autor:

Mihaela11

» » Retete vegetariene

Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -2 vinete mari, -2 catei de usturoi, -2 cepe verzi, -1 ardei rosu( sau verde ) taiat marunt, -2 linguri de tahini( ulei de susan), -2 linguri suc de lamaie, -1 ardei iute( optional), -sare dupa gust, -pentru decorat: 1 castravete, frunze de menta, ulei de masline, felii de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

15 voturi

Mod de preparare

Vinetele coapte pe plita se curata de coaja si se lasa sa se scurga de apa .
Dupa ce s-au racit se toaca marunt.
Se adauga usturoiul trecut prin presa de usturoi , ceapa verde taiata marunt si restul ingredientelor .
Se amesteca bine.
Se decoreaza cu frunze de menta, castraveti, felii de lamiae si ulei de masline.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
LASAGNE CU SPANAC

LASAGNE CU SPANAC

Un recipient destul de incapator si rezistent la temperaturi inalte,se unge cu grasime si se tapeteaza

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Se pun in robot toate ingredientele pentru blat, iar dupa ce a rezultat un aluat lipicios, se rastoarna

0 voturi    0 comentarii
4h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

    multumim pt reteta ceva nou

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Merita preparata, ca o schimbare fata de clasica salata de vinete.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Uite , si acum , se vede cat de utila a fost munca ta cu postarea retetelor cu specific arabesc. Aveam nevoie de o reteta arabeasca cu vinete tocate, Husny m-a ghidat spre aceasta reteta. Pentru a o putea prepara, m-am documentat. Stiu ce e "Baba Ghanoush, am aflat ce e pasta tahini si ce e sosul tahini !!!!!!!!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Unde mai pui k e si vegetariana ! Bravo !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Minunata reteta! Imi plac foarte mult vinetele...

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      foarte buna reteta,merita incercata.dar de ce la noi,in tarile arabe,nu esti din romania?

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Draga Panseluta, Am inteles dilema ta. La noi , in tarile arabe se folosesc mai mult uleiul rafinat de susan( din seminte neprajite) si pasta de susan( ulei amestecat cu seminte de susan prajite si macinate si apa). Uleiul din fotografia ta este din seminte de susan prajite in prealabil si se foloseste mai mult in Orientul Indepartat.De asemenea in orientul Indepartat se foloseste pasta de susan facute din seminte neprajite; fiecare cum s-a obisnuit. Asa cum ti-am spus cu timpul pasta de susan se ingroasa si uleiul ramane deasupra.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      uite despre ce ziceam eu pasta de susaan si ulei de susan

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Chiar ca merita incercata acesta reteta.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Pt mine este o reteta noua, pe care cu siguranta o voi incerca. Felicitari ! ai votul meu.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Sunt sigura ca este un deliciu,dupa cum este prezentata reteta.Ai votul meu si nota 10 cu multe stelute.Felicitari.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      ma bucur ca te-am cunoscut.de ce nu postezi retetele tale de salati.tare le-as incerca la vara.am mancat o data la un restaurant arabesc o salata de rosii,cred ca avea si putina ceapa, foarte mult patrunjel si un gust special, deosebit .mi-au spus ca e un condiment specific dar nu au stiut sa-mi spuna ce este,ospatarii nu vorbeau prea bine romaneste.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Fac si eu,dar nu pun nici ardei,nici ceapa;iar pt decor,de obicei,folosesc menta si ulei de masline(asa face soacra-mea si ea a fost profesoara mea,aici,in Iordania). Baba-ghanujul meu,arata asa:

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Draga Panseluta, Uleiul de susan -tahini sau thinieh-este mai consistent, aproape ca o pasta si daca sta timp mai indelungat devine foarte gros. Este folosit in bucatataria araba foarte mult; la pregatirea pastei de naut-"homos" si bob-"ful". De asemenea se foloseste la salata de patrunjel verde: se taie frunzele de patrunjel marunt, se adauga 6 linguri de iaurt, sare, 2 lingurite tahini si 2 linguri de suc de lamaie ; se serveste langa peste prajit. De asemenea se face salata araba cu tahini; se taie 2 rosii, 2 castraveti, 1 ardei verde foarte marunt si se adauga cateva frunze de menta verde taiate mai mare,2 linguri suc de lamaie, 4 linguri de iaurt, 2 lingurite tahini si 2 linguri de suc de lamaie, se potriveste de sare.Este foarte gustoasa. Cred ca ai observat ca se folosesc doar cantitati mici de tahini, deoarece ingroasa compozitia in care se adauga. Daca mai ai intrebari despre bucataria araba voi fi bucuroasa sa-ti raspund; nu sunt o bucatareasa consacrata , dar traiesc in Iordania de 28 de ani. Mihaela

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      E interesanta, e inedita pt mine, cand apar frunzele de menta la noi o sa incerc desigur. Nu vreau sa modific prea mult reteta, sa fie cea data de tine, multumim Mihaela.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Imediat ce incepe osul am sa testez si eu reteta asta.Felcitari!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      ulei de susan sau tahini care este pasta de susan ? sau si una si alta ?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Tare bine mai arata...

    • Fara foto

      Mihaela11 , 04 februarie 2010

      Draga Doina, Se poate folosi si ceapa uscata; trebuie insa tocata foarte marunt. In Siria am mancat Baba Ghanouj care avea in compozitie si o rosie taiata foarte marunt. Era si foarte aspectuoasa, asezata pe un platou pe frunze de salata verde. Te pup, Mihaela

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Foarte interesanta reteta, draga Mihaela. In loc de ceapa verde se poate folosi si ceapa uscata? Acum iarna nu prea gasim ceapa verde.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

15 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -2 vinete mari
  • -2 catei de usturoi
  • -2 cepe verzi
  • -1 ardei rosu( sau verde ) taiat marunt
  • -2 linguri de tahini( ulei de susan)
  • -2 linguri suc de lamaie
  • -1 ardei iute( optional)
  • -sare dupa gust
  • -pentru decorat: 1 castravete
  • frunze de menta
  • ulei de masline
  • felii de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

vio (Chef de cuisine)

multumim pt reteta ceva nou

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Dulce cu susan Dulce cu susan

Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Bomboane cu quinoa