Aspic din legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 gr morcovi
  • 100 gr mazare
  • 100 gr porumb
  • 100 gr ciuperci
  • 50 gr ardei colorat
  • 2 pliculete gelatina
  • sare si piper

Mod de preparare

Legumele se spala si se curata.Morcovii se taie cubulete si se pun la fiert. Mazarea se fierbe separat.Ciupercile curatate se taie felii subtiri, iar in momentul in care morcovii si mazarea au fiert, se pun impreuna cu porumbul si ardeiul colorat, dupa care se mai fierbe totul 2min.

Gelatina se dizolva cu putina apa, se condimenteaza cu sare si piper. apoi se amesteca cu legumele scurse si se completeaza cu zeama, pana cand sunt perfect acoperite.

Compozitia obtinuta se toarna in vase dupa care se pun la frigider pentru 2-3 ore.

Dupa ce s-a racit si inchegat, compozitia se scoate cu grija din vase, ca sa nu se rupa, se feliaza si se serveste.

SFAT: Pentru ca aspicul sa se scoata mai usor din vas, acesta, dupa ce este scos de la frigider se introduce in apa fiarta timp de 10-20 sec, apoi se rastoarna imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise