autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

BACLAVA

Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
200 g unt fara sare, 300 g miez de nuca macinat, 250 g zahar, 200 g miere, 500 g foi de placinta, 3 linguri unt, 1 cana de apa, 1/2 lingurita esenta de rom, sucul de la o jumatate de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Unge o tava de aragaz cu unt si imparte foile pentru placinta in trei. Asaza prima foaie in tava, unge-o cu unt, apoi presara nuca macinata. Punea cea de-a doua foaie de placinta, avand grija sa o ungi cu unt si presara din nou nuca macinata. Se repeta operatiunea pana se termina foile si nuca, avand grija ca ultimul strat sa fie cu foi. Baga tava la frigider pentru o jumatate de ora, timp in care incingi cuptorul. Scoti prajitura din frigider si o imparti in patratele. Lasi tava in cuptor pana cand prajitura capata o crusta aurie.
Intre timp se amesteca pe foc apa, mierea, romul si zaharul si se dau in clocot. Cand baclavaua este gata, se toarna siropul obtinut peste ea si se lasa la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "BACLAVA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Baclava

Baclava

Foile de placinta le taiem la marimea tavii in care vom coace, apoi le impartim in 3. Nuca macinata

14 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
baclava

baclava

se toaca nucile marunt si se amesteca cu scortisoara dupa care se pun peste foileetaj si se ruleaza

19 voturi    10 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g unt fara sare
  • 300 g miez de nuca macinat
  • 250 g zahar
  • 200 g miere
  • 500 g foi de placinta
  • 3 linguri unt
  • 1 cana de apa
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • sucul de la o jumatate de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Betisoare de Berlin