autor:

sorina gabriela

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Dulciuri diverse

Böreklik cu branza

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 09 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 09 martie 2011

Ingrediente
1 pachet de foi speciale pentru Böreklik., 500g telemea de oaie sau capra., 1 ou, 100ml ulei si seminte de in sau mac.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

26 voturi

Mod de preparare

Foile pentru Böreklik le gasiti la magazinele turcesti.Sunt specifice patiseriei turce cat si sarbesti sub denumirea de Burek .Aceste foi de Böreklik , sunt facute din apa,sare si faina amestecata cu amidon . Se folosesc niste plite speciale ,la coacerea acestor foi ,mai nou din piatra ,pentru ca sunt semi-preparate.In pietele din Turcia,se pot intalnii rulote sau chioscuri mici care prepara aceste foi in fata turistilor.Coca este subtire ,la consistenta aluatului de clatite. Pe aceste plite se intinde cu o foarte mare precizie si desteritate ,aceste foi care se coc doar pe o parte. Apoi se pliaza si se vand pentru a pregatii gospodinele aceste rulouri care au diferite umpluturi din branza, spanac, carne de oaie , soteuri de legume ...
Se sfarama branza ,sa ramana bucatele mai mari.
Se desfac foile ,se taie triunghiuri mai mari , se ung cu ulei si se pune branza numai in marginea mai lunga .Muchia de baza a triunghiului. Se aduc colturile spre interior si se ruleaza strans ,formand o sarmaluta lunga si subtire. Aceste rulouri se aseaza in tava unsa cu grasime sau cu hartie de copt . Se pot pune apropiate , pentru ca ele nu cresc , raman la dimensiunea formata. Ungem cu ulei , apoi cu ou batut si presaram semintele ,asa de fite si aspect.
Se coc foarte repede la 200 de grade cam 10-15 minute.
Sunt mult mai bune , mai slab caloric decat cele din foi de placinta sau foetaj.
Se pot servii la antreu sau cina cu un pahar de lapte batut sau iaurt .
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Böreklik cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornuri bicolore

Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o

23 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Branzoici ca la mama acasa

Branzoici ca la mama acasa

Se inmoaie drojdia cu o lingurita de zahar si putun lapte si se lasa sa creasca. Faina folosita

122 voturi    52 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Arata foarte bine si cred ca sunt si foarte gustoase :-)

  • Eugénia (Mihai ) DELAD

    Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine) , 11 martie 2011

    Excelente!

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 10 martie 2011

    Hmmmm Sorina ce as mai minca si eu vreo citiva Borekliki din astia :) Din 5 ma satur ? :)) Arata foarte bine !!! Si ... trebuie dar pentru vacanta de vara sa vorbesc cu sotul pentru o vacanta in Turcia sa luam foitze :) Pupici !!! :*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 martie 2011

      Ce mult imi plac cum arata...si sigur sant gustoase. Felicitari !*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 10 martie 2011

      hmm..ce bune sunt!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

26 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet de foi speciale pentru Böreklik.
  • 500g telemea de oaie sau capra.
  • 1 ou
  • 100ml ulei si seminte de in sau mac.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

6 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

81 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

8 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

Lucia (Chef de cuisine)

Arata foarte bine si cred ca sunt si foarte gustoase :-)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti cu suc si coaja de portocale