autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Baclava

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
375 g miez de nuca zdrobit in piulita (nu macinat!) sau taiat marunt, , 160 g migdale pisate sau taiate marunt (pot fi inlocuite cu aceeasi cantitate de nuca), , 1/2 lingurita de praf de scortisoara, , 1 lingura zahar praf, , 3 linguri untdelemn, , 16 foi de placinta (din comert, cam 2-3 pachete)., Pentru sirop: 250 g zahar, , 170 ml apa,, 3 cuisoare intregi, , 3 lingurite suc de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se porneste cuptorul. Se ung fundul si partile laterale ale unui vas de Jena dreptunghiular (sau o tava dreptunghiulara) cu untdelemn. - Se amesteca intr-un castron nucile, migdalele, scortisoara si zaharul pudra si se impart in trei portii egale. - Se iau patru foi de placinta si se asaza alaturi pe tabla de prajituri. Jumatate din fiecare se unge cu untdelemn, se impatureste in doua si se pune in forma pe lung (aluatul care trece de margini se taie). - O portie din amestecul de nuci se intinde pe aluat. Se acopera cu alte patru foi de placinta, unse cu untdelemn si impaturite in doua. Se intinde un alt strat de nuca, apoi din nou aluat, pana se termina umplutura. Suprafata se unge cu untdelemn si se taie cu cutitul pe lung, de patru ori. Se baga la cuptor 30 de minute, pana prinde o culoare aurie. - Se fierbe siropul de zahar si cuisoare zece minute, pe foc mic, amestecand. Se lasa sa se raceasca si se toarna peste baclavaua fierbinte. La servit, prajitura se taie pe lung, pe liniile incizate in aluat, apoi in bucati patrate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

Se macina nucile in masina de tocat; Se impart foile in patru parti. Apoi se amesteca nucile

58 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Placinta cu nuci (baclava/sarailie)

Placinta cu nuci (baclava/sarailie)

Pastrati cateva nuci pentru decor, restul de miez impartiti-l in doua parti. O parte macinati-o in

68 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • 375 g miez de nuca zdrobit in piulita (nu macinat!) sau taiat marunt
  • 160 g migdale pisate sau taiate marunt (pot fi inlocuite cu aceeasi cantitate de nuca)
  • 1/2 lingurita de praf de scortisoara
  • 1 lingura zahar praf
  • 3 linguri untdelemn
  • 16 foi de placinta (din comert
  • cam 2-3 pachete).
  • Pentru sirop: 250 g zahar
  • 170 ml apa,
  • 3 cuisoare intregi
  • 3 lingurite suc de lamaie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tiramisu cu 2 creme