Reteta postata pe: 25 martie 2009
Ingrediente
-Foi de placinta sau foi pentru strudel, -500 g zahar, -500 g miere, -100 g nuci, -500 g unt, -250 g pesmet alb, -50 g zahar vanilat(2 plicuri)
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h
Mod de preparare
Foile de placinta sau foile pentru strudel se taie in bucati de marimea tavii de baclava. Umplutura se prepara din 250 g zahar, care se amesteca cu 400 g nuci tocate cu cutitul, 100 g nuci trecute prin masina, 1 plic de zahar vanilat si 50 g pesmet alb. Siropul se prepara din restul de zahar, 1 plic de zahar vanilat si 350 g apa. Se unge tava cu unt, se asaza in tava trei foi stropite intre ele cu unt topit, se presara pe deasupra o lingura de umplutura, se pune o alta foaie, se stropeste cu unt si se presara din nou cu nuci si se continua operatia, pana se termina nucile. Pe deasupra sa asaza alte trei foi frumoase stropite intre ele cu unt. Se portioneaza baclavaua cu un cutit foarte ascutit si muiat in ulei fierbinte, taindu-se patrate sau dreptunghiuri. Se stropeste baclavaua cu unt, iar restul de unt se toarna pe margini si de-a lungul taieturilor. Se da tava la cuptor la un foc domol. Cand este gata, se toarna peste baclava siropul si se da tava din nou la cuptor ca sa fiarba cateva minute cu siropul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
se amesteca faina,oul vinul,lingurita de unt,se framinta adaugind apa pana va rezulta un aluat ca
Se macina nucile in masina de tocat;
Se impart foile in patru parti. Apoi se amesteca nucile
61 voturi
13 comentarii
1h 20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate