca menta si se lasa cateva frunzulite deoparte.
3. Se pregateste o forma dreptunghiulara, in care se varsa un strat subtire de gelatina si se pune in frigider ca sa se intareasca. Se presara deasupra menta, apoi iarasi un strat de gelatina. Daca s-a intarit, punem felii subtiri de pepene galben si se continua pana se termina ingredientele. Se pune forma la rece pentru 3 ore. Se cufunda forma in apa fierbinte si se rastoarna pe un platou. Se orneaza cu frunzulite de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "ASPIC DE PEPENE GALBEN CU VIN ALB" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
prajitura bounty

prajitura bounty

Batem bine ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare pana devine o crema. Adaugam treptat untul

8 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Clatite cu faina de castane

Clatite cu faina de castane

Se bat ouale, se adauga laptele ,faina de castane ,faina alba,sarea,uleiul Se amesteca bine si se

13 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500g.pepene galben,
  • 1 pahar de vin alb,
  • 5dl. vin Muscat-Otonel,
  • 120g.gelatina,
  • 1 manunchi de menta ,
  • 100g.zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Sfintisori