autor:

doru simona

» » Dulciuri diverse

Baclava

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2010

Ingrediente
1 pachet foi de placinta, , 700 gr nuci macinate, , 800 gr zahar( sau mai putin daca se doreste mai putin dulce), , 400 gr margarina unirea original, , zahar vanilat dupa preferinta, , coaja lamaie si portocala, , un praf de sare, , 250 ml apa.

Dificultate: Medie Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Se scot foile de placinta de la rece, se lasa cateva minute la temperatura camerei. Margarina se pune la topit la foc mic.

Nucile macinate se amesteca cu 300 gr din zahar, praful de sare,zaharul vanilat, 4-5 linguri de apa recesi coaja de lamaie. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta si se lasa cateva minute sa se lege.

Cuptorul se preincalzeste la 120 grade, la foc potrivit, pt cei ce nu au cuptor cu gradatie.

Se foloseste tava de la aragaz.

Se trece la asamblare astfel: se unge tava cu putina margarina topita pe toata suprafata, se aseaza prima foaie de placinta si se unge cu margarina pe toata suprafata , se continua tot asa cu jumatate din foile de placinta. Apoi se pune umplutura de nuca, se niveleaza si se pun si celelalte foi pe rand, ungandu-se fiecare foaie in parte cu margarina. Cand am terminat de pus toate foile lasam asa pt cateva minute apoi trecem la portionarea baclavalei cu un cutit bine ascutit. o bagam la cuptor si e gate cand se rumeneste frumos.

Cat timp sta la cuptor facem siropul: din 500 gr de zahar, putina vanilie si 250 ml apa le punem la fiert si lasam sa fiarba cateva minute, pana devine un sirop mai gros. Dam de pe foc si adaugam coaja rasa de portocala.

Dupa ce s-a copt baclavaua o scoatem din cuptor si turnam siropul caldut. Se lasa aproximativ o ora pt a se insiropa bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Un altfel de baclava

Un altfel de baclava

Se face un aluat, dupa care il impartim in 8-10 foi subtiri si le punem in tigaia incinsa (fara ulei),

1 vot    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tututa Barjan , 10 august 2014

    foarte bune

  • Fara foto

    Cretu Madalina , 13 decembrie 2013

    si eu fac ca ami plac

  • Fara foto

    Lili Liliana , 25 august 2013

    am s-o incerc.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      O prajitura foarte gustoasa!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      O minune de prajitura. Mi-aduce aminte de anii de liceu cand aveam un coleg care facea o baclava traznet si ne aducea la scoala sa mancam.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Tare bunã trebuie sã fie!!!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

      Foarte buna!!!!!!! intodeauna o bunatate.

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

      eu folosesc margarina unirea original pt aceasta prajitura si am fost multumita..

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

      O prajitura tare buna.Eu prefer sa ung foile cu unt,zic eu ies mai gustoase.Oricum ar fi facuta este un deliciu.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 700 gr nuci macinate
  • 800 gr zahar( sau mai putin daca se doreste mai putin dulce)
  • 400 gr margarina unirea original
  • zahar vanilat dupa preferinta
  • coaja lamaie si portocala
  • un praf de sare
  • 250 ml apa.

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

10 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

O prajitura foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta taraneasca cu dovleac