autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

BACLAVA

Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
200 g unt fara sare, 300 g miez de nuca macinat, 250 g zahar, 200 g miere, 500 g foi de placinta, 3 linguri unt, 1 cana de apa, 1/2 lingurita esenta de rom, sucul de la o jumatate de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Unge o tava de aragaz cu unt si imparte foile pentru placinta in trei. Asaza prima foaie in tava, unge-o cu unt, apoi presara nuca macinata. Punea cea de-a doua foaie de placinta, avand grija sa o ungi cu unt si presara din nou nuca macinata. Se repeta operatiunea pana se termina foile si nuca, avand grija ca ultimul strat sa fie cu foi. Baga tava la frigider pentru o jumatate de ora, timp in care incingi cuptorul. Scoti prajitura din frigider si o imparti in patratele. Lasi tava in cuptor pana cand prajitura capata o crusta aurie.
Intre timp se amesteca pe foc apa, mierea, romul si zaharul si se dau in clocot. Cand baclavaua este gata, se toarna siropul obtinut peste ea si se lasa la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "BACLAVA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
BACLAVA

BACLAVA

Se unge o tava cu untul sau margarina, se pune o foaie de foietaj, se pune nuca amestecata cu 100

20 voturi    17 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

1. Ungem cu unt o tava de aproximativ 24x34 cm, punem o foaie de placinta pliata in doua, ungem cu

29 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g unt fara sare
  • 300 g miez de nuca macinat
  • 250 g zahar
  • 200 g miere
  • 500 g foi de placinta
  • 3 linguri unt
  • 1 cana de apa
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • sucul de la o jumatate de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu mac si lamaie Chec cu mac si lamaie

Mixam impreuna untul cu zaharul pana devine spumos, dupa care adaugam pe rand ouale si apoi macul. Faina amestecata cu praful de copt

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca si crema de vanilie Prajitura cu nuca si crema de vanilie

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albus. Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura in trei culori cu branza