Foile de placinta sau foile pentru strudel se taie in bucati de marimea tavii de baclava. Umplutura se prepara din 250 g zahar, care se amesteca cu 400 g nuci tocate cu cutitul, 100 g nuci trecute prin masina, 1 plic de zahar vanilat si 50 g pesmet alb. Siropul se prepara din restul de zahar, 1 plic de zahar vanilat si 350 g apa. Se unge tava cu unt, se asaza in tava trei foi stropite intre ele cu unt topit, se presara pe deasupra o lingura de umplutura, se pune o alta foaie, se stropeste cu unt si se presara din nou cu nuci si se continua operatia, pana se termina nucile. Pe deasupra sa asaza alte trei foi frumoase stropite intre ele cu unt. Se portioneaza baclavaua cu un cutit foarte ascutit si muiat in ulei fierbinte, taindu-se patrate sau dreptunghiuri. Se stropeste baclavaua cu unt, iar restul de unt se toarna pe margini si de-a lungul taieturilor. Se da tava la cuptor la un foc domol. Cand este gata, se toarna peste baclava siropul si se da tava din nou la cuptor ca sa fiarba cateva minute cu siropul.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii