Reteta postata pe: 26 martie 2009
Ingrediente
200 g unt fara sare, 300 g miez de nuca macinat, 250 g zahar, 200 g miere, 500 g foi de placinta, 3 linguri unt, 1 cana de apa, 1/2 lingurita esenta de rom, sucul de la o jumatate de lamaie
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Unge o tava de aragaz cu unt si imparte foile pentru placinta in trei. Asaza prima foaie in tava, unge-o cu unt, apoi presara nuca macinata. Punea cea de-a doua foaie de placinta, avand grija sa o ungi cu unt si presara din nou nuca macinata. Se repeta operatiunea pana se termina foile si nuca, avand grija ca ultimul strat sa fie cu foi. Baga tava la frigider pentru o jumatate de ora, timp in care incingi cuptorul. Scoti prajitura din frigider si o imparti in patratele. Lasi tava in cuptor pana cand prajitura capata o crusta aurie.
Intre timp se amesteca pe foc apa, mierea, romul si zaharul si se dau in clocot. Cand baclavaua este gata, se toarna siropul obtinut peste ea si se lasa la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "BACLAVA" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
se amesteca faina,oul vinul,lingurita de unt,se framinta adaugind apa pana va rezulta un aluat ca
Se macina nucile in masina de tocat;
Se impart foile in patru parti. Apoi se amesteca nucile
61 voturi
13 comentarii
1h 20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate