autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Baclava

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
375 g miez de nuca zdrobit in piulita (nu macinat!) sau taiat marunt, , 160 g migdale pisate sau taiate marunt (pot fi inlocuite cu aceeasi cantitate de nuca), , 1/2 lingurita de praf de scortisoara, , 1 lingura zahar praf, , 3 linguri untdelemn, , 16 foi de placinta (din comert, cam 2-3 pachete)., Pentru sirop: 250 g zahar, , 170 ml apa,, 3 cuisoare intregi, , 3 lingurite suc de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se porneste cuptorul. Se ung fundul si partile laterale ale unui vas de Jena dreptunghiular (sau o tava dreptunghiulara) cu untdelemn. - Se amesteca intr-un castron nucile, migdalele, scortisoara si zaharul pudra si se impart in trei portii egale. - Se iau patru foi de placinta si se asaza alaturi pe tabla de prajituri. Jumatate din fiecare se unge cu untdelemn, se impatureste in doua si se pune in forma pe lung (aluatul care trece de margini se taie). - O portie din amestecul de nuci se intinde pe aluat. Se acopera cu alte patru foi de placinta, unse cu untdelemn si impaturite in doua. Se intinde un alt strat de nuca, apoi din nou aluat, pana se termina umplutura. Suprafata se unge cu untdelemn si se taie cu cutitul pe lung, de patru ori. Se baga la cuptor 30 de minute, pana prinde o culoare aurie. - Se fierbe siropul de zahar si cuisoare zece minute, pe foc mic, amestecand. Se lasa sa se raceasca si se toarna peste baclavaua fierbinte. La servit, prajitura se taie pe lung, pe liniile incizate in aluat, apoi in bucati patrate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

Foile de placinta le taiem la marimea tavii in care vom coace, apoi le impartim in 3. Nuca macinata

14 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Baclava

Baclava

Se scot foile de placinta de la rece, se lasa cateva minute la temperatura camerei. Margarina se

16 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • 375 g miez de nuca zdrobit in piulita (nu macinat!) sau taiat marunt
  • 160 g migdale pisate sau taiate marunt (pot fi inlocuite cu aceeasi cantitate de nuca)
  • 1/2 lingurita de praf de scortisoara
  • 1 lingura zahar praf
  • 3 linguri untdelemn
  • 16 foi de placinta (din comert
  • cam 2-3 pachete).
  • Pentru sirop: 250 g zahar
  • 170 ml apa,
  • 3 cuisoare intregi
  • 3 lingurite suc de lamaie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Clatite cu branza dulce si stafide prajite