autor:

» » Dulciuri diverse

Baclava

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
375 g miez de nuca zdrobit in piulita (nu macinat!) sau taiat marunt, , 160 g migdale pisate sau taiate marunt (pot fi inlocuite cu aceeasi cantitate de nuca), , 1/2 lingurita de praf de scortisoara, , 1 lingura zahar praf, , 3 linguri untdelemn, , 16 foi de placinta (din comert, cam 2-3 pachete)., Pentru sirop: 250 g zahar, , 170 ml apa,, 3 cuisoare intregi, , 3 lingurite suc de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se porneste cuptorul. Se ung fundul si partile laterale ale unui vas de Jena dreptunghiular (sau o tava dreptunghiulara) cu untdelemn. - Se amesteca intr-un castron nucile, migdalele, scortisoara si zaharul pudra si se impart in trei portii egale. - Se iau patru foi de placinta si se asaza alaturi pe tabla de prajituri. Jumatate din fiecare se unge cu untdelemn, se impatureste in doua si se pune in forma pe lung (aluatul care trece de margini se taie). - O portie din amestecul de nuci se intinde pe aluat. Se acopera cu alte patru foi de placinta, unse cu untdelemn si impaturite in doua. Se intinde un alt strat de nuca, apoi din nou aluat, pana se termina umplutura. Suprafata se unge cu untdelemn si se taie cu cutitul pe lung, de patru ori. Se baga la cuptor 30 de minute, pana prinde o culoare aurie. - Se fierbe siropul de zahar si cuisoare zece minute, pe foc mic, amestecand. Se lasa sa se raceasca si se toarna peste baclavaua fierbinte. La servit, prajitura se taie pe lung, pe liniile incizate in aluat, apoi in bucati patrate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
baclava

baclava

se amesteca faina,oul vinul,lingurita de unt,se framinta adaugind apa pana va rezulta un aluat ca

5 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

Se macina nucile in masina de tocat; Se impart foile in patru parti. Apoi se amesteca nucile

61 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • 375 g miez de nuca zdrobit in piulita (nu macinat!) sau taiat marunt
  • 160 g migdale pisate sau taiate marunt (pot fi inlocuite cu aceeasi cantitate de nuca)
  • 1/2 lingurita de praf de scortisoara
  • 1 lingura zahar praf
  • 3 linguri untdelemn
  • 16 foi de placinta (din comert
  • cam 2-3 pachete).
  • Pentru sirop: 250 g zahar
  • 170 ml apa,
  • 3 cuisoare intregi
  • 3 lingurite suc de lamaie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosele foarte bune - ENY -