autor:

Fara foto

» » Prajituri

Baclava

Autor: Roxana-Florentina Roman (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Roxana-Florentina Roman (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2008

Ingrediente
1/2 kg foi de placinta, 350g nuci sau alune, 200g unt proaspat sau margarina, 500g zahar tos, 1-2 prafuri vanilate.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Pe fundul unei tavi unse cu unt (margarina) topit se aseaza 3 foi de placinta, cu grija ca fiecare foaie sa fie unsa cu unt. Peste cele trei foi suprapuse se presara o parte din nucile (alunele) macinate. In felul acesta se aseaza foile de placinta pana cand deasupra se termina cu foi. Cu un cutit foarte bine ascutit se taie in bucati patrate. Se stropeste cu untul ramas, topit si infierbantat. Dupa ce untul a fost absorbit de foi, tava se pune la cuptor si se coace la foc domol. Cand este gata se scoate din cuptor, se stropeste cu siropul clocotit, bine legat si amestecat cu apa

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
BACLAVA

BACLAVA

Se unge o tava cu untul sau margarina, se pune o foaie de foietaj, se pune nuca amestecata cu 100

20 voturi    17 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    iustin , 20 iunie 2009

    Cred ca e buna, dar e foarte superficial descrisa, ca sa nu zic mai rau.

  • Fara foto

    Yo , 15 ianuarie 2009

    Hmm.. buna reteta :) Nota 10:):*

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg foi de placinta
  • 350g nuci sau alune
  • 200g unt proaspat sau margarina
  • 500g zahar tos
  • 1-2 prafuri vanilate.

Raporteaza reteta

iustin

Cred ca e buna, dar e foarte superficial descrisa, ca sa nu zic mai rau.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere nuca si foaie razuita