autor:

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Aspic din legume

Autor: anabubu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anabubu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
100 gr morcovi, 100 gr mazare, 100 gr porumb, 100 gr ciuperci, 50 gr ardei colorat, 2 pliculete gelatina, sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Legumele se spala si se curata.Morcovii se taie cubulete si se pun la fiert. Mazarea se fierbe separat.Ciupercile curatate se taie felii subtiri, iar in momentul in care morcovii si mazarea au fiert, se pun impreuna cu porumbul si ardeiul colorat, dupa care se mai fierbe totul 2min.
Gelatina se dizolva cu putina apa, se condimenteaza cu sare si piper. apoi se amesteca cu legumele scurse si se completeaza cu zeama, pana cand sunt perfect acoperite.
Compozitia obtinuta se toarna in vase dupa care se pun la frigider pentru 2-3 ore.
Dupa ce s-a racit si inchegat, compozitia se scoate cu grija din vase, ca sa nu se rupa, se feliaza si se serveste.
SFAT: Pentru ca aspicul sa se scoata mai usor din vas, acesta, dupa ce este scos de la frigider se introduce in apa fiarta timp de 10-20 sec, apoi se rastoarna imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aspic din legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Rulouri din stiuca cu legume in aspic

Rulouri din stiuca cu legume in aspic

1.Se pune la fiert 500 ml apa cu un praf de sare.La primul clocot se varsa mixul de legume congelate

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    Imi place ...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

    Merita incercata reteta...

Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 100 gr morcovi
  • 100 gr mazare
  • 100 gr porumb
  • 100 gr ciuperci
  • 50 gr ardei colorat
  • 2 pliculete gelatina
  • sare si piper

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu sfecla rosie