autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Baclava

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
375 g miez de nuca zdrobit in piulita (nu macinat!) sau taiat marunt, , 160 g migdale pisate sau taiate marunt (pot fi inlocuite cu aceeasi cantitate de nuca), , 1/2 lingurita de praf de scortisoara, , 1 lingura zahar praf, , 3 linguri untdelemn, , 16 foi de placinta (din comert, cam 2-3 pachete)., Pentru sirop: 250 g zahar, , 170 ml apa,, 3 cuisoare intregi, , 3 lingurite suc de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se porneste cuptorul. Se ung fundul si partile laterale ale unui vas de Jena dreptunghiular (sau o tava dreptunghiulara) cu untdelemn. - Se amesteca intr-un castron nucile, migdalele, scortisoara si zaharul pudra si se impart in trei portii egale. - Se iau patru foi de placinta si se asaza alaturi pe tabla de prajituri. Jumatate din fiecare se unge cu untdelemn, se impatureste in doua si se pune in forma pe lung (aluatul care trece de margini se taie). - O portie din amestecul de nuci se intinde pe aluat. Se acopera cu alte patru foi de placinta, unse cu untdelemn si impaturite in doua. Se intinde un alt strat de nuca, apoi din nou aluat, pana se termina umplutura. Suprafata se unge cu untdelemn si se taie cu cutitul pe lung, de patru ori. Se baga la cuptor 30 de minute, pana prinde o culoare aurie. - Se fierbe siropul de zahar si cuisoare zece minute, pe foc mic, amestecand. Se lasa sa se raceasca si se toarna peste baclavaua fierbinte. La servit, prajitura se taie pe lung, pe liniile incizate in aluat, apoi in bucati patrate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Placinta cu nuci (baclava/sarailie)

Placinta cu nuci (baclava/sarailie)

Pastrati cateva nuci pentru decor, restul de miez impartiti-l in doua parti. O parte macinati-o in

68 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • 375 g miez de nuca zdrobit in piulita (nu macinat!) sau taiat marunt
  • 160 g migdale pisate sau taiate marunt (pot fi inlocuite cu aceeasi cantitate de nuca)
  • 1/2 lingurita de praf de scortisoara
  • 1 lingura zahar praf
  • 3 linguri untdelemn
  • 16 foi de placinta (din comert
  • cam 2-3 pachete).
  • Pentru sirop: 250 g zahar
  • 170 ml apa,
  • 3 cuisoare intregi
  • 3 lingurite suc de lamaie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Mere la cuptor