autor:

crisu17free

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Baclava

Autor: crisu17free (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: crisu17free (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
-Foi de placinta sau foi pentru strudel, -500 g zahar, -500 g miere, -100 g nuci, -500 g unt, -250 g pesmet alb, -50 g zahar vanilat(2 plicuri)

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Foile de placinta sau foile pentru strudel se taie in bucati de marimea tavii de baclava. Umplutura se prepara din 250 g zahar, care se amesteca cu 400 g nuci tocate cu cutitul, 100 g nuci trecute prin masina, 1 plic de zahar vanilat si 50 g pesmet alb. Siropul se prepara din restul de zahar, 1 plic de zahar vanilat si 350 g apa. Se unge tava cu unt, se asaza in tava trei foi stropite intre ele cu unt topit, se presara pe deasupra o lingura de umplutura, se pune o alta foaie, se stropeste cu unt si se presara din nou cu nuci si se continua operatia, pana se termina nucile. Pe deasupra sa asaza alte trei foi frumoase stropite intre ele cu unt. Se portioneaza baclavaua cu un cutit foarte ascutit si muiat in ulei fierbinte, taindu-se patrate sau dreptunghiuri. Se stropeste baclavaua cu unt, iar restul de unt se toarna pe margini si de-a lungul taieturilor. Se da tava la cuptor la un foc domol. Cand este gata, se toarna peste baclava siropul si se da tava din nou la cuptor ca sa fiarba cateva minute cu siropul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Baclava

Baclava

Foile de placinta le taiem la marimea tavii in care vom coace, apoi le impartim in 3. Nuca macinata

14 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Baclava

Baclava

Se scot foile de placinta de la rece, se lasa cateva minute la temperatura camerei. Margarina se

16 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • -Foi de placinta sau foi pentru strudel
  • -500 g zahar
  • -500 g miere
  • -100 g nuci
  • -500 g unt
  • -250 g pesmet alb
  • -50 g zahar vanilat(2 plicuri)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura Capsunica