autor:

» » Prajituri

Baclava

Autor: Roxana-Florentina Roman (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Roxana-Florentina Roman (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2008

Ingrediente
1/2 kg foi de placinta, 350g nuci sau alune, 200g unt proaspat sau margarina, 500g zahar tos, 1-2 prafuri vanilate.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Pe fundul unei tavi unse cu unt (margarina) topit se aseaza 3 foi de placinta, cu grija ca fiecare foaie sa fie unsa cu unt. Peste cele trei foi suprapuse se presara o parte din nucile (alunele) macinate. In felul acesta se aseaza foile de placinta pana cand deasupra se termina cu foi. Cu un cutit foarte bine ascutit se taie in bucati patrate. Se stropeste cu untul ramas, topit si infierbantat. Dupa ce untul a fost absorbit de foi, tava se pune la cuptor si se coace la foc domol. Cand este gata se scoate din cuptor, se stropeste cu siropul clocotit, bine legat si amestecat cu apa

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
baclava

baclava

se amesteca faina,oul vinul,lingurita de unt,se framinta adaugind apa pana va rezulta un aluat ca

5 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

Se macina nucile in masina de tocat; Se impart foile in patru parti. Apoi se amesteca nucile

61 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • iustin , 20 iunie 2009

    Cred ca e buna, dar e foarte superficial descrisa, ca sa nu zic mai rau.

  • Yo , 15 ianuarie 2009

    Hmm.. buna reteta :) Nota 10:):*

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg foi de placinta
  • 350g nuci sau alune
  • 200g unt proaspat sau margarina
  • 500g zahar tos
  • 1-2 prafuri vanilate.

Raporteaza reteta

iustin

Cred ca e buna, dar e foarte superficial descrisa, ca sa nu zic mai rau.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec tigrat