Intr-un castron punem faina, zaharul, migdalele, sarea, vanilia si untul moale taiat bucati. Lucram aluatul pana devine omogen. Acoperim aluatul cu pelicula si il lasam la frigider sa se odihneasca min o ora.
Dupa ce s-a scurs timpul de odihna scoatem aluatul si formam bilute mici de cca 1 cm pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de 1cm una de alta pt ca vor creste. Dupa ce am umplut tava, le presam putin pe fiecare ca sa faca o baza dreapta, dam apoi tava la copt in cuptorul incins la 150-160°C timp de 35-40 minute pana sunt intarite si usor rumene. Se scot din cuptor si se lasa la racit. Daca facem mai multe portii atunci le scoatem din tava cu hartia si le lasam la racit pe aceasta si folosim tava pt urmatoarea tura.
Dupa ce s-au racit complet, topim ciocolata cu un pic de unt, intoarcem biscuitii cu baza in sus si pe jumate din biscuiti, pe fiecare in parte, punem ciocolata topita. Lasam cateva secunde ciocolata sa se intareasca, ca sa nu curga in momentul in care lipim capacul. Cand s-a intarit putin ciocolata lipim biscutii pe care nu am pus ciocolata de cei pe care am pus ciocolata.
Daca folositi nutella, atunci ungeti jumate din cantitatea de biscuiti cu nutella si lipiti alt biscuite pe fiecare.
Sunt foarte buni si nelipsiti de pe masa de sarbatori al italienilor. Incercati si dvs.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii