autor:

sorina gabriela

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Dulciuri diverse

Böreklik cu branza

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 09 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 09 martie 2011

Ingrediente
1 pachet de foi speciale pentru Böreklik., 500g telemea de oaie sau capra., 1 ou, 100ml ulei si seminte de in sau mac.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

26 voturi

Mod de preparare

Foile pentru Böreklik le gasiti la magazinele turcesti.Sunt specifice patiseriei turce cat si sarbesti sub denumirea de Burek .Aceste foi de Böreklik , sunt facute din apa,sare si faina amestecata cu amidon . Se folosesc niste plite speciale ,la coacerea acestor foi ,mai nou din piatra ,pentru ca sunt semi-preparate.In pietele din Turcia,se pot intalnii rulote sau chioscuri mici care prepara aceste foi in fata turistilor.Coca este subtire ,la consistenta aluatului de clatite. Pe aceste plite se intinde cu o foarte mare precizie si desteritate ,aceste foi care se coc doar pe o parte. Apoi se pliaza si se vand pentru a pregatii gospodinele aceste rulouri care au diferite umpluturi din branza, spanac, carne de oaie , soteuri de legume ...
Se sfarama branza ,sa ramana bucatele mai mari.
Se desfac foile ,se taie triunghiuri mai mari , se ung cu ulei si se pune branza numai in marginea mai lunga .Muchia de baza a triunghiului. Se aduc colturile spre interior si se ruleaza strans ,formand o sarmaluta lunga si subtire. Aceste rulouri se aseaza in tava unsa cu grasime sau cu hartie de copt . Se pot pune apropiate , pentru ca ele nu cresc , raman la dimensiunea formata. Ungem cu ulei , apoi cu ou batut si presaram semintele ,asa de fite si aspect.
Se coc foarte repede la 200 de grade cam 10-15 minute.
Sunt mult mai bune , mai slab caloric decat cele din foi de placinta sau foetaj.
Se pot servii la antreu sau cina cu un pahar de lapte batut sau iaurt .
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Böreklik cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Branzoici ca la mama acasa

Branzoici ca la mama acasa

Se inmoaie drojdia cu o lingurita de zahar si putun lapte si se lasa sa creasca. Faina folosita

117 voturi    52 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Biscotti ciocolatosi

Biscotti ciocolatosi

Untul la temperature camerei se freaca cu zaharul apoi se adauga ouale pe rand si se freaca dupa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Arata foarte bine si cred ca sunt si foarte gustoase :-)

  • Eugénia (Mihai ) DELAD

    Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine) , 11 martie 2011

    Excelente!

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 10 martie 2011

    Hmmmm Sorina ce as mai minca si eu vreo citiva Borekliki din astia :) Din 5 ma satur ? :)) Arata foarte bine !!! Si ... trebuie dar pentru vacanta de vara sa vorbesc cu sotul pentru o vacanta in Turcia sa luam foitze :) Pupici !!! :*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 martie 2011

      Ce mult imi plac cum arata...si sigur sant gustoase. Felicitari !*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 10 martie 2011

      hmm..ce bune sunt!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

26 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet de foi speciale pentru Böreklik.
  • 500g telemea de oaie sau capra.
  • 1 ou
  • 100ml ulei si seminte de in sau mac.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

5 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

78 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

7 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

Lucia (Chef de cuisine)

Arata foarte bine si cred ca sunt si foarte gustoase :-)

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Eclere