autor:

sorina gabriela

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Dulciuri diverse

Böreklik cu branza

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 09 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 09 martie 2011

Ingrediente
1 pachet de foi speciale pentru Böreklik., 500g telemea de oaie sau capra., 1 ou, 100ml ulei si seminte de in sau mac.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

26 voturi

Mod de preparare

Foile pentru Böreklik le gasiti la magazinele turcesti.Sunt specifice patiseriei turce cat si sarbesti sub denumirea de Burek .Aceste foi de Böreklik , sunt facute din apa,sare si faina amestecata cu amidon . Se folosesc niste plite speciale ,la coacerea acestor foi ,mai nou din piatra ,pentru ca sunt semi-preparate.In pietele din Turcia,se pot intalnii rulote sau chioscuri mici care prepara aceste foi in fata turistilor.Coca este subtire ,la consistenta aluatului de clatite. Pe aceste plite se intinde cu o foarte mare precizie si desteritate ,aceste foi care se coc doar pe o parte. Apoi se pliaza si se vand pentru a pregatii gospodinele aceste rulouri care au diferite umpluturi din branza, spanac, carne de oaie , soteuri de legume ...
Se sfarama branza ,sa ramana bucatele mai mari.
Se desfac foile ,se taie triunghiuri mai mari , se ung cu ulei si se pune branza numai in marginea mai lunga .Muchia de baza a triunghiului. Se aduc colturile spre interior si se ruleaza strans ,formand o sarmaluta lunga si subtire. Aceste rulouri se aseaza in tava unsa cu grasime sau cu hartie de copt . Se pot pune apropiate , pentru ca ele nu cresc , raman la dimensiunea formata. Ungem cu ulei , apoi cu ou batut si presaram semintele ,asa de fite si aspect.
Se coc foarte repede la 200 de grade cam 10-15 minute.
Sunt mult mai bune , mai slab caloric decat cele din foi de placinta sau foetaj.
Se pot servii la antreu sau cina cu un pahar de lapte batut sau iaurt .
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Böreklik cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gem de caise

Gem de caise

1. Caisele spalate si curatate de samburi le punem intr-o oala cu fundul mai gros sau un vas de tuci.

4 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Turtă cu mere glasate

Turtă cu mere glasate

Aluatul se face în robot(sau nu!). Amestecă: făina, zahărul, untul moale, coaja de lămâie,

8 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Arata foarte bine si cred ca sunt si foarte gustoase :-)

  • Eugénia (Mihai ) DELAD

    Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine) , 11 martie 2011

    Excelente!

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 10 martie 2011

    Hmmmm Sorina ce as mai minca si eu vreo citiva Borekliki din astia :) Din 5 ma satur ? :)) Arata foarte bine !!! Si ... trebuie dar pentru vacanta de vara sa vorbesc cu sotul pentru o vacanta in Turcia sa luam foitze :) Pupici !!! :*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 martie 2011

      Ce mult imi plac cum arata...si sigur sant gustoase. Felicitari !*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 10 martie 2011

      hmm..ce bune sunt!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

26 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet de foi speciale pentru Böreklik.
  • 500g telemea de oaie sau capra.
  • 1 ou
  • 100ml ulei si seminte de in sau mac.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

5 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

81 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

7 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

Lucia (Chef de cuisine)

Arata foarte bine si cred ca sunt si foarte gustoase :-)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Crema catalana by Gordon Ramsay