autor:

crisu17free

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Baclava

Autor: crisu17free (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: crisu17free (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
-Foi de placinta sau foi pentru strudel, -500 g zahar, -500 g miere, -100 g nuci, -500 g unt, -250 g pesmet alb, -50 g zahar vanilat(2 plicuri)

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Foile de placinta sau foile pentru strudel se taie in bucati de marimea tavii de baclava. Umplutura se prepara din 250 g zahar, care se amesteca cu 400 g nuci tocate cu cutitul, 100 g nuci trecute prin masina, 1 plic de zahar vanilat si 50 g pesmet alb. Siropul se prepara din restul de zahar, 1 plic de zahar vanilat si 350 g apa. Se unge tava cu unt, se asaza in tava trei foi stropite intre ele cu unt topit, se presara pe deasupra o lingura de umplutura, se pune o alta foaie, se stropeste cu unt si se presara din nou cu nuci si se continua operatia, pana se termina nucile. Pe deasupra sa asaza alte trei foi frumoase stropite intre ele cu unt. Se portioneaza baclavaua cu un cutit foarte ascutit si muiat in ulei fierbinte, taindu-se patrate sau dreptunghiuri. Se stropeste baclavaua cu unt, iar restul de unt se toarna pe margini si de-a lungul taieturilor. Se da tava la cuptor la un foc domol. Cand este gata, se toarna peste baclava siropul si se da tava din nou la cuptor ca sa fiarba cateva minute cu siropul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Baclava

Baclava

Umplutura:Se amesteca 250gr.zahar,400gr.nuci tocate cu cutitul,100gr.nuci tocate la masina,un pliculet

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

Se macina nucile in masina de tocat; Se impart foile in patru parti. Apoi se amesteca nucile

59 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • -Foi de placinta sau foi pentru strudel
  • -500 g zahar
  • -500 g miere
  • -100 g nuci
  • -500 g unt
  • -250 g pesmet alb
  • -50 g zahar vanilat(2 plicuri)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf de toamna cu dovleac si pere Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Se spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
rulada cu crema untoasa de cacao